Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 261 (5468)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deranj mare

Nereguli grave în rândul taximetriştilor, care au încasat aproape o sută de amenzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Serviciul Rutier Suceava au organizat, acum două zile, o acţiune de control de amploare care a vizat taximetriştii din judeţul Suceava. În câteva ore de controale a fost aplicat un număr record de amenzi, multe dintre ele pentru nereguli grave. Deşi au fost vizaţi şoferi de taxi din toate localităţile din judeţ în care există astfel de servicii, majoritatea sancţiunilor au fost aplicate în municipiul Suceava.

 

Pentru ce au fost amendaţi taximetriştii

Acţiunea de control de miercuri s-a desfăşurat în două etape, dimineaţa de la 9.00 la 11.00 şi seara, de la 17.00 la 19.00. Pe lângă poliţişti rutieri, la control au participat şi inspectori de la Registrul Auto Român, dar şi lucrători de la Serviciul Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava. Au fost aplicate 96 de amenzi, toate pentru vehicule tip taxi.

La capitolul abateri grave, au fost identificate în trafic 15 maşini taxi care aveau defecţiuni tehnice, în câteva cazuri maşinile având şi ITP-urile expirate. În şase cazuri, mai grave, poliţiştii au ridicat certificatele de înmatriculare ale maşinilor.

„Conducătorii auto au la dispoziţie 15 zile pentru a-şi remedia problemele identificate şi a trece apoi printr-o inspecție, la Registrul Auto Român”, a explicat subcomisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava.

Taximetriştii au fost vizaţi şi de radare, cinci dintre ei fiind amendaţi pentru depăşirea limitelor de viteză în localitate.

Alte 24 de amenzi au fost aplicate la Legea 38/2003, Legea taximetriei. La acest capitol au fost aplicate mai multe amenzi pentru lipsa certificatelor de atestare profesională. Alte 52 de amenzi au fost încasate de taximetrişti pentru nereguli în ceea ce priveşte regimul rutier, de la viteză până la parcări neregulamentare.

De precizat că numai în municipiul Suceava sunt, oficial, 400 de vehicule taxi autorizate.

 

Accidentele în care au fost implicaţi taximetrişti, în creştere

Poliţiştii rutieri au organizat acţiunea de control şi în condiţiile în care statisticile au indicat o creştere a numărului de accidente în care au fost implicate taxiurile. Conform analizei de bilanţ a Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, în primele nouă luni ale acestui an taximetriştii au fost implicaţi în patru accidente grave, soldate cu un mort şi doi răniţi grav. Prin comparaţie, anul trecut, în aceeaşi perioadă, a fost înregistrat un singur accident uşor.

De altfel, nu doar taximetriştii, ci toţi transportatorii, de mărfuri sau persoane, sunt în vizorul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, din cauza numărului mare de accidente grave în care au fost implicaţi în 2013. Poliţia Rutieră are un grafic sporit de controale care îi vizează pe aceştia, în încercarea de a reduce riscul producerii unor noi accidente. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nereguli grave în rândul taximetriştilor, care au încasat aproape o sută de amenzi.
 Vizualizări articol: 1299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nereguli grave în rândul taximetriştilor, care au încasat aproape o sută de amenzi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei