Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 ian 2014 - Anul XIX, nr. 12 (5521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Biroul Permanent Judeţean Suceava al PDL s-a întrunit, prima oară în 2014, la Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Rădăuţi a găzduit, ieri după-amiază, prima întâlnire a Biroului Permanent Judeţean Suceava al Partidului Democrat Liberal. Ordinea de zi a reuniunii pedeliştilor suceveni a cuprins adoptarea unei poziţii a partidului faţă de principalele teme politice ale momentului, stabilirea unor decizii cu referire la strategia de comunicare, precum şi măsuri organizatorice.

„E prima şedinţă a BPJ din acest acest an şi am decis să o organizăm la Rădăuţi, municipiu care va da startul unui itinerar ce va cuprinde tot judeţul. Aici în zonă sunt două colegii puternice, la întrunirea de astăzi am invitat şi primari din zonă şi ne-am propus să discutăm despre priorităţile PDL din acest an, la nivel judeţean, apoi o analiză a consilierilor judeţeni, şi în acelaşi timp, poziţia PDL faţă de acest buget ultrapolitizat al Consiliului Judeţean Suceava, un buget de subdezvoltare, buget care nu dă bani, aproape deloc, primarilor PDL, precum şi alte activităţi legate de activitatea partidului, mai ales că nu peste mult timp va începe campania electorală pentru europarlamentare” a declarat, ieri, preşedintele Organizaţiei Judeţene PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur.

Acesta a mai adăugat: „Cât despre gazda întrunirii de astăzi, primarul Aurel Olărean, pot spune că activitatea sa a fost apreciată foarte corect de electorat, pentru că Olărean este la al doilea mandat de primar, lucru care nu este deloc uşor în condiţiile în care la Rădăuţi este un Consiliu Local foarte zgomotos şi mai pătimaş decât ne aşteptam. Una este lupta politică şi alta este atacul la persoană, care a devenit un fel de a fi în Consiliul Municipal de la Rădăuţi. După părerea mea, aici primarul nu este ajutat, dar cu toate acestea face treabă bună şi cu puţinele resurse pe care le are la îndemână, cred că se vede mâna de gospodar a lui Aurel Olărean”.

Alături de gazda reuniunii, primarul Aurel Olărean, şi stafful PDL Suceava, la întrunirea de ieri au mai participat primari PDL din zonă şi consilieri locali.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biroul Permanent Judeţean Suceava al PDL s-a întrunit, prima oară în 2014, la Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 2949 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biroul Permanent Judeţean Suceava al PDL s-a întrunit, prima oară în 2014, la Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   On-topic trimis de
(18 ian 2014, 11:05:31
În pace…
Se votează pentru înlăturarea lui Băsescu ( iar)
Aş fi votat de 100.000 de ori, da’…nu pot decât O DATĂ
Păcat că nu-i vot de trimitere … în penitenciar
Ci împotriva ideilor lui într-o rână ( dintr-o minte beată)

Corelativul său morbid al metafizicii ( politice )
Cu sunete ce scoate pe cioc (doar) sub formă de insulte
Mă face să-l votez APĂSAT ..să nu se mai ridice
Pentru-a mai mani ☭ urechi (ce încă vor s-asculte )

Remuşcarea indusă de criză ( pardon, rachiu )
Nu-i, acum, nici măcar în vintrea vreunei logici
Cu mintea mea ghemişă (da’n sufletu’ meu mare) ştiu
Că nu se mai poate guverna cu minciuni ..şi frici !

Cinstea mea nu mă hrăneşte ..nici nu mă face de ruşine
Da’ mă va scoate şi-n stradă de-o fi, Băsescule
Mai sper, doar, că mai sunt ... CE SIMT CA MINE !!!
Doamne, CÂND vom trece-n CV c-avem (şi) s c r u p u l e ?!

1.1  RE: On-topic trimis de
(18 ian 2014, 11:06:16
***
În pace…
Celulele fusiforme din creier mi s-au sculat
Umbrele de pe pereţi prin chip, glas şi sentimente
În pace…am intrat pe net, tiptil, şi am votat
Să plece naibii de la TriCoceni Băsescu ( finalmente) !!!
2.   Guvernarea PDL trimis de
(18 ian 2014, 13:58:30
Cand vad din nou aceste personaje sumbre mi se face "pielea de gaina"vorba Andrei.Sa vii tu Gheorghe Flutur si sa spui ca activitatea primarului Olarean este apreciata de electorat mi se pare de mare comicareala.Vorbim de o persoana care a creat mereu scandaluri .A fost acuzat că o serie de contracte publice sunt atribuite fraudulos de edilul rădăuţean, fără a ţine cont de deciziile Consiliului Local.Consilierul local Tiberiu Maerean a afirmat faptul ca a fost sechestrat in sala de sedinta de catre primarul Aurel Olarean, care a inchis usa camerei, urmare a unor discutii contradictorii si nu a permis consilierilor sa paraseasca sala de sedinta pentru o perioada de aproximativ 10 minute, motivand ca nu s-au votat toate proiectele de hotarari.In 2009 procurorii radauteni au dispus urmarirea penala a primarului Aurel Olarean pentru ca a decis, fara o hotarare de consiliu local, sa transforme o parcare intr-un patinoar.Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au început urmărirea penală faţă de Aurel Olărean.Acesta este acuzat de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, constând în aceea că a refuzat să iniţieze o hotărâre de Consiliu Local prin care să se constate încetarea mandatelor a trei consilieri locali şi înlocuirea acestora cu supleanţii de pe listele electorale.Acesta este omul ales de radauteni sa le fie primar?Bravos natiune.

3.   Guvernarea PDL trimis de
(18 ian 2014, 14:19:03
Exista un personaj care face legatura precum un fir rosu intre guvernarea PDL si guvernarea USL.Acesta este primarul Ioan Lungu.Perpetuu si vesnic,pupandu-se si cu Flutur si cu Baisanu.Sub obladuirea lui Suceava s-a procopsit cu niste cladiri care au costat mult si nu prea aduc nika orasului.E vorba de clădirea Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică.In 2012 a fost dat în folosinţă. Valoarea totală a proiectului este de 1.747.984,12 lei, din care 1.354.779,68 de lei reprezintă fonduri nerambursabile. Practic, bani europeni au fost folosiţi de autorităţi pentru a face o cladire urata,nefunctionala care sta mai mult pustie.Amestecul de lemn si sticla se potriveste demential cu stilul sobru al bibliotecii.Basca s-au taiat copacii seculari.Angela Furtună a scris pe gardul Bibliotecii Municipale numele unor mari scriitori români, cu menţiunea: „Iertaţi-ne copaci ai culturii române căci n-am ştiut să vă apărăm de barbarie”.Fostul ministrul Eduard Helving a vizitat Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică implementat de Consiliul Judeţean şi a rămas surprins de costurile mari ale investiţiei. ”Am vrut să văd ce înseamnă o investiţie de 330.000 de euro finanţată şi cu bani de la Ministerul Dezvoltării. Am constatat că preţul este de peste 1.000 de euro metrul pătrat, iar constructorii mi-au spus că pentru o astfel de lucrare preţul este de 750 de euro. Este un exemplu al modului în care s-au gestionat banii publici. . Când voi ajunge la Bucureşti voi solicita să se verifice caietul de sarcini al investiţiei de la Suceava şi corpul de control va primi ordin să cerceteze ce se întâmplă”, a declarat Hellvig.

4.   Guvernarea PDL trimis de
(18 ian 2014, 17:07:47
Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene.Costurile totale se ridică la aproape 1,4 milioane de euro, din care 50% finanţare nerambursabilă din fonduri europene.Cladirea duce o acuta lipsa de personal.S-au mai organizat expozitii.In rest in fata cladirii sunt tarabe cu obiecte populare.
Din cele 226 de proiecte depuse la autoritatile de management pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile, de catre institutii de stat sau private din judetul Suceava, doar 5 apartin Primariei Suceava. "Altfel spus, administratia Lungu a ratat toti acesti ani. Este de neinchipuit cum, intr-un oras municipiu de judet, poti sa ai, procentual discutand, o rata de succes de 2,21%, din totalul proiectelor depuse! Ceea ce imi spune mie ca mediul de afaceri sucevean a inteles corect prioritatile de dezvoltare, in vreme ce Primaria Suceava inca nu isi da seama in ce secol traim!"a spus ministrul dezvoltarii.Proiectele sunt:sistem de supraveghere cu camere video si cel de modernizare a iluminatului public. reabilitarea a 14 strazi, Centrul de sustinere a traditiilor populare si amenajarea parcarilor subterane.

5.   Guvernarea PDL trimis de
(18 ian 2014, 17:20:20
Sistemul de supraveghere video este un proiect din cadrul Programului Operaţional Regional.Costurile totale de realizare s-au apropiat de 600.000 de euro.Prin intermediul proiectului au fost instalate 108 camere video, atât fixe, cât şi mobile si zeci de kilometri de fibră optică cu internet de bandă largă.Atacul în plină zi asupra clienţilor unei terase din Suceava, cu topoare şi bâte, a scos în evidenţă unele “hibe” ale sistemului de supraveghere video montat pe străzile municipiului. Mai exact, faptul că o parte din aceste camere se defectează destul de uşor atunci când au loc fenomene meteorologice precum ploi abundente, vijelii sau căderi masive de zăpadă. Aşa se face că evenimentul şocant când aproximativ zece indivizi înarmaţi cu topoare şi bâte au năvălit pe terasa localului, atacând mai mulţi clienţi, nu apare în înregistrările video.Tinand cont ca in Suceava iarna tine 6 luni si vremea este mereu ploioasa,inseamna ca aceste camere functioneaza relativ putin.Faptul că după ploi, ninsori sau vântoase, camerele video de supraveghere au mai avut probleme a fost confirmat şi de şeful Poliţiei Locale, Viorel Horodenciuc, care a concluzionat: “Nimic nu e perfect, doar Dumnezeu!”.

6.   Guvernarea PDL trimis de
(18 ian 2014, 17:35:51
Domnul Lungu s-a laudat mereu ca in Suceava cetatenii din sistemul centralizat platesc cea mai ieftina gigacalorie.Adica 187 lei pe gigacalorie.Restul este subventionat din bugetul primariei.De moralitatea acestei subventii acordata doar celor 60% din populatie racordata la sistemul centralizat am mai discutat.Alta este problema.Se pare ca Primaria a platit de-a lungul timpului foarte putin din aceasta subventie.Primul proces între Primăria Suceava şi administratorii judiciari de la Termica priveşte colosala sumă de 93,3 milioane de lei .Un alt proces în care este chemată Primăria Suceava de către administratorii judiciari ai SC Termica SA priveşte returnarea către societatea de termoficare a suprafeţei de 155,46 hectare de teren. Este vorba de un teren pe care Primăria Suceava s-a intabulat în cursul anului 2007 şi care ulterior trebuia trecut înapoi la Termica pentru a compensa neachitarea subvenţiilor în sumă de 70 de milioane de lei. Ultimul proces a plecat de la neplata subvenţiei datorate de Primăria Suceava pentru mai multe luni din cursul anului 2013. Administratorii judiciari solicită o sumă de 5.347.186 de lei cu titlu de subvenţie neachitată pentru prestarea serviciului public de producere, transport, furnizare şi distribuţie a energiei termice în municipiul Suceava în perioada martie-noiembrie 2013.Primăria Suceava l-a angajat pe Sorin Rusu, decanul Baroului de Avocaţi Suceava pentru procesele cu Termica.. Acesta va primi pentru activitatea sa suma de 75.000 de lei.
7.   Inventii bucovinene trimis de
(19 ian 2014, 08:57:46
Primarul Lungu a patentat inventia la OSIM ""sa infingem pavele(de la Symetrica)in gropi precum tanti Aglaia infinge cristalele Svarovski in mamaliga aburinda."A astupat gropile cu cioburi de pavele.
Firma Kamer Build Company SRL a puscariasului Vasile Puscasu a asfaltat strada Stefan cel Mare si odata cu ea a asfaltat si capacele de la canalizare.
Primarul din Radauti Olarean a patentat inventia:"Noua metoda de asfaltare cu balast.A umplut o strada intreaga cu balast.

8.   Maestrii securisti "au tinut cont" de remarca mea trimis de
(19 ian 2014, 11:02:27
Cu ceva vreme in urma faceam un comentariu legat de faptul ca e caterinca grobiana intre baietii rai adica bizonasii lu desdemona izmenita si baietii de bine abc si radu. Ei lucrau in haita si loveau unu dupa altu in articolele care contau. Acum vad ca "s-a semnat" un pact de neagresiune intre cele "2 gasti". Unii ataca intr-un articol altii in altul.De fapt nu sant 2 gasti e aceeasi "mare familie". Dupa alonja ABCDAR e acelasi tazmanian desdemon numa ca in alta cheie. Iar Radumamii e securistu la costum si dilematic care le zice cu viclenie. Zice doua bune pt. prostime si baga printre ele si o dezinformare. De exemplu in acest articol mult prea spalatul si prea cinstitul Radu arunca cu alonja de pe schinarea pierdeleului greaua guvernare in spatele clabucului plin de osanza "care el este" din partidul care trebuie denigrat anu asta. Pana la urma ei se bat in gasti pentru ciolan. Nu ma intereseaza aproape deloc dar le-o spun ca sa stie ca noi stim cine sant ei.
8.1  RE: Maestrii securisti "au tinut cont" de remarca mea trimis de
(19 ian 2014, 11:32:47
să te ignor ?! ( mi-am zis, şi-au zis atâţia alţii )
să mă amuz ...că te dai cu coccisu' de pământ ( paranoic) ?!
să mă întreb, retoric: oare nu l-o fi iubit părinţii?!laughing
nop! râd şi .. nu fac nimic. Te voi lăsa să te "stingi" eroichappy

8.2  RE: Maestrii securisti "au tinut cont" de remarca mea trimis de
(19 ian 2014, 11:34:27
Aici să știi că ai nimerit-o.Ne-ai deconspirat așa că putem să ne lăsăm de meserie.Tu ți-ai greșit cariera,trebuia să lucrezi la contraspionaj dar nu e târziu nici acum.Vezi că găsești pe net formulare CV pentru angajare la sri.Ăia au nevoie acolo de debili tot timpul.Mult noroc și mult succes !
8.3  RE: Maestrii securisti "au tinut cont" de remarca mea trimis de
(19 ian 2014, 12:10:34
Pe mine Dumnezeu m-a facut crestin si mama om. ABECEDAR sa stii ca ticalosia premeditata e cea mai grava boala mintala. Cum poti tu sa te porti ca un ticalos scabos si sa versi ca un nemernic lombrosian hardaul cu laturi prin comentariul tau la articolul: Scrisoare de mulţumire părintelui Daniil Horga, parohia Călugăreni – judeţul Suceava

8.4  RE: Maestrii securisti "au tinut cont" de remarca mea trimis de
(19 ian 2014, 13:37:08
Gigi ne-a pistruit şezutul cu vorbe acide !laughing
Jiji, te mai bag o dată-n... seamă, poftim!happy
ai citit ce-am scris (deşi nu-nţelegi 2 cuvinte)
du-te mâine seară acolo, apoi vino..şi vorbim!

8.5  RE: Maestrii securisti "au tinut cont" de remarca mea trimis de
(19 ian 2014, 13:50:23
PS: mâine-i borşu' ( din donaţii )
vineri e slujbă ( dacă vrei)happy
te du, dară! (de-ţi plac senzaţii)
apoi "
8.6  RE: Maestrii securisti "au tinut cont" de remarca mea trimis de
(19 ian 2014, 14:04:16
de la Direcţia'ntâi permiteţi să raportez:
la mine toţi îs puşi cu b/votul pe l a b e
ciurui tot! ( doar pe psdişti îi mai ratez)happy
căci au rutina fugii, şi-astfel pot să scape

poloitica nu se practică se respiră (la mine)laughing
e un sport ( la Direcţia ! ) la modă, e şi la voi?happy
Jiji, "dragostea frăţească" nu-i pentru oricine
e, vorba cântecului, minim 2 (nevastă-ta şi cu noi)happy

Jiji, spune drept : îţi place! ...poţi renunţa !
da'...
ai scăpat viagra pe taste şi nu poţi închide laptopul !laughing
vorbeşti aspru pe limbă atrofiată!happy nu uita
că-n orice turmă, în orice loc...toţi caută.. boul!laughing

8.7  RE: Maestrii securisti "au tinut cont" de remarca mea trimis de
(19 ian 2014, 14:05:07
@8.6 Ai greșit,abeceul face parte din Divizia datul pe goarnă.Mai precis cu diversiunea,pomenești nume de localități ca apoi locuitorii ei să-ți toarne găleți întregi de lături și rahat în cap.Fiecare cu ce poate,asta-i !
8.8  RE: Maestrii securisti "au tinut cont" de remarca mea trimis de
(19 ian 2014, 14:22:30
Uăi, intru și eu la miuță, dați-mi și mie o pasă, vreau să șutez și eu în bostanul umflat cu Xanax. Vreau să șutez în stâlpul porții, poate se sparge chioașca...
8.9  RE: Maestrii securisti "au tinut cont" de remarca mea trimis de
(19 ian 2014, 14:50:54
Guten Tag mein Freund !Ti 6 svegliato tardi caro ubriacone,ne che hai chiacherato tutta la notte con Giovanni T_REX ?
9.   Bravos , da ce cretini trimis de
(19 ian 2014, 16:26:49
Acest articol trebuia sa fie curat si comentat de intelectualii fani pierdelei. Si "la naiba" iar a intrat bouleanu agitator cu trupa lui de aidiuri comice sa strice prin "el insusi" insemnatatea si solemnitatea biroului permanent si judetean. Bravos , bravos inteleptilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei