Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 ian 2014 - Anul XIX, nr. 12 (5521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinii

Scrisoare de mulţumire părintelui Daniil Horga, parohia Călugăreni – judeţul Suceava

Preasfinţia voastră,

 

Astăzi, în ziua în care împliniţi frumoasa vârstă de 85 de ani, vreau să vă urez, împreună cu familia mea şi cu toţi cei care vă iubesc, un sincer „La mulţi ani”, zile îndelungate şi multă sănătate. Să vă dea Dumnezeu putere să ne păstoriţi pe mai departe, aşa cum aţi făcut-o şi până acum, să ne oblojiţi durerea şi suferinţa, necazul şi supărarea, tristeţea şi neputinţa, să ne mângâiaţi aşa cum numai dumneavoastră o puteţi face.

Ca de fiecare dată, şi la acest moment aniversar îmi exprim recunoştinţa şi dragostea pe care v-o port în suflet pentru tot ce aţi făcut pentru noi, liniştea şi pacea din căminul nostru, momentele grele de sănătate prin care am trecut şi nu numai, încercările avute până acum în viaţă, de care am trecut datorită harului pe care-l aveţi.

M-am născut a doua oară atunci când v-am cunoscut, a fost un moment de răscruce pentru mine, un imbold, o înflăcărare, o binecuvântare, un foc care şi astăzi arde mereu în suflet. Cu siguranţă sunteţi un om al lui Dumnezeu, plin de energie, de har, mireasmă duhovnicească, dragoste deplină, înţelepciune desăvârşită, învăţătură cerească şi putere dumnezeiască, un părinte vrednic ales de Dumnezeu. Aţi întors multe suflete de la moarte la viaţă, prin felul dvs. de a lucra cu oamenii, aţi tămăduit şi izbăvit boli şi neputinţe, aţi îndepărtat răul din casa multora, aţi izbăvit oamenii de duhurile necurate.

Îndemn pe oricine să aibă curajul să vă cunoască, să participe la sfintele slujbe, să vă audă predicând şi mai ales citind psalmii lui Dumnezeu la această vârstă onorabilă.

Am avut ocazia să fiu împreună cu dvs. la foarte multe pelerinaje atât în ţară cât şi în străinătate, amintesc aici doar câteva locaţii: Kiev, Egipt, Ierusalim, Grecia, şi de fiecare dată când aţi avut ocazia, prin modestia şi smerenia dvs., i-aţi uimit pe toţi de minunile pe care le-aţi făcut şi de ajutorul dat tuturor acelora care aveau nevoie de el.

Personal, mă bucur că sunteţi în viaţă, inspirându-ne credinţă, încredere, putere şi speranţă de mai bine, nădejde spre mântuire, ajutor şi spor în toate. Este un privilegiu să-mi fiţi oaspete de seamă în casa mea întotdeauna. Simt o linişte şi o bucurie de nedescris, o binecuvântare pentru familie. Dacă nu acum, poate mai târziu, cu siguranţă toţi cei care nu au avut încredere să vă cunoască s-ar putea să aibă un sentiment de regret.

Mila lui Dumnezeu, bunătatea şi dragostea să ne lumineze pe toţi, astfel încât să avem parte de binecuvântarea dvs.

Preacucernice părinte Daniil Horga, ar fi multe de spus şi de scris, însă nici timpul, nici spaţiul nu-mi permit.

Vreau totuşi în încheiere să vă mulţumesc pentru jertfa dvs. neîncetată, curajul şi puterea de a lupta cu duhurile necurate, cu vrăjmaşii neamului omenesc, rugăciunea fierbinte pe care o înălţaţi permanent la Dumnezeu şi mai ales puterea vie în ortodoxie a sfinţiei voastre.

Sunteţi un exemplu de urmat.

În numele meu, al familiei şi al tuturor ce vă cunosc, vă respectă şi vă iubesc, vă transmit şi pe această cale dvs., părinte Daniil, toată admiraţia şi consideraţia noastră.

Vă cerem iertare pentru cele ce am greşit şi vă rugăm să ne pomeniţi în slujbele dumneavoastră.

Leontin MIHĂIESCU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scrisoare de mulţumire părintelui Daniil Horga, parohia Călugăreni – judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 7875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Scrisoare de mulţumire părintelui Daniil Horga, parohia Călugăreni – judeţul Suceava5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(18 ian 2014, 14:11:07
am fost (de câteva ori) la 'mnealui în parohie
e un delir mistic primitiv, acolo ( frumos,totuşi)
pre limba lui e caaalm şi blândă melancolie
şi oameni pe sub aripa lui, pe jos, sunt puşi

"cronici" ditirambice se izbesc de pereţi, ecoul
răsună bodigárd peste o paranoia socială
abea acolo nişte psihiatri vor găsi "noul"
căci modul de rugă trage "speranţă medicală"
1.1  RE: * trimis de
(19 ian 2014, 08:40:04
wave
liar

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei