Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 261 (5468)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Primăria Broşteni, sancţionată cu avertisment pentru gunoiul aruncat pe malul râului Bistriţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Broşteni a fost sancţionată cu avertisment de către reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava, după ce pe malul râului Bistriţa au fost aruncate gunoaie. Florin Boeru, inginer şef al SGA Suceava, a explicat că s-a deplasat la faţa locului în urma unei sesizări, dar aspectele ridicate s-au confirmat doar parţial.

„Într-adevăr era o zonă unde se vedeau gunoaie aruncate, cel mai probabil de agenţii economici, dar nicidecum tone de mizerii, aşa cum a specificat cetăţeanul care a reclamat problemele pe linie de mediu. Noi am avertizat Primăria Broşteni şi le-am impus celor din conducerea administraţiei locale să igienizeze zona”, a declarat Florin Boeru.

Reclamaţia a fost depusă de Marcel Hlihor, din localitatea Holda, oraş Broşteni, care a menţionat că şefii administraţiei locale nu au mai transportat gunoiul la Câmpulung Moldovenesc, ci au preferat să-l depoziteze pe malul râului Bistriţa, în apropierea drumului naţional DN 17B, care vine de la Vatra Dornei şi merge spre Bicaz.

„În timpul zilei se depozita în apropiere balast din albia râului Bistriţa, iar în timpul nopţii se aducea gunoiul, se descoperea şi se acoperea cu balast. Cea mai mare cantitate s-a depozitat în dreptul podețului care traversează drumul naţional din apropierea magazinului Vraja Bistriţei şi, astfel, pe sub podeţ au început să iasă mirosuri de la gunoaiele depuse, iar în apele râului Bistriţa se scurge mizerie care poluează apa”, se arată în plângerea depusă de Marcel Hlihor către mai multe instituţii ale statului.

În afara celor de la Apele Române, la faţa locului au fost prezenţi şi comisari ai Gărzii de Mediu Suceava, dar care au precizat că nu pot interveni pentru a da sancţiuni deoarece poluarea s-a comis în albia râului Bistriţa, acolo unde competenţă au doar reprezentanţii SGA Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Broşteni, sancţionată cu avertisment pentru gunoiul aruncat pe malul râului Bistriţa.
 Vizualizări articol: 1128 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Broşteni, sancţionată cu avertisment pentru gunoiul aruncat pe malul râului Bistriţa5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Stai asa..... trimis de
( 8 nov 2013, 11:16:02
autoritatile statului se sezizeaza doar cand apare vreo reclamatie .dezastrul de pe raul Moldova la Frasin in spatele Eurostrade si Stadion e vizibil din avion ,dar nu se sesizeaza nimeni ,lunca si locul de promenda sunt distruse de utilajele care exploateaza albia cu largul concurs al riveranilor care arunca gunoiul in apa .rusine popor roman ,rusine administratie locala.vom lasa generatiilor urmatoare doar un desert similar cu cele din ziua de azi .hai sa vedem daca se sesizeaza cineva................

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei