Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 227 (5434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Incident

Un autobuz TPL a luat foc în trafic, la semaforul de la Shopping City Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un autobuz al societăţii de transport public local (TPL) Suceava a luat foc în trafic, sâmbătă seara, pe artera principală a municipiului, la semaforul de la Shopping City. Autobuzul Irisbus, din lotul achiziţionat în 2009, circula pe linia 2 şi se deplasa pe sensul de mers Bazar-Burdujeni.

Brusc, o parte a călătorilor au început să strige că autobuzul a luat foc în partea din spate, acolo unde se află compartimentul motor. 

Vasile Cozaciuc, taxatorul de pe autobuz, a relatat: “Eram în trafic şi taxam oamenii care urcaseră în autobuz. Cei care stăteau cu faţa spre spatele autobuzului au văzut flăcări şi au strigat. M-am dus repede la şofer, să oprească motorul şi să luăm stingătoarele. Era flacără mare, se vedea pe geam, în spate”, a declarat bărbatul.

El a apreciat că în autobuz se aflau 25-30 de călători, care stăteau pe scaune. Uşile au fost deschise imediat, iar oamenii au fost evacuaţi fără probleme. Trebuie precizat că incendiul a izbucnit la compartimentul motor, fără însă a afecta interiorul autobuzului.

 

Ce au constatat pompierii

„Iniţial a ieşit un pic de fum, după care au ieşit flăcări, moment în care am oprit, am evacuat oamenii, am scos bornele şi imediat am acţionat cu stingătoarele ajutat de taxator şi un cetăţean care era în autobuz”, a precizat şi şoferul autobuzului, Cezar Ungureanu.

Apelul de urgenţă la 112 a fost efectuat la ora 21.39.

Pompierii de la Detaşamentul Suceava, care au intervenit la faţa locului cu două autospeciale, au găsit incendiul aproape stins de şofer şi cei care l-au ajutat.

Plutonierul major Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, a declarat: „Mai ardeau mocnit elemente combustibile din compartimentul motor. Pompierii au lichidat focul care a afectat instalaţia electrică şi alte elemente combustibile. S-a degradat şi caroseria autobuzului pe o suprafaţă de aproximativ 6 metri pătraţi. Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la conductori electrici defecţi sau neizolaţi corespunzător”.

Călătorii din autobuzul care a luat foc sâmbătă seara au fost preluaţi imediat de următorul autobuz de pe linia 2.

 

Al doilea autobuz pe tuşă după un incendiu, în ceva mai mult de o lună

Incendiul de sâmbătă seara vine la ceva mai mult de o lună după ce un alt autobuz TPL a luat foc. Se întâmpla pe 18 august, atunci autobuzul luând foc tot la compartimentul motor, în timp ce staţiona la capăt de linie, în staţia de lângă Gara Burdujeni.

După cum a precizat Darie Romaniuc, directorul TPL Suceava, în cazul autobuzului care a ars în august pagubele au fost de 25.000 de lei, în timp ce acum sunt de aproximativ 15.000 de lei. Pagubele vor fi acoperite în ambele cazuri cu asigurările CASCO.

Incendii de acest gen, la compartimentul motor, s-au înregistrat şi anii trecuţi, la alte autobuze.

 

Directorul TPL: „Aceste autobuze sunt intens folosite zilnic, un număr mare de ore, cauză din care pot apărea şi probleme de acest gen”

Problema este că repararea autobuzelor nu se poate face într-un timp foarte scurt.

„Autobuzul afectat de incendiu în august nu poate fi folosit nici acum, deoarece încă sunt aşteptate o serie de piese din Franţa pentru repararea sa. Din păcate, avem acum un al doilea autobuz cu acelaşi gen de defecţiune”, a declarat Darie Romaniuc.

El a precizat că autobuzul care a luat foc sâmbătă, în uz din 2009, avea deja 350.000 de kilometri la bord.

„Aceste autobuze sunt intens folosite zilnic, un număr mare de ore, cauză din care pot apărea şi probleme de acest gen. Din păcate, nu avem un parc mai numeros de maşini pentru a le putea rula după un program mai lejer”, a declarat Darie Romaniuc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un autobuz TPL a luat foc în trafic, la semaforul de la Shopping City Suceava.
 Vizualizări articol: 3156 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un autobuz TPL a luat foc în trafic, la semaforul de la Shopping City Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Economizori.ro trimis de
(30 sep 2013, 11:34:59
Doriti sa faceti economii importante la factura de gaz ? lemne,peleti,rumegus?(economiz SOLUTIA IDEALA DE A FACE ECONOMII !
Oferta limitata!
Economizori pentru centrale pe gaz (pt apartament) la doar 299 lei !(Montaj gratuit)
Economizori pentru centralele pe lemne,peleti,rumegus la doar 490 lei.
In cazul in care nu sunteti multumiti de eficienta produsului nostru aveti posibilitatea sa il returna si ve-ti primii banii inapoi.
Detalii pe (www.economizori.ro) INVENTIE BREVETATA !
1.1  RE: Economizori.ro trimis de
(30 sep 2013, 13:37:59
Si eu doresc domnule draga sa fac economie dar la ... bere.Nu aveti un economizor brevetat si pentru mancare sau pentru bani.Da,vreau sa mananc mai putin si sa ma cack mai mult adica de exemplu cu un kil de carbune sa incalzim orasul.Nu se poate instala pe o sticla de bere de doi litri si sa crap in mine zece?Hai mai plimba ursul cu economizoarele tale pe alte forumuri poate gasesti prosti sa le iei creitarii.
2.   Economizare trimis de
(30 sep 2013, 15:11:07
"Afaceriştii" umorişti ne sugerează că autobuzul n-ar fi luat foc, dacă ar fi avut "economizor". Arderea ar fi fost mai puţin intensă. Bine că n-au fost victime. Ce s-a întâmplat cu acea regulă de mai jos: "să se refere doar la articolul la care postează comentariul" (adică regula nr.1)? Sau pentru "băieţii deştepţi" există întotdeauna îngăduinţă? Daţi un "erase" economizorului şi "ve-ţi primii" mai mult respect din partea noastră.
3.   Raspuns ptT_REX si PLITICUS trimis de
(30 sep 2013, 15:53:41
Stimati domni va rog pe aceasta cale sa nu mai comentati daca nu cunosteti eficienta produselor oferite de catre noi.Am precizat clar faptul ca in cazul in care sunteti nemultumiti de eficienta produselor noastre ve-ti putea primii banii inapoi. Multumesc!
4.   "Ve-ţi putea primii" şi dvs un răspuns trimis de
(30 sep 2013, 16:27:29
Eu m-am referit la regula forumului Monitorului de Suceava: "Să se refere doar la articolul la care postează comentarii". Comentariul dvs, dlor afacerişti, nu respectă această regulă. Înainte de a posta comentariul trebuia să citiţi regulamentul formului. Nu m-am referit la calitatea sau lipsa de calitate a vreunui produs. Adică tot noi, cei care semnalăm încălcarea acestui regulament, să nu mai comentăm? Afacerea dvs e atât de stringentă că aveţi nevoie de... linişte în front? Afacerile unor persoane particulare sunt mai presus de dreptul la opinie?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei