Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 ian 2014 - Anul XIX, nr. 21 (5530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistică

Ovidiu Donțu, senatorul cu cea mai mare prezență în plen

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donțu se află în topul senatorilor cu cea mai bună prezență la voturile finale electronice date de Camera Superioară a Parlamentului, în cea de-a doua sesiune din 2013. Un clasament realizat de Institutul de Politici Publice (IPP) arată că Donțu are cea mai mare prezență, de 97%, ca și colegii săi de la PSD Petru-Alexandru Frătean (Mureș) și Viorel Chiriac (Brașov). Trebuie remarcat faptul că senatorul social-democrat sucevean are o prezență de 100% la Comisia juridică a Senatului și la Comisia de revizuire a Constituției.

”Prezența este doar unul dintre indicatorii determinanți în activitatea parlamentară. Îmi place să cred că cele zece inițiative legislative pe care le am și mai ales Legea parcurilor industriale adoptată de Parlament și publicată în Monitorul Oficial împreună cu activitatea din teritoriu în localitățile pe care le reprezint în Parlament, cu cele 100 de miliarde de lei vechi care au venit pentru spitalul din Fălticeni, dar și cu colaborarea bună pe care am avut-o cu primarii din colegiul meu indiferent de apartenența politică au o relevanță cel puțin egală cu prezența la vot”, a declarat Donțu.

Studiul IPP arată că din totalul de 173 de senatori, 59 au o prezenţă mai scăzută de 50%. Cea mai bună prezenţă la vot au avut-o senatorii PSD, cu 79% prezenţă la voturile finale. Cea mai scăzută prezenţă nominală la voturile finale electronice, de 5%, în perioada septembrie-decembrie 2013, a fost înregistrată de Iulian Dumitrescu (PNL), acesta contabilizând 18 voturi din 396 posibile. El este urmat de Vasile Blaga (PDL) cu o prezenţă de 6%, Marko Bela (UDMR) cu o prezenţă de 6%, Călin Popescu Tăriceanu (PNL) cu o prezenţă de 19% şi Haralambie Vochiţoiu (PPDD) cu o prezenţă de 23%. În topul senatorilor cu cea mai scăzută prezenţă se mai afla Teodor Atanasiu (PNL) - 25%, Anca Boagiu (PDL) - 28%, Ion Ariton (PDL) - 28%, Tudor Chiuariu (PNL) - 29% şi Mihai Răzvan Ungureanu (Forța Civică), cu o prezenţă de 29%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ovidiu Donțu, senatorul cu cea mai mare prezență în plen.
 Vizualizări articol: 3414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Ovidiu Donțu, senatorul cu cea mai mare prezență în plen2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(29 ian 2014, 11:15:11
Degeaba are prezenta daca el doarme in Parlament ! Din cauza lui Bucovina a fost uitata !
2.   * trimis de
(29 ian 2014, 15:03:48
din folclorul fecund băsist se pot extrage
"boli" pe care până şi medicina le ocoleşte
mă râcâie pe creier când băsistul rage
(doar aşa băsistul,în vanitatea lui, vorbeşte)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei