Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 ian 2014 - Anul XIX, nr. 4 (5513)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tina Turner lansează în februarie albumul „Love Songs”

Cântăreaţa Tina Turner, considerată "una dintre cele mai bune cântăreţe din toate timpurile" şi "Regina Rock and Roll", anunţă lansarea unui nou album ce va conţine o colecţie a celor mai bune cântece de dragoste pe care le-a interpretat de-a lungul timpului.

Albumul se numeşte „Love Songs”, va fi lansat pe 3 februarie 2014 şi acoperă peste trei decade din cariera solistei americane, incluzând 18 piese majoritatea selectate dintre înregistrările devenite disc de platină sau de aur ("The Best", "I Don't Wanna Lose You", "Let's Stay Together", "What's Love Got To Do With It", "Missing You", "Private Dancer", "Two People", "Look Me In The Heart", "Way Of The World", "Why Must We Wait Until Tonight", "Falling", "I Want You Near Me", "Be Tender With Me Baby", "Don't Leave Me This Way", "I Don't Wanna Fight", "Whatever You Need", "When The Heartache Is Over" şi "River Deep Mountain High" - Ike & Tina Turner, ultima piesă fiind şi singura mai veche, înregistrată în 1966, restul fiind toate din cariera solo a Tinei Turner).

Pe numele său real Anna Mae Bullock, Tina Turner s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Brownsville (Tennessee). Tatăl ei lucra pe o plantaţie de bumbac, iar mama ei era de origine indiană. Cântăreaţa a trecut, de altfel, la budism în 1970.

După liceu, Tina Turner s-a mutat la Saint Louis, atunci capitala blues-ului, unde l-a întâlnit pe Ike Turner, un chitarist cu opt ani mai în vârstă decât ea. Primul lor single - "Fool in Love" - a urcat pe primul loc în topul Hit Parade.

Consacrarea ei în cariera solo a venit în 1966, odată cu lansarea piesei "River Deep Mountain High", compusă pentru ea de Phil Spector.

Căsnicia ei a început să se degradeze după ce Ike Turner a devenit dependent de droguri şi abuziv, Tina Turner părăsindu-l pe 2 iulie 1976 şi luând cu ea cei patru copii ai cuplului, dintre care doi pe care soţul ei îi avea dintr-o relaţie anterioară.

În timpul divorţului, ea a renunţat la orice sprijin din partea lui Ike şi la drepturile asupra melodiilor comune. Şi-a început cariera solo în 1984, la New York, când avea datorii de o jumătate de milion de dolari şi trăia doar din ajutorul social. În acelaşi an, la vârsta de 45 de ani, Tina Turner a câştigat patru premii Grammy pentru albumul de revenire "Private Dancer" şi a apărut, alături de Mel Gibson, în filmul "Mad Max - Beyond Thunderdome".

A mai jucat în numeroase filme şi a lansat alte 10 albume muzicale, a câştigat 8 premii Grammy şi a vândut mai multe bilete la concerte decât orice alt artist solo din istorie. Revista Rolling Stone a numit-o "una dintre cele mai bune cântăreţe din toate timpurile" şi o consideră "Regina Rock and Roll".

Tina Turner s-a retras din viaţa publică după turneul său ce e avut loc în 2008/2009. Cântăreaţa a învăţat limba germană şi s-a mutat în Elveţia în 1995, pentru a locui cu partenerul său de viaţă Erwin Bach, cu care s-a căsătorit pe 21 iulie 2013. "Sunt foarte fericită în Elveţia, mă simt acasă aici. Nu îmi pot imagina un loc mai bun în care să trăiesc", a declarat Tina Turner revistei Blick. Ea a apreciat respectul pe care elveţienii îl au pentru viaţa privată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tina Turner lansează în februarie albumul „Love Songs”.
 Vizualizări articol: 9446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tina Turner lansează în februarie albumul „Love Songs”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei