Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 259 (5466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără rezolvare

Profesorii de la şcolile din Herla şi Slobozia s-au întors la cursuri, dar pregătesc declanşarea unei greve

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu toate că încă nu şi-au primit salariile aferente lunii septembrie, angajaţii Şcolii Gimnaziale Herla (unitate căreia îi sunt arondate şi şcolile din Slobozia şi Găineşti) au intrat ieri la cursuri, după ce două zile au refuzat să stea la catedră.

Cu toate acestea, oamenii şcolii au întocmit un memoriu prin care anunţă că vor întreprinde toate demersurile necesare pentru declanşarea acţiunii de grevă.

Potrivit prof. Oana Şorodoc, directorul Şcolii Gimnaziale Herla, „angajaţii şi-au ales un lider de sindicat în persoana administratorului Cătălin Moroşan. Acesta va merge la Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava pentru a parcurge toţi paşii necesari pentru a declanşa greva”.

Luni dimineaţă, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava a formulat o adresă către Ministerul Educaţiei Naţionale prin care a informat ministerul de resort despre situaţia de la Slatina, solicitând totodată sprijinul în rezolvarea problemei. Inspectorul general al IŞJ a menţionat în adresa către minister că primarul comunei Slatina, Ilie Gherman, nu vrea să semneze deschiderea finanţării pentru plata salariilor angajaţilor şcolii, cerând ministerului ajutor.

Solicitarea instituţiei sucevene a rămas deocamdată fără răspuns, iar situaţia celor 58 de angajaţi din Slatina - 45 de dascăli, patru cadre didactice auxiliare şi nouă cadre nedidactice – a rămas în coadă de peşte.

Reamintim că aproximativ 30 de profesori de la şcolile din Herla şi Slatina au refuzat să intre vineri şi luni la ore, iar în dimineaţa zilei de luni aceştia au pichetat Inspectoratul Şcolar pentru a-şi primi salariile.

Profesorii nu-şi pot primi salariile pentru că edilul comunei refuză să deschidă creditele bugetare pentru trimestrul IV al acestui an, iar începând de ieri, acesta a intrat în concediu medical. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii de la şcolile din Herla şi Slobozia s-au întors la cursuri, dar pregătesc declanşarea unei greve.
 Vizualizări articol: 1028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Profesorii de la şcolile din Herla şi Slobozia s-au întors la cursuri, dar pregătesc declanşarea unei greve5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei