Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 261 (5468)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În anul academic 2013-2014

Burse studențești între 200 şi 700 de lei, la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a aprobat categoriile de burse pentru studenţii instituţiei, pentru anul universitar 2013-2014, precum şi cuantumul acestora.

Potrivit prof. univ. dr. Gabriela Prelipcean, prorector al USV responsabil de probleme studenţeşti, „faţă de anul universitar trecut, cuantumul burselor a rămas acelaşi, însă au fost introduse noi categorii de burse. Fondurile primite prin contractul instituţional sunt mai mici pentru acest an, dar acest lucru nu s-a reflectat asupra valorii burselor”.

Bursele pe care USV le acordă studenţilor de la ciclurile de licenţă sau masterat sunt următoarele: burse sociale, bursă de merit, bursă de studiu, burse de performanţă culturală, burse de performanţă artistică, bursă de performanţă sportivă şi bursă de performanţă ştiinţifică.

La Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, studenţii vor primi burse între 200 de lei (de ajutor social) şi 500 de lei (de performanţă ştiinţifică).

La Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, cea mai mare bursă este cea de performanţă – 361 de lei, în vreme ce la Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, cuantumul burselor nu depăşeşte 250 de lei.

La Silvicultură, 300 de lei este cel mai mare ajutor, acesta urmând a fi acordat celor care fac performanţă ştiinţifică (au media mai mare sau egală cu 9,50 şi au activităţi ştiinţifice deosebite), iar la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, bursa maximă este cea de merit - 400 de lei.

La Facultatea de Istorie şi Geografie, bursa de merit I ajunge la 500 de lei, aceasta acordându-se studenţilor cu media între 9,51 şi 10 şi cu rezultate remarcabile în domeniul ştiinţific, cultural, artistic sau sportiv, iar bursa de merit II (400 de lei) se acordă studenţilor cu media cuprinsă între 8 şi 9,50.

Bursele de performanţă culturală şi cele de performanţă artistică sunt în valoare de 200 de lei.  Cele de performanţă sportivă sunt ceva mai consistente (200-700 de lei), putând ajunge chiar la 3.700 de lei, cu o durată în limita fondurilor disponibile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Burse studențești între 200 şi 700 de lei, la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1300 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Burse studențești între 200 şi 700 de lei, la Universitatea „Ştefan cel Mare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei