Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 261 (5468)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Distribuitori angro de „vise”

Afacere cu saci de etnobotanice la plic pentru consumatorii din municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 1.200 de pliculețe cu etnobotanice au fost confiscate de ofițerii antidrog de la o rețea de dealeri de droguri care aduceau substanţe psihotrope de la Cluj la Suceava.

Gruparea a fost anihilată ieri, în urma unei operațiuni conduse de procurori din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Suceava, fiind efectuate patru percheziții domiciliare pe raza municipiilor Cluj-Napoca și Suceava.

Patru tineri, dintre care doi din comuna Dărmănești, care locuiau fără forme legale pe raza municipiului Suceava, au fost duși de mascați la sediul DIICOT, pentru a fi audiați.

Cei doi suspecți, Vasile Cristi C. și Ciprian H., achiziționau etnobotanicele de la Cluj și le ambalau în pliculeţe de aproximativ 0,25 grame, pe care le vindeau ulterior cu 25 de lei pliculeţul.

Clienții celor doi erau tineri din municipiul Suceava, dar și din comunele limitrofe.

Pe lângă tinerii suceveni, în fața procurorilor a fost adus și dealerul din Cluj, un anume Alexandru Marius O.

 

550 de pliculețe cu etnobotanice s-au găsit la percheziții. 750 au fost confiscate în timpul investigațiilor

Rețeaua etnobotanicelor care veneau pe ruta Cluj-Suceava a fost monitorizată în perioada aprilie-noiembrie a.c. de procurori și polițiști din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate, cu sprijinul structurilor specializate ale Departamentului de Investigații și Protecție Internă și ale Serviciului de Supravegheri Operative Suceava

Pe parcursul documentării activităților infracționale, anchetatorii au interceptat mai multe transporturi de etnobotanice, în urma cărora au fost confiscate 745 de pliculeţe conţinând produse cu efect psihoactiv.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare de ieri au fost ridicate 550 de pliculeţe şi două pungi conţinând substanţe ce prezintă suspiciuni a avea efecte psihoactive.

“În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în vederea identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor celor implicați”, se arată într-un comunicat al anchetatorilor.

La ora închiderii ediției, audierile nu erau finalizate, iar anchetatorii nu au anunțat dacă s-au emis ordonanțe de reținere și pentru câte persoane.

S-au rezumat doar la un comunicat sec pe care l-au transmis mass-media.

 

Atenție părinți. Dealerii au sute de clienți, marea majoritate tineri

Chiar dacă în ultimele luni nu s-a mai auzit de cazuri de tineri care au ajuns la spital, intoxicați cu substanțe cu efect psihoactiv, numărul mare de produse etnobotanice confiscate de oamenii legii de pe piața din Suceava arată clar că încă există cumpărători, iar dealerii nu duc deloc lipsă de clienți.

În vara acestui an, de exemplu, ofițerii antidrog au încătușat mai mulți indivizi acuzați că erau principalii furnizori de etnobotanice pe raza municipiului Suceava, dar şi în alte localităţi din judeţ.

În total, susţin procurorii DIICOT, dealerii aveau sute de clienţi, iar multe dintre pliculeţele cu etnobotanice, de fumat sau de tras pe nas, conţineau substanţe interzise, aflate pe lista drogurilor de risc şi de mare risc. În perioada în care au filat respectiva grupare, anchetatorii au numărat peste 900 de tranzacții cu etnobotanice.

Potrivit unui sondaj făcut printre elevii suceveni, a transmis nu de mult Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, 48% dintre subiecți au recunoscut că au fumat cel puţin o dată, 70% dintre aceştia au apreciat că au consumat alcool cel puţin o dată, 8,4% apreciază că au consumat etnobotanice, iar 6,4% au consumat droguri cel puţin o dată.

„Alarmantă este scăderea vârstei la care tinerii încep să consume droguri. Grupa de vârstă vulnerabilă debutului consumului de etnobotanice este 14-17 ani, în timp ce grupa de vârstă vulnerabilă debutului consumului de tutun şi alcool este 11-14 ani”, se arată într-un comunicat al poliţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afacere cu saci de etnobotanice la plic pentru consumatorii din municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 2639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Afacere cu saci de etnobotanice la plic pentru consumatorii din municipiul Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cineva pentru copii mei trimis de
( 8 nov 2013, 22:45:21
felicitari acestor ofiteri antidrog.
2.   Comentariu trimis de
( 9 nov 2013, 10:55:19
Felicitari!!!
Chiar asemenea activitati ar trebui intensificate in scoli si licee..s ar parea ca generatiile care vin in urma noastra sunt tot mai agresive si debusolate, mai instabile psihic,desi si investeste ceva in educatia lor..
Ceva nu functioneaza cum trebuie..

.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei