Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 ian 2014 - Anul XIX, nr. 4 (5513)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şedinţă

Pe 15 ianuarie, aleşii locali sunt aşteptaţi la discuţii pe tema bugetului Sucevei pe 2014

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna viitoare, consilierii locali suceveni vor putea veni cu amendamente sau cu diverse propuneri la proiectul bugetului local al municipiului reşedinţă de judeţ, într-o şedinţă informală, convocată de primarul Sucevei.

„Deşi este un atribut al primarului fundamentarea bugetului şi prezentarea sa în Consiliul Local, voi da dovadă de transparenţă maximă, invitând toţi consilierii locali, miercuri 15 ianuarie, la ora 12.00,la discuţii pe tema bugetului. Vom vedea atunci ce amendamente are fiecare , pentru a evita discuţiile interminabile din şedinţa de CL de la finele lunii”, a anunţat ieri primarul Ion Lungu.

Edilul sucevean a spus că îşi doreşte să fie aprobat un buget realist, care să ţină cont în primul rând de necesitatea finalizării investiţiilor începute, nu de pornirea de noi lucrări, fără acoperire în plan financiar.

„În 2013, în entuziasmulnoilor consilieri locali, au fost multe amendamente care nu s-au putut concretiza, pentru că nu s-a executat bugetul 100%. Execuţia bugetului pentru 2013 este de 202.123.200 lei, adică de 70% din cel prognozat la începutul anului. Bugetul pe 2014 va fi de maxim 250 de milioane de lei, adică la nivelul celui din 2013”, a explicat şeful municipalităţii sucevene.

În opinia sa, bugetul pe 2014 va fi unul al investiţiilor, al dezvoltării, printre proiectele prioritate numărându-se reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei, demararea proiectului de reabilitare stradală pe un număr de zece străzi, un pod şi un pasaj CFR, demararea proiectelor pe fonduri elveţiene, finalizarea Centrului Cultural Bucovina, reabilitări termice ale blocurilor şi lucrări de reabilitare a reţelelor termice.

Şedinţa de Consiliu Local de aprobare a bugetului pe 2014 ar putea avea loc la finele lunii ianuarie, dacă, între timp, vor fi primite de la Ministerul de Finanţe sumele acordate pentru cotele defalcate din TVA şi din impozitul pe venit, dar şi sumele pentru echilibrare de la Consiliul Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pe 15 ianuarie, aleşii locali sunt aşteptaţi la discuţii pe tema bugetului Sucevei pe 2014.
 Vizualizări articol: 1434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Pe 15 ianuarie, aleşii locali sunt aşteptaţi la discuţii pe tema bugetului Sucevei pe 20141.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei