Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 259 (5466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Condiţii drastice

Condiţii drastice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi termenul limită de depunere a ajutoarelor de încălzire a locuinţelor expiră săptămâna aceasta, sucevenii nu s-au mai grăbit să solicite acordarea acestor facilităţi.

„Faţă de anii trecuţi, numărul solicitărilor a scăzut destul de mult, cu aproape 2.000 de cereri”, a anunţat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că se lucrează intens la centralizarea şi verificarea acestora.

Principala cauză a scăderii drastice a solicitărilor de acoperire parţială a costurilor iernii pentru cei care sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare ori se încălzesc pe bază de gaz metan, energie electrică ori lemne o reprezintă condiţiile impuse de lege şi faptul că verificările asupra corectitudinii datelor declarate se fac mult mai amănunţit, pe mai multe niveluri.

„Oamenii au luat aminte la apelul făcut de noi şi la ceea ce li s-a întâmplat anul trecut celor care au depus cereri în care datele completate nu corespundeau cu realitatea, intrând în vizorul Curţii de Conturi, încât li s-au imputat sumele de bani de care au beneficiat ilegal. Mai mult, acum legea prevede expres să se facă dovada cu acte la proprietăţi, maşini, încât normele impuse i-au descurajat pe mulţi dintre cei care vroiau să solicite aceste facilităţi”, consideră şeful municipalităţii sucevene.

Ajutoarele pentru încălzire în sistem centralizat se acordă familiilor care au un venit net pe membru de familie de până la 786 lei, iar la persoanele singure, celor care au un venit de până la 1.082 lei.

Pentru încălzirea cu gaz, energie electrică sau lemne, cărbuni ori combustibili petrolieri, veniturile maxime până la care se vor acorda ajutoare sunt de 615 lei/persoană.

Una din principalele măsuri restrictive introduse anul acesta se referă la faptul că proprietarii unui autoturism sau ai unei motociclete cu o vechime mai mică de zece ani nu mai au dreptul la banii care acoperă parţial costurile de încălzire a locuinţei, la fel cum şi depozitele bancare mai mari de 3.000 de lei duc automat la respingerea solicitării de subvenţionare a căldurii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condiţii drastice.
 Vizualizări articol: 1034 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Condiţii drastice3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei