Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 ian 2014 - Anul XIX, nr. 15 (5524)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Prima ninsoare

18 pacienţi cu traumatisme din cauza căderilor accidentale pe gheaţă, la Spitalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ninsoarea urmată de îngheţ a făcut victime printre suceveni. Luni şi marţi, numai la Spitalul Judeţean de Urgenţă 18 persoane au solicitat îngrijiri medicale după ce au alunecat şi au căzut pe gheaţa formată pe anumite porţiuni pe străzi şi trotuare.

Purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Tiberius Brădăţan, a arătat că în ultimele 24 de ore, opt pacienţi cu diverse traumatisme provocate de căderile accidentale pe gheaţă au avut nevoie de internare, în timp ce alţi trei au primit asistenţă în regim de urgenţă, după care au fost lăsaţi să plece acasă. În total, de când a căzut prima ninsoare, la primele ore ale dimineţii de luni, şi până ieri la ora 11.00, 18 persoane au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din cauza trotuarelor şi străzilor transformate în unele zone în adevărate patinoare.

Bolnavii prezentau contuzii, entorse sau fracturi şi proveneau atât din oraş, cât şi din localităţile limitrofe Sucevei. Majoritatea pacienţilor erau însă bătrâni, care au necesitat internare în urma leziunilor suferite. Şapte dintre ei au fost spitalizaţi în secţia de Ortopedie şi Traumatologie, iar unul la Medicală, din cauza unor afecţiuni cronice acutizate în urma şocului.

Marian Tudoran, de 50 ani, este unul dintre ghinionişti. El se afla în zona magazinului Lidl în momentul în care s-a rănit. „Trotuarul era plin de zăpadă aşa că m-am decis să merg pe stradă, care părea curată. Era totuşi polei şi am alunecat. Am căzut şi m-am lovit de bordură. Medicii au spus că am o fractură de şold”, povesteşte bărbatul.

 

Lungu le cere sucevenilor să pună mâna pe lopată şi să ajute la deszăpezire

Doctorii se aşteaptă ca numărul pacienţilor cu traumatisme provocate de căderile accidentale să crească în zilele următoare, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Ei spun că sunt pregătiţi să facă faţă eventualelor cazuri care ar putea să apară.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat ieri că în oraş se circulă în condiţii de iarnă, dar nu au fost probleme deosebite. „Sigur, nu avem 300 de utilaje, să fim prezenţi în zece minute în tot oraşul, dar s-a acţionat la deszăpezire, s-a dat şi cu antiderapant, pe bulevardele principale nu au fost probleme. Astăzi lucrăm la partea de trotuare, mai sunt scăpări, dar şi oamenii pot pune mâna să facă câte ceva. Până şi în Viena locuitorii oraşului pun mâna pe lopată şi ajută la deszăpezire. La noi e mai uşor să înjure primarul şi primăria”, a spus edilul.

El este de părere că mulţi suceveni se eschivează de la plata taxei de ecologizare, dar vor să fie curat în oraş şi să se deszăpezească exemplar. „Lucrările astea costă, nimeni nu vine să le facă gratis. Numai de anul trecut avem 20 de miliarde de lei vechi restanţe către firma de salubrizare”, a completat Ion Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 18 pacienţi cu traumatisme din cauza căderilor accidentale pe gheaţă, la Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 1438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
18 pacienţi cu traumatisme din cauza căderilor accidentale pe gheaţă, la Spitalul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(22 ian 2014, 12:13:43
Domnule primar: Cate amenzi s-au dat anul trecut pe acest subiect? Cine raspunde din primarie si cum isi justifica salariul? Ar trebui ca cei accidentati sa dea in judecata primaria pentru daune .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei