Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 ian 2014 - Anul XIX, nr. 12 (5521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tragic

Trei oameni morţi şi alţi trei răniţi grav, după un impact între două microbuze

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Trei oameni au murit, iar alţi trei au fost răniţi grav, după o coliziune violentă între două microbuze. Tragedia s-a petrecut ieri, în jurul orei 13.15, pe DN 17, la intrarea în Câmpulung Moldovenesc dinspre Gura Humorului, după ce unul dintre şoferi nu s-a asigurat în depăşire. A urmat un impact extrem de violent, urmat de un adevărat carnagiu. În cele două maşini se aflau şase bărbaţi, membri a două familii de romi, una din Mironu-Valea Moldovei şi una din Gura Humorului.

 

Carnagiul de la faţa locului, relatat de un martor

Corneliu Varga, în vârstă de 24 de ani, din Gura Humorului, conducea o autoutilitară de transport marfă VW LT, cu volan pe partea dreaptă, alături de el în maşină fiind doi dintre fraţii săi, Petrică Varga, în vârstă de 19 ani, şi Mihăiţă Varga, de 36 de ani. Şoferul circula dinspre Câmpulung Moldovenesc şi, într-o zonă în aliniament, a intrat în depăşirea unui vehicul din faţă. De pe contrasens venea un VW Transporter, condus de Vasile Plaiu, în vârstă de 28 de ani, din Mironu-Valea Moldovei, alături de care se mai aflau Vasile Plaiu, în vârstă de 40 de ani, văr cu şoferul, şi Daniel Vulpoi, în vârstă de 30 de ani, toţi din Mironu.

Un martor ocular care se deplasa cu o bicicletă pe DN 17 a descris scenele de coşmar

„Am auzit o bufnitură puternică de la vreo 500 de metri şi am crezut că a făcut pană vreun şofer. Când m-am apropiat am văzut că este un accident. Era dezastru, şoferul maşinii cu volan pe dreapta cred că era deja decedat, era proiectat prin geam, curgea sânge mult pe jos. S-au chinuit băieţii de la SMURD să-i scoată pe toţi din maşină,  aveau răni şi era mult sânge”.

 

Cei doi şoferi au murit în scurt timp, un al treilea om a murit la spital 

Plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, a declarat că, având în vedere numărul de victime, s-a declanşat „Codul roşu” de intervenţie. La faţa locului au ajuns de urgenţă două autospeciale de descarcerare şi cinci ambulanţe, din care una de terapie intensivă.

„Am găsit şase victime, din care două încarcerate. Două dintre victime, din păcate, au decedat, una la spital, la puţin timp după ce a ajuns, şi una la faţa locului, după ce s-a încercat în zadar resuscitarea acesteia”, a declarat Alin Găleată.

Cei doi decedaţi sunt şoferii celor două microbuze.

Din păcate, aseară, în jur de ora 19.00, a decedat şi o a treia persoană. Vasile Plaiu, în vârstă de 40 de ani, unul dintre pasagerii din microbuzul care se deplasa regulamentar. Iniţial, acesta urma să fie preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi. Acesta a intrat în stop cardio-respirator, chiar în timp ce se încerca preluarea sa de către personalul de pe elicopter, pe stadionul din Câmpulung Moldovenesc. Paramedicii au reuşit să-l readucă la viaţă după mai bine de jumătate de oră de manevre de resuscitare, luându-se în cele din urmă decizia ca acesta să fie adus la Suceava. Bărbatul a ajuns la Spitalul Judeţean, unde, însă, a decedat.

Şi ceilalţi trei bărbaţi au leziuni grave. Unul dintre răniţi a suferit fractură de stern, un al doilea a fost diagnosticat preliminar cu fractură coloană lombară, în timp ce al treilea rănit avea o fractură deschisă de gambă şi o fractură de antebraţ.

Până la urmă, după ce Vasile Plaiu a intrat în stop-cardio-respirator, elicopterul SMURD a plecat spre Iaşi cu un alt rănit, Daniel Vulpoi.

 

Un radar acţiona pe linia vitezei şi a depăşirilor neregulamentare, la 500 de metri distanţă

Subinspectorul Andrei Boico, şeful Compartimentului Rutier al Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc, a precizat că şoferul vinovat a intrat în depăşire pe o porţiune cu linie discontinuă, după ce trecuse de o porţiune cu linie continuă, iar la aproximativ 500 de metri de locul accidentului acţiona o autospecială cu radar a Poliţiei Rutiere.

Maşina de poliţie era în serviciu de control în zonă de aproximativ patru ore şi acţiona pentru a-i depista pe şoferii care depăşesc limita de viteză şi pe cei care depăşesc neregulamentar.

 

Grupe de „mascaţi” de la poliţie, mobilizate pentru a calma spiritele

La puţin timp după tragedie, la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc şi la locul accidentului s-au adunat numeroase rude de-ale victimelor. Victime care, de altfel, se cunoşteau între ele. Având în vedere dimensiunile tragediei, pentru ca spiritele să nu degenereze, la faţa locului au fost trimise două echipaje de „mascaţi” de la Serviciul de Acţiuni Speciale.

O grupă de poliţişti de intervenţie rapidă a rămas să patruleze peste noapte în zona Valea Moldovei-Gura Humorului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei oameni morţi şi alţi trei răniţi grav, după un impact între două microbuze.
 Vizualizări articol: 11228 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 7 voturi
Trei oameni morţi şi alţi trei răniţi grav, după un impact între două microbuze3.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   A zis ca.. trimis de
(18 ian 2014, 11:31:37
,,Un radar acţiona pe linia vitezei şi a depăşirilor neregulamentare, la 500 de metri distanţă" ..... poti sa ai 1 000 000 de radare pe drum , atata timp cat nu educi cum trebuie soferul, moralul acestuia si nu creezi drumuri sigure pe care sa mergi ... NU REZOLVI NIMIC cu radarele!!
2.   Permis trimis de
(18 ian 2014, 11:47:59
Asta se intampla cand dai permis de conducere cui nu trebuie...
3.   Campulungggggggggggggggggggggggg trimis de
(18 ian 2014, 15:53:33
pai baietii de la campulung...,au alte prioritati,,ISI CONSTRUIESC CABANE-PENSIUNI,MASINI SCUMPE,AFACERI CU PADURI,ESCORTE BINE PLATITE,nu sa vegheze la traficul si tranzitul al miilor de masini care trec zilnic cu tot felul de soferii grabiti,si daca sant opriti dau traditia 50 sau 100 in functie de ce conduce.
4.   Comentariu trimis de
(18 ian 2014, 16:19:46
aha
5.   Comentariu trimis de
(18 ian 2014, 19:46:54
"membri a două familii de romi", adică ţigani.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei