Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 261 (5468)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„De casă nouă”

Hoţul le-a adus în locuinţă, fără ştirea proprietarilor, mobilă de bucătărie de mii de euro, cu tot cu electrocasnice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O familie din comuna Frătăuţii Vechi, plecată la muncă în străinătate, a aflat că în locuinţa în construcţie pe care o au pe raza localităţii de domiciliu a fost găsită mobilă de bucătărie de câteva mii de euro, cu tot cu electrocasnice, de care habar nu aveau.

Din păcate, bunurile respective proveneau dintr-un furt şi, din câte se pare, hoţul a depozitat mobila şi electrocasnicele în casa respectivilor întrucât ştia că imobilul e în construcţie, iar proprietarii nu se întorc degrabă.

În tot acest caz, suspectul principal este Ion Ciotău (38 de ani), din Frătăuţii Noi, individ arestat la sfârşitul lunii trecute, după ce, în urma unei percheziții la locuinţa acestuia, poliţiştii au găsit mai multe bunuri despre care oamenii legii cred că ar fi furate din muzee şi biserici din Italia.

 

A furat mobilă şi electrocasnice de aproape 3.700 de euro

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, la începutul acestei săptămâni, în continuarea cercetărilor în cazul suspectului arestat preventiv, poliţiştii au descins la două case, una din Frătăuţii Vechi şi cealaltă din Marginea.

Anchetatorii aveau informații că în aceste două case ar fi depozitată o garnitură nouă de mobilă de bucătărie cu aparatură electrocasnică incorporată, sustrasă în perioada 4 aprilie -6 mai din casa unei femei în vârstă de 37 de ani, Mariana P., din comuna  Frătăuţii Noi. Valoarea garniturii de mobilă sustrase din locuinţa femeii este de aproape 3.700 de euro.

În prima casă verificată de poliţişti, cea din Frătăuții Vechi, imobil în construcţie, ai cărui proprietari sunt plecaţi în străinătate, a fost identificată o parte din garnitura de mobilă, precum și aparatele electrocasnice aferente.

Din cercetările poliţiei, bunurile respective au fost depozitate acolo de către Ion Ciotău, care intenționa să le comercializeze ulterior.

Celelalte corpuri de mobilă de bucătărie au fost găsite în cealaltă casă, cea din Marginea, aparținând unui anume Ioan M., de 31 de ani, din localitate. 

„Cercetările continuă față de bărbatul din Frătăuţii Noi, în vederea stabilirii întregii activități infracționale”, se arată în comunicatul IPJ Suceava.

 

Comoara găsită acasă la suspect

Ioan Ciotău a fost arestat preventiv în urmă cu aproximativ o săptămână, fiind acuzat că a furat dintr-o altă casă în construcţie, din Frătăuţii Noi, o combină frigorifică şi  aproape 650 de plăci ceramice tip gresie (fapte comise în perioada 6-24 aprilie a.c).

Bunurile respective au fost găsite la percheziția făcută la domiciliul suspectului, poliţiştii găsind şi  o adevărată colecţie de alte bunuri suspecte. 

„Au fost descoperite şi ridicate bunuri susceptibile a proveni din comiterea unor infracţiuni de furt din lăcaşuri de cult sau muzee din Italia (zona oraşului Torino)”, se arăta într-un comunicat al  Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, fiind vorba de o statuetă în profil din metal de culoare argintie cu inserţii metalice de culoare aurie (războinic ce are pe cap un coif), un crucifix din metal de culoare violet, cu dimensiunea de 10 centimetri lungime şi şase lăţime, un lanţ din metal de culoare aurie, cu zale de cinci milimetri, cu lungimea de 50 de centimetri, precum şi 15 monede din metal de culoare aurie şi argintie (cel mai probabil din aur şi argint).

Ioan Ciotău este acuzat şi de tentativă de distrugere, după ce a furat mai mulţi baloţi de paie de pe terenul unui consătean, iar când acesta din urmă a anunţat poliţia, suspectul ar fi incendiat baloţii cu pricina, flăcările fiind la un pas de a se extinde la mai multe construcții din apropiere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoţul le-a adus în locuinţă, fără ştirea proprietarilor, mobilă de bucătărie de mii de euro, cu tot cu electrocasnice.
 Vizualizări articol: 3011 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hoţul le-a adus în locuinţă, fără ştirea proprietarilor, mobilă de bucătărie de mii de euro, cu tot cu electrocasnice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce-ati spune? trimis de
( 8 nov 2013, 12:01:12
nu i-ar sta bine cu mana dreapta lipsa? sau ca la japonezi, macar un deget sau doua de la mana dreapta ca lumea sa stie cine este individul?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei