Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 261 (5468)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

5 noiembrie

Ziua Şcolii Gimnaziale „George Tofan” Bilca, sărbătorită de profesori şi elevi ai instituţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe 5 noiembrie 2013, concomitent cu manifestările organizate de Casa Corpului Didactic “George Tofan” Suceava, s-au serbat la Bilca, sub egida „Ziua Şcolii Gimnaziale <George Tofan>”, 133 de ani de la naşterea patronului spiritual al unităţii de învăţământ - cel care şi-a pus întreaga sa activitate în slujba învăţământului românesc.

Sărbătoarea a avut o semnificaţie deosebită pentru cei care trudesc la şcoala care simbolic îi poartă numele, astfel că evenimentul nu putea trece neobservat. Căminul Cultural al localităţii a găzduit o activitate de marcă, organizată de Costică Ionel Negru, directorul Şcolii Gimnaziale „George Tofan” Bilca, şi Zaharie Rusu, primarul comunei. Cu această ocazie a fost lansat oficial şi site-ul şcolii, www.scoalabilca.ro.

Manifestarea a debutat cu slujba de pomenire la care au participat elevi, oameni de seamă ai comunei, foşti şi actuali dascăli. Activitatea a continuat cu alocuţiuni ale invitaţilor de onoare, a reprezentantului Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, inspector pentru învăţământul primar prof. Laurentie Şpac, înv. Veronica Moscaliuc - preşedinta Asociaţiei Învăţătorilor Bucovineni din fostul judeţ Rădăuţi, şi prof. Petru Bejenaru - membru marcant al Societăţii pentru Cultura şi Literatura Română din Bucovina.

Aceştia au subliniat parcursul biografic şi cultural al marelui cărturar, precum şi eforturile sale în a pune bazele învăţământului în limba română. Emoţionantă a fost şi intervenţia profesorului de istorie Constantin Cuciurean, vădit marcat, preocupat şi legat sufleteşte de ceea ce a reprezentat în istorie şi cultură George Tofan.

 

Program artistic pregătit de elevi

Evenimentul a continuat cu un program artistic, şcolarii clasei a VI-a punând în scenă schiţa “Un pedagog de şcoală nouă’’, ca mai apoi elevii din clasa a VII-a să prezinte “O zi de miercuri - şcoala în viziune modernă’’.

Deliciul audienţei l-a constituit, însă, programul oferit de Grupul folcloric “Bilcuţa” – emblemă a comunei, coordonat şi îndrumat de învăţătoarea Elena Negru, alături de ei regăsindu-se, şi de această dată, interpreta de muzică populară Angelica Rusu.

Manifestarea a continuat cu întâlnirea la o masă festivă a cadrelor didactice pensionate, a cadrelor didactice care încă lucrează în învăţământ în alte localităţi, dar au fost dascăli ai şcolii din Bilca, şi al actualului corp didactic al şcolii.

“Bucuria revederii se citea pe chipurile tuturor celor prezenţi, iar emoţia revederii a adus unora lacrimi în ochi. S-au schimbat impresii, amintiri şi reuşite ale cadrelor didactice de ieri şi de azi, care au animat întreaga adunare”, au povestit reprezentanţii şcolii.

Faptul că finalul a fost încununat şi de oferirea unei diplome de excelenţă din partea  Casei Corpului Didactic “George Tofan” Suceava a confirmat organizatorilor că  manifestarea a constituit o reuşită, atingându-şi scopul. Reprezentanţii şcolii au mai punctat faptul că “la Bilca obişnuim să ne preţuim valorile, la Bilca nu uităm niciodată să ne cinstim înaintaşii, aici, cuvintele tradiţie, cultură, românism, credinţa ne însufleţesc şi ne călăuzesc paşii spre inimile tinerilor învăţăcei. George Tofan este un nume, un renume, o personalitate care a făcut încă o dată ca şcoala din Bilca să trăiască clipe de sărbătoare şi de împlinire”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Şcolii Gimnaziale „George Tofan” Bilca, sărbătorită de profesori şi elevi ai instituţiei.
 Vizualizări articol: 1261 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ziua Şcolii Gimnaziale „George Tofan” Bilca, sărbătorită de profesori şi elevi ai instituţiei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei