Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 ian 2014 - Anul XIX, nr. 4 (5513)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Activitate oprită

Astăzi va decola ultima cursă Tarom de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultima cursă aeriană Tarom va decola astăzi de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava, urmând ca acesta să fie închis pentru începerea lucrărilor de modernizare. Directorul aeroportului, Ioan Măriuţa, ne-a declarat că până ieri după-amiază, pentru ultima cursă aeriană de la Bucureşti la Suceava au fost vândute doar şase bilete, în timp ce pentru zborul care va decola de la Suceava spre Bucureşti şi-au cumpărat bilete 22 de pasageri. Ioan Măriuţa a mai spus că începând cu data de 17 noiembrie 2013, atunci când a fost modificat orarul pentru cursele aeriene operate de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”, compania Tarom a avut 49 de zboruri pe aeroportul din Salcea, cu un număr de aproape 2.000 de pasageri.

Măriuţa a explicat că Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea va fi închis în mod oficial începând cu data de duminică, 12 ianuarie 2014, iar de a doua zi vor demara lucrările la pista de aterizare/decolare. „Începând de luni vor începe lucrările de spargere a dalelor de beton de pe actuala pistă, după care se va săpa la o adâncime de 1,66 metri pentru fundaţia noii piste”, a mai spus directorul Aeroportului „Ştefan cel Mare”. El a adăugat că din discuţiile pe care le-a avut cu reprezentanţii firmei care realizează lucrările de modernizare a aeroportului, aceştia i-au dat asigurări că vor finaliza noua pistă până în luna noiembrie 2014, dată la care aeroportul ar putea fi redeschis. Ioan Măriuţa a mai precizat că în momentul de faţă au fost începute lucrările şi la noul turn de control al aeroportului.

Reamintim că lucrările din cadrul proiectului „Modernizare suprafaţă de mişcare şi balizaj, turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie tip ILS” vor fi realizate de firma botoşăneană Tehnic – Assist SRL. Valoarea contractului este de 104,9 milioane de lei, fără TVA. Investiţia vizează mărirea pistei de decolare/aterizare la 2.460 de metri, modernizarea căilor de rulare în lungime de 120 de metri, modernizarea platformei de încărcare, care va avea o lungime de 290 de metri, modernizarea sistemului de balizaj, construirea unui turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie aeriană de tip ILS.

După încheierea investiţiei, pe aeroportul de la Salcea vor putea ateriza aeronave de transport călători şi cargo de tip Boeing 767.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi va decola ultima cursă Tarom de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea.
 Vizualizări articol: 4708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.45/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 11 voturi
Astăzi va decola ultima cursă Tarom de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea3.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 9 ian 2014, 13:49:38
Soborul de preoti va fi prezent la inmormantare?
1.1  RE: ... trimis de
( 9 ian 2014, 13:51:50
La noi ce se inchide,asa ramane...
2.   Posibil trimis de
( 9 ian 2014, 17:49:21
Totu-i posibil,ca după un an să pască vacile pe pista aeroportului.Dacă nu s-a terminat centura Sucevei şi multe altele,este greu de apreciat faptul că acest aeroport o să mai aibă o finalitate cu toţi parametrii tehnici descrişi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei