Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 ian 2014 - Anul XIX, nr. 15 (5524)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Cafeneaua din Casa Culturii Suceava îşi poate continua activitatea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma controlului, efectuat în perioada 16-17 ianuarie a.c., asupra legalităţii funcţionării cafenelei din holul Casei de Cultură Suceava, efectuat prin ordinul prefectului de Suceava, Florin Sinescu, s-a concluzionat că aceasta îşi poate desfăşura activitatea mai departe. Prefectul ne-a declarat, ieri, că „nu sunt elemente care să impună închiderea activităţii. Există câteva deficienţe pentru care firma respectivă a primit termene de remediere”. Din comisia de control au făcut parte reprezentanţi ai Poliţiei, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), ai Gărzii de Mediu, ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), ai Compartimentului de Control şi Inspecţie pentru Calitatea Lucrărilor în Construcţii, ai Prefecturii şi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV). Potrivit raportului de control, Poliţia, DSP, DSV şi Garda de Mediu nu au constatat nereguli, din punctul lor de vedere. ISU a semnalat că unitatea şi-a început activitatea fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, iar ca deficienţe a notat că nu au fost instalate dispozitivele de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi pe faţada de Est, iar din cele trei uşi de acces şi evacuare, prevăzute în colţul Nord-Est al clădirii, sunt doar două, că nu au fost respectate condiţiile stabilite prin documentaţia de proiectare pe baza căreia a fost emis avizul de securitate la incendiu şi că cei trei hidranţi de incendiu interiori existenţi în cafenea nu erau dotaţi cu accesorii de trecere şi refulare a apei (furtune, racorduri, ţevi de refulare) şi nu erau prevăzuţi cu instalaţie electrică de iluminat de securitate pentru marcare. De asemenea, nu erau montate corpurile de iluminat pentru evacuare în dreptul celor două uşi de pe faţada Nord-Est, ce asigură ieşirea din clădire. ISU a aplicatpatru sancţiuni contravenţionale (o amendă în cuantum de 5.000 lei pentru punerea în funcţiune a unităţii de alimentaţie publică fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu şi trei avertismente, pentru celelalte nereguli evidenţiate).Până la data de 30 ianuarie a.c., administratorul trebuie să informeze ISU asupra modului în care au fost remediate deficienţele constatate pe linia securităţii la incendiu.

 

Mocheta, parchetul, coloanele şi arcadele trebuie să intre în legalitate

Compartimentul de Control şi Inspecţie pentru Calitatea Lucrărilor în Construcţii Suceava a constatat că au fost efectuate lucrări de finisaj în afara autorizaţiei de construire şi că pentru lucrările de instalaţii interioare realizate nu s-a făcut dovada verificării execuţiei corecte a lucrărilor prin diriginţi de şantier de specialitate sau agenţi economici de consultanţă specializaţi. De asemenea, nu s-au prezentat documente prin care să se ateste calitatea materialelor.

Astfel, dacă în documentaţie era prevăzut că „pardoselile existente sunt din marmură şi se vor recondiţiona  şi păstra, pereţii: sunt tencuiţi şi vopsiţi cu var lavabil, urmând a se aplica un nou strat de var lavabil, tavanele: vor fi revopsite cu var lavabil, tâmplăria – se vor înlocui uşile din lemn cu uşi metalice”, cafeneaua are acum: „la pardoseli: s-a montat mochetă în zona meselor şi a spaţiilor de circulaţie, s-au realizat pardoseli din parchet în zona din faţa barului; la pereţii şi stâlpi interiori s-au realizat placaje şi elemente ornamentale cu ghips – carton; la tavane s-au realizat tavane false cu elemente decorative din  gips-carton; la tâmplăria de la ferestre s-au realizat elemente decorative verticale din polistiren şi ghips-carton, coloane interioare şi arcade din gips-carton”.

Din aceste motive, s-a dispus efectuarea, până la 14 februarie a.c., a unei expertize tehnice a lucrărilor aferente instalaţiilor interioare executate, de către un expert tehnic atestat MDRAP. Totodată, până în data de 15 martie a.c. proprietarul cafenelei trebuie să rezolve problema cu Disciplina în Construcţii, respectiv sistarea lucrărilor de construire, plata amenzii de 3.000 lei şi încadrarea în prevederile autorizaţiei de construire eliberată de Primăria Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cafeneaua din Casa Culturii Suceava îşi poate continua activitatea.
 Vizualizări articol: 5028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 8 voturi
Cafeneaua din Casa Culturii Suceava îşi poate continua activitatea3.858

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Caraghios trimis de
(22 ian 2014, 12:53:00
de ce nu se deschide o cafenea si la intrarea in prefectura,politie,judecatorie si alte institutii sa mai bea omul cite o votca la necaz
2.   Dezastrul culturii sucevene trimis de
(22 ian 2014, 15:41:05
In ultimul timp si mai ales la presiunea societatii cuvile primarul Lungu a incercat sa faca demersuri pentru preluarea Casei de Cultura de primarie.Din pacate ele s-au soldat cu un esec total.S-a incercat clasarea ca monument.Directorul general al Asociaţiei Naţionale a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România, Eugen Luha, a informat Direcţia pentru Cultură Suceava că refuză clasarea.n 2004 a fost o încercare la nivel naţional, de preluare a caselor de cultură la primării, printr-o ordonanţă de urgenţă semnată de Adrian Năstase, însă s-a revenit deoarece la Suceava proprietari sunt sindicatele şi nu exista bază legală.Astfel casa de Cultura va ramane de-a pururi la sindicate care o vor lasa in acceasi stare de paragina totala.La Suceava vor fi mereu aceleasi scaune rupte si slinoase si va fi acelasi frig  ☭ r in sala.Si asa Suceava ramane in continuare fara teatru,filarmonica,cinematogra si fara nici o sala de spectacole decenta.

3.   Teatru la Suceava trimis de
(22 ian 2014, 15:47:27
În iulie 1984, a fost înființat Teatrul Municipal Suceava, secție a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași. La această instituție au fost repartizați un regizor și 10 tineri actori, printre care: Radu Duda, Carmen Tănase, Adrian Păduraru. Ulterior au fost transferați și alți actori. În decembrie 1984, în prezența a 800 de spectatori, a avut loc prima reprezentație a Teatrului Municipal Suceava în sala mare a Casei de Cultură.Autoritățile orașului Suceava au hotărât atribuirea clădirii Dom Polski ca sediu al Teatrului Municipal.Interiorul edificiului a fost reamenajat prin construirea unei spațioase săli de spectacole, cu balcon și cu un foaier placat cu dale de marmură. Noul local a fost inaugurat în septembrie 1985, cu spectacolul „Deșteptarea primăverii” de Frank Wedekind. În cei cinci ani de activitate, Teatrul Municipal din Suceava a montat și jucat 11 premiere, două recitaluri actoricești și un spectacol jubiliar. În februarie 1990, Teatrul Național din Iași a desființat Secția din Suceava.

4.   Concert zglobiu la Suceava trimis de
(22 ian 2014, 15:58:38
Am fost la Concertul de Anul Nou al filarmonicii Botosani.N-am mai gasit intrarea in sala mare.Totul era ocupat de mese si scaune.Am facut slalom printre mesele crasmei si am ascultat comentariile tinerilor de la mese."Ia uite si la ramolitii astia au venit sa asculte scarta scarta la vioara in loc sa asculte o manea sanatoasa.In sala un frig puternic.Membrii orchestrei poarta cojocul sub camasa si au manusi de culoarea pielii cu care canta la vioara.Cei trei tenori au sarit vreo 5 melodii si au cerut niste vodka Vorona sa se incalzeasca.Noroc ca era crasma aproape.Imediat a venit chelnerul si le-a adus vodka.Mai adu un rand si niste apa minerala cu alune,Vine baiatuuuuuu.Baritonul canta la bar ca era cald si si chelnerul facea pe ecoul sa se auda pe scena.Cel care a venit cu vioara Stradivarius a lasat-o in masina si a cantat la coada de matura din vestiarul crasmei.In final pe acordurile lui Strauss au venit pe scena si animatoarele din crasma care au dansat un fel de Tritsch Tratsch Polka .Toata lumea a fost fericita si patronul localului a stropit scena cu sampanie gandindu-se sa extinda crasma si in sala mare.
5.   Subiect trimis de
(22 ian 2014, 16:20:53
ii cel mai bun mod de reclama gratuit, unii vin si lauda ca arata super bine, iar altii ca nu fac cultura la crasma....dar intr-un fel sau altul localul se face cunoscut si starneste curiozitati...ii o reclama mascata

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei