Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 259 (5466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Primăria din Câmpulung Moldovenesc are încălzire pe bază de gaz metan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria din Câmpulung Moldovenesc va beneficia de încălzire pe bază de gaz metan. Primarul acestui municipiu, Mihăiţă Negură, a anunţat că în perioada imediat următoare vor fi finalizate lucrările de reabilitare a sediului primăriei, acestea incluzând şi reabilitarea reţelelor termice ale clădirii şi montarea a două centrale termice pe gaz. Negură a arătat că investiţia este finanţată integral de la bugetul local, valoarea acesteia fiind de 125.000 lei.

Mihăiţă Negură a spus că din valoarea totală a investiţiei, suma de 25.000 lei a fost folosită pentru achiziţionarea proiectului tehnic şi pentru obţinerea avizelor necesare, iar diferenţa este utilizată pentru reparaţii capitale, instalaţii termice şi instalaţii sanitare.

„Starea avansată de degradare a clădirii şi lipsa unui sistem de încălzire centrală a condus de-a lungul timpului la cheltuieli excesive cu încălzirea spaţiilor, la pericole privind îngheţarea conductelor de apă şi canalizare, la un disconfort mărit atât al personalului, cât mai ales al cetăţenilor datorită temperaturilor scăzute de pe holurile instituţiei, din grupurile sanitare şi din birouri. Din acest motiv, a devenit imperios necesar să efectuăm aceste lucrări de reabilitare, care includ şi realizarea reţelelor termice”, a declarat Mihăiţă Negură.

El a adăugat că pe lângă reabilitarea reţelelor termice ale clădirii au mai fost înlocuite tâmplăriile la ferestre, uşi, fiind amenajat şi un spaţiu special pentru arhiva primăriei, care în momentul de faţă este depozitată în condiţii improprii în clădirea Şcolii Gimnaziale „Theodor Darie”. Negură a explicat că instalaţia de încălzire este structurată pe trei circuite, unul pentru clădirea iniţială, unulpentru spaţiile din extinderea clădirii şi al treilea pentru spaţiile închiriate de la etajul I, fiind realizat şi un  circuit pentru asigurarea apei calde menajere la grupurile sanitare. Primarul din Câmpulung Moldovenesc a ţinut să mai precizeze că investiţia a presupus şi montarea a două centrale termice pe gaz, una pentru spaţiile aflate în proprietatea primăriei şi una pentru spaţiile închiriate, iar pentru distribuţia agentului termic au fost montate 64 de calorifere.

Mihăiţă Negură a spus că lucrările de reabilitare a reţelei termice au fost realizate de SC CORSEM IMPEX SRL, valoarea contractului fiind de 85.600 de lei.

Pe de altă parte, el a precizat că unele spaţii din clădirea primăriei au fost retrocedate, fiind în proprietatea unor persoane fizice, motiv pentru care au fost făcute demersuri şi s-a reuşit cumpărarea unor spaţii şi închirierea altora, cu scopul de a îmbunătăţi funcţionalitatea şi calitatea serviciilor acordate de administraţia publică locală cetăţenilor câmpulungeni.

Primarul din Câmpulung a explicat că printr-o hotărâre a Consiliului Local adoptată la începutul acestui an a fost aprobată cumpărarea unor spaţii din sediul primăriei, în suprafaţă utilă de 147,52 de metri pătraţi, iar printr-o altă hotărâre s-a deschis închirierea a încă 94,84 de metri pătraţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria din Câmpulung Moldovenesc are încălzire pe bază de gaz metan.
 Vizualizări articol: 1382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Primăria din Câmpulung Moldovenesc are încălzire pe bază de gaz metan1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei