Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 ian 2014 - Anul XIX, nr. 21 (5530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anul academic 2014-2015

Universitatea “Ştefan cel Mare” propune examen de admitere pentru toate programele de masterat ale celor nouă facultăţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a stabilit condiţiile de admitere la programele de studii de masterat pentru anul academic 2014-2015.

Spre deosebire de procedura de admitere în cadrul programelor de licenţă ale USV, unde admiterea se va face doar pe bază de dosar, admiterea la programele de studii universitare de masterat implică susţinerea unor probe orale de evaluare a competenţelor de specialitate, a capacităţilor cognitive sau interviuri, după caz.

 

Ponderea probei orale este între 20% şi 70%

În cazul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, pentru media de admitere pentru cele patru mastere, se ia în calcul media generală a examenului de licenţă, în proporţie de 30%, şi media aritmetică a notelor acordate de membrii comisiei la proba orală pentru testarea cunoştinţelor şi a capacităţilor cognitive din tematica fiecărui masterat – 70%.

Pentru licenţiaţii care râvnesc la un loc bugetat în cadrul unui master al Facultăţii de Inginerie Alimentară, media de admitere se calculează astfel: 75% nota examenului de licenţă şi 25% nota de la interviu.

Pentru admiterea în cadrul unui program de master al Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, media de admitere se calculează ca media aritmetică a notei de la examenul de licenţă şi nota obţinută la interviul „pentru testarea cunştinţelor şi a capacităţilor cognitive”. Condiţiile de admitere sunt aceleaşi şi la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării.

Pentru admiterea la programul de master al Facultăţii de Educaţie şi Fizică şi Sport, nota de la licenţă are o pondere de 80%, iar 20% cântăreşte nota primită la interviul privind testarea cunoştinţelor şi a capacităţilor cognitive. Aceleaşi condiţii de admitere sunt valabile şi pentru facultăţile de Istorie şi Geografie, Silvicultură, Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, Ştiinţe ale Educaţiei.

 

610 locuri bugetate pentru master

USV a publicat propunerea privind cifra de şcolarizare pentru programele de master, pentru anul universitar 2014-2015, aceasta urmând a fi înaintată Ministerului Educaţiei în vederea aprobării.

Oferta pentru viitorii licenţiaţi cuprinde 610 locuri bugetate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea “Ştefan cel Mare” propune examen de admitere pentru toate programele de masterat ale celor nouă facultăţi.
 Vizualizări articol: 1105 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Universitatea “Ştefan cel Mare” propune examen de admitere pentru toate programele de masterat ale celor nouă facultăţi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei