Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 259 (5466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

După gratii

Şi-a violat toată vara fiica vitregă de 14 ani, sub ochii fraţilor mai mici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din satul Deia, comuna Frumosu, a ajuns în arest, fiind pus sub acuzare pentru infracțiunile de viol şi corupere sexuală faţă de una dintre fiicele sale vitrege, în vârstă de 14 ani. Conform anchetei poliţiei, minora în vârstă de 14 ani a avut parte de o adevărată vacanţă de vară de coşmar, fiind abuzată sexual în repetate rânduri. Agresiunile sexuale, arată anchetatorii, s-au produs inclusiv de faţă cu fraţi mai mici ai fetei. Grozăvia a ieşit la iveală abia luna trecută, după ce minora s-a întors la şcoala specială la care învaţă. Probarea faptei nu a fost o misiune deloc uşoară, tatăl acuzat de viol şi corupere sexuală susţinând că este nevinovat şi acceptând inclusiv să fie testat la detectorul de minciuni.

 

Anchetă procurori: „în repetate rânduri, prin constrângere fizică şi morală, inculpatul a întreţinut raporturi sexuale cu fiica sa vitregă”

Fata de 14 ani, elevă la o şcoală specială din Câmpulung Moldovenesc, este unul din cei patru copii mai mari ai soţiei lui Marius Matei, din relaţii anterioare. Cei doi soţi au împreună încă patru copii, cu vârste de la 1 ani şi până la 7 ani. De regulă, în vacanţe, minora stătea la domiciliul bunicii sale, din comuna Vama. Vara lui 2013 a fost prima în care minora a stat în casa mamei sale şi a tatălui său vitreg, la Deia.

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care a preluat ancheta în acest caz „din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în vacanţa şcolară de vară a anului 2013, în repetate rânduri, prin constrângere fizică şi morală, inculpatul a întreţinut raporturi sexuale cu fiica sa vitregă, în vârstă de 14 ani, în prezenţa celorlalţi fraţi minori în vârstă de 6 ani, respectiv 7 ani”.

Prima sesizare privind o presupusă agresiune sexuală a ajuns la urechile unui poliţist abia pe data de 3 octombrie. Minora de 14 ani revenise deja la şcoala la care învaţă, unde stă şi la internat, şi a povestit prin ce a trecut.

 

Tatăl acuzat de viol a a fost arestat preventiv după ce a picat şi testul poligraf 

A urmat examinarea medico-legală a acesteia, constatându-se că fata prezintă o deflorare recentă. O presupusă agresiune sexuală nu mai avea cum fi probată atât de târziu. A urmat audierea membrilor familiei, a unor vecini şi a suspectului. Pe 22 octombrie, anchetatorii au început urmărirea penală împotriva acestuia, pentru viol şi corupere sexuală. Acum două zile, luni, bărbatul în vârstă de 40 de ani a fost testat la poligraf, rezultând că are un comportament disimulat. Considerând că au adunat probatoriu suficient, luni seară, anchetatorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a suspectului. Ieri, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava l-a înaintat pe Marius Matei instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile.

 

Copii daţi în adopţie sau la şcoli speciale 

Din informaţiile adunate de asistentul social din cadrul Primăriei comunei Frumosu rezultă că unul dintre copiii femeii din afara căsătoriei este dat în adopţie în străinătate, altul se află în plasament, în timp ce alţi doi sunt la şcoli speciale, unde stau în regim de internat.

Acasă locuiesc, teoretic, doar cei patru copii ai celor doi soţi.

Aurelia Focşa, şefa Serviciului intervenţie în regim de urgenţă din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, ne-a spus că minora violată va fi inclusă într-un program de consiliere psihologică.

„Situaţia celor patru minori aflaţi în prezent în grija mamei este evaluată de DGASPC Suceava, în colaborare cu primăria de domiciliu, în vederea luării măsurilor care se impun”.

 

O familie foarte săracă şi o mamă cu handicap de intelect 

Reprezentanţii Protecţiei Copilului ne-au mai spus că familia minorei este cunoscută în comunitatea din care face parte ca fiind o familie cu probleme, o familie în care se consumă des băuturi alcoolice, deşi veniturile sunt extrem de mici.

„Mama minorei a fost încadrată în gr. III de handicap, având intelect de limită. Starea de sănătate a mamei poate constitui un factor de risc pentru copiii pe care îi are în grijă. Dacă se constată că cei patru fraţi se află în situaţie de risc, ei pot fi luaţi din familie şi daţi spre îngrijire unui asistent maternal profesionist sau pot fi internaţi într-un centru maternal”, a declarat şeful Protecţiei Copilului Suceava, Dan Ionuţ Adomniţei. 

De precizat că familia trăieşte doar din alocaţiile copiilor, din cauză că tatăl a refuzat să muncească în folosul comunităţii, fiindu-le tăiat şi ajutorul social. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi-a violat toată vara fiica vitregă de 14 ani, sub ochii fraţilor mai mici.
 Vizualizări articol: 6225 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 5 voturi
Şi-a violat toată vara fiica vitregă de 14 ani, sub ochii fraţilor mai mici3.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Stăm și ne uităm?!… trimis de
( 6 nov 2013, 13:55:38
Acești oameni nu au o funcție prea normală a gândirii, nu este ca o boală din care îți poți reveni, nu este o greșeală pe care o faci la beție de spargi un magazin sau pe care o face cineva agresiv, care bate pe cineva și apoi, între timp poate să-și revină.
La ei nu exista reabilitare!
Violul e o chestie generală, care nu poate fi vindecată niciodată, așa e si cu derbedeul asta, care are niște obsesii de care nu poate scăpa si gata.
Ok, violul este o infracțiune majoră care trebuie pedepsită cu singe rece. Sucevenii ar vrea ca individul asta sa fie pedepsitt, prin tortură, moarte sau cel puțin închisoare. Ceea ce ii firesc. Eu personal mă bucur că nu am dat peste oligofreni care să spună că e vina femeilor, că „ele au cerut-o”.

În concluzie, vrem ca „cei răi” să fie pedepsiți, dar de către altcineva, în timp ce noi facem ce ne pricepem mai bine: stăm și ne uităm…
2.   Tzara de oligofreni.. trimis de
( 6 nov 2013, 15:44:49
Ne uitam..la ce dreacu ne uitam? ca mi se zbarleste si molecula la asa dobitocie...
da ... ?! Da --ma sa, unde i aici in ecuatia asta?
la Campulung si Moldova nu s pe deal niscai tarusi ? gratis ..sa l infigi dobitoacei undeva si sa i l mai scoata Vlad Tepes la primavara...Poate asa le o satura pe romancutele noastre de ...
Ca nu mai stii ce sa spui, ca ti e rusine de toata desantarea asta , ti e sila de toata nemernicia asta ..
Niciodata natia asta , n a trait vremuri mai grele ca acu...
Un copil..caruia nu i s a dat nici o sansa la viata ...
Bine ca cei de la Protectia Copilului au venit sa o consilieze...ce noroc... ce fruuuuuuuuuumos...
3.   Comentariu trimis de
( 6 nov 2013, 15:47:02
4 cu 4... 4 cu cine stie doar Dumnezeu din cer...
Si copiii? Unde i ma sa la urma urmei?
Nimeni nu raspunde de copilul asta ?
4.   Pct. 6 Chomsky trimis de
( 6 nov 2013, 16:04:27
„6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor
Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.”

=====
Matușcă, dacă ai cupla pe „on” self-controlul unei psihanalize elementare, ți-ai da seama că ești subiect etalon pentru legea nr. 6 din decalogul Chomsky, cel care sintetizează principiile diversiunii, manipulării și intoxicării.
Dar ca să nu te „inervez”, știindu-te iute la mânie și degrabă mânuitoare de culișer, extind subiectul asupra tuturor știrilor de latrină, publicate și prezentate în toată media audio sau scrisă și care nu are alt scop decât declanșarea reacțiilor emoționale.
Pseudoștirile respective, fundamentate pe niște știri reale 100%, adică niște blestemății îngrozitoare, nu au alt scop decât să devieze în mod parșiv mintea cetitorilor de la raționalul cognitiv către subiectivismul emoțional.

Ian zî acuma matali, ca aprigă postăciță la subiectele cu june footate de tot felul de dezaxați și scelerați, nu cumva aplecându-te asupra acestor mizerii ordinare te-ai depărtat de Calea soteriologică reprezentată de credința victoriei și a izbânzii prin mântuire?
( la care niște kamarazi mistici, ce se salutau între ei cu salutul Jurământului Horaților de amu doo milenii și giumatate, o preluat ideea izbânzii și a credinței - bază a tuturor ideilor și credințelor - și au sintetizat-o pre limba lui Heine în celebra, dar nevinovata „Heil Und Sieg”. dar asta-i altă poveste, de depănat la fereală de forumul monitorului cel bântuit de melițieni, jândari, prostalăi serei și ghițăi vindicativi camuflați în blăniță Holștein cu babețică)

5.   Gratiela ..si atat,, trimis de
( 6 nov 2013, 19:04:50
JARNG...manusa ai aruncat o .ori ba? EN GARDE... vezi ca  ☭ RILE iti sar in cap...
Descurca te...
Ascunde te .....
GRAZIELLA..ramane GRAZIELLA...
Vazut ai nume mai sublim si dulce rostitoriu?
5.1  RE: Gratiela ..si atat,, trimis de
( 7 nov 2013, 09:45:42
Nu, mamaie: Nu iesti pe toată suprafața litosferei un nume mai sublim. Ș-asta fincă-i unul din cele 72 de nume derivate din Tetragrammaton la care se adaugă câte o ideogramă ebraică din anumite versete, dintr-un vers luat de la-nceput iar din celălalt vers luat de la capăt.
Acuma punctul de rerință al tuturor acestor nume divine constă în includerea numelui EL, unul din cele 10 nume stabilite ca definitorii pentru deitate.
Din câte văd, GrazziELa corespunde tiparului.
Da stau Io* și mă gândesc retroactivthinking la șugubețul ceala ce te-o căpătuit cu numele aista. Nu mai țân minte cum îl ceama, da i-ei dat melu pentru botejune?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei