Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 ian 2014 - Anul XIX, nr. 12 (5521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La puşcărie

Tânără din Fălticeni, condamnată la închisoare pentru trafic de persoane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără în vârstă de 29 de ani a ajuns în arestul Poliţiei Suceava, iar de aici va fi transferată în Penitenciarul Botoşani pentru a-şi ispăşi o condamnare de doi ani de închisoare pentru infracţiunea de trafic de persoane. Elena Marişca, fostă Roman, de loc din Fălticeni, a fost găsită vinovată de instanţele de judecată pentru faptul că a dus în străinătate mai multe tinere sub promisiunea că vor lucra în Italia, dar în final acestea au sfârşit prin a se prostitua.

Iniţial, Tribunalul Suceava a condamnat-o pe Elena Marişca la zece ani de închisoare, dar în apel pedeapsa a fost redusă la numai doi ani de închisoare. Condamnarea a fost cu suspendare, dar pentru că femeia mai avea un an de închisoare, tot cu suspendare, într-un alt dosar de trafic de persoane şi minori, din 2003, în care a fost arestată alături de mai mulţi indivizi din Fălticeni, vechea pedeapsă a fost revocată, astfel încât Elena Marişca a rămas cu condamnarea de doi ani cu executare.

În acelaşi dosar a mai fost condamnată şi sora Elenei Marişca. Este vorba de Tamara Moldovan, de 45 de ani, care nu va ajunge la închisoare deoarece a primit doi ani şi şase luni cu suspendare.

Soluţiile au rămas definitive şi irevocabile miercuri, 15 ianuarie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Cum au păcălit o fată de 18 ani

Cele două surori sunt acuzate că au racolat o minoră care lucra ca ospătăriţă într-un local din municipiul Fălticeni, căreia i-au propus un loc de muncă în Italia, ca ospătăriţă într-un bar.

Iniţial, fata de 17 ani a refuzat oferta, motivând că nu are banii necesari pentru achitarea transportului şi pentru obţinerea pașaportului, iar părinţii săi nu ar fi fost în nici un caz de acord.

Elena Marişca s-a oferit să-i împrumute banii de transport şi de acte şi chiar s-a dus acasă la părinţii victimei, solicitându-le să-şi dea acordul, prin notariat, ca fiica lor să poată călători în străinătate.

Lovindu-se de refuzul părinţilor minorei, Elena Marişca s-a întâlnit din nou cu Adriana P. şi i-a cerut să mai aştepte câteva luni, până când va împlini 18 ani, după majorat putând călători oriunde în lume, ceea ce s-a şi întâmplat. Aceasta din urmă i-a dat şoferului buletinul fetei şi i-a spus unde anume exact trebuie să o lase. Tânăra din Fălticeni a ajuns în Roma pe data de 23 februarie 2007, fiind aşteptată în zona gării din Tiburtina de către cealaltă inculpată, Tamara Moldovan, care i-a plătit şoferului contravaloarea cursei, primind la schimb cartea de identitate a victimei.

Adriana P. a fost dusă într-un apartament cu cinci camere, în care locuiau mai multe familii de români, imobil situat în apropierea gării centrale din Roma.

A doua zi, a aflat de la Tamara Moldovan că slujba de ospătăriţă a fost doar un pretext de a o aduce în Italia şi că de fapt va fi nevoită să se prostitueze pe străzi.

Procurorii explică că, fără nici un act de identitate asupra ei, fără cunoştinţe de limbă italiană şi ameninţată că va fi obligată să plătească transportul şi că va fi dată pe mâna proxeneţilor albanezi, cunoscuţi drept foarte violenţi, Adriana P. nu a avut de ales.

A primit un telefon mobil cu cartelă, prin care trebuia să anunţe când are clienţi, i s-a spus câţi bani trebuie să ceară, i s-a dat o vestimentaţie obligatorie şi a fost trimisă în stradă.

 

A scăpat cu ajutorul unor clienţi

Procurorii DIICOT susţin, în actul de sesizare a instanţei, că, în mai puţin de o săptămână (25 februarie 2007- 2 martie 2007), Adriana P. a scos din practicarea prostituţiei suma de 600 de euro, iar toţi banii au fost însuşiţi de Tamara Moldovan.

În săptămâna în care s-a prostituat, tânăra din Fălticeni a apelat la o parte din clienţii ei şi, cu ajutorul acestora, a reuşit să sune în România şi să povestească drama prin care trece, rudele fetei anunţând poliţia, iar cazul fiind preluat de ofiţerii BCCO.

La scurt timp, Adriana P. a fost identificată de carabinierii italieni, cazată într-un centru şi trimisă acasă, la Fălticeni.

Potrivit anchetatorilor, alte câteva cazuri similare le-au avut în prim-plan pe cele două surori, motiv pentru care au şi ajuns să fie trimise în judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânără din Fălticeni, condamnată la închisoare pentru trafic de persoane.
 Vizualizări articol: 5284 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
Tânără din Fălticeni, condamnată la închisoare pentru trafic de persoane4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Buna Ziua trimis de
(18 ian 2014, 22:18:23
sunt mama fetei Adriana P ce sa mai zic nu doresc la nimeni prin ce am trecut cu familia fata mea a ramas traumatizata tota viata ei prin ce a trecut totusi multumesc la DIICOT SUCEVA datorita lor miam adus fata acasa am avut avocata care nea luat bani si am luat teapa noi nam stiut si ni sa pus av din oficiu nu va pot spune am ramas datori la bloc la utilitati caci noi neam cautat fata la doctori prin spitale analize pshiologi am fost nevoiti so trimitem din tara din cauza acestor persoane sunt multe de spus unde sa ma mai duc sa cer dreptate sa-mi fac eu singura eu am avut incredere in justitie cinemi da mie inapoi sanatatea fetei si linistea ei si a noastra lumea poate ne judeca da nu stie nimeni adevaru decat noi care am suferit si suferim inca nu putem sterge cu buretele asa ceva e strigator la cer poate ne aude Dumnezeu si ne face el dreptate sfatuitima ce sa mai fac unde sa ma mai duc

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei