Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 227 (5434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Promovare

Aproape 30 de ambasadori şi soţii ale ambasadorilor în România au vizitat Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 30 de ambasadori şi soţii ale mai multor ambasadori în România au vizitat la sfârşitul săptămânii trecute Bucovina. Vizita acestora în judeţul Suceava a fost organizată de europarlamentarii PSD Daciana Sârbu şi Corina Creţu, din delegaţia care a fost prezentă în Bucovina mai făcând parte şi alţi doi europarlamentari social-democraţi, Cătălin Ivan şi Ciprian Tănăsescu. Împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, doamnele ambasador au vizitat Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni, au văzut cum se prepară şi au degustat murăturile de Milişăuţi, au vizitat atelierul de ceramică neagră din Marginea, precum şi mai multe mănăstiri din Bucovina.

Una dintre vizitele a fost la un târg de produse tradiţionale ce a avut loc la Hanul Voievozilor din comuna Horodnic de Sus, organizat de Asociaţia „GAL Suceviţa – Moldoviţa”. Aici, ambasadorii şi soţiile de ambasadori au fost întâmpinaţi cu un spectacol de muzică populară susţinut de membrii ansamblului „Bilcuţa”, oaspeţii şi preşedintele Consiliului Judeţean fiind invitaţi să danseze alături de artiştii populari.

În cadrul târgului de produse tradiţionale, diplomaţii au putut să vadă cum se încondeiază ouă, cum se ţes covoare şi cum se sculptează în lemn, şi au admirat portul popular din această zonă a judeţului.

După ce au vizitat târgul, soţiile ambasadorilor din România au ţinut să precizeze că vizita în Bucovina a fost una deosebită, apreciind tradiţiile acestei zone, dar şi produsele bucovinene. Astfel, ambasadorul Sloveniei în România, Jadranka Sturm Kocjan, i-a mulţumit Dacianei Sârbu pentru vizita organizată în Bucovina, „unde am admirat produsele tradiţionale, ceramica, dar şi mâncarea, care este excelentă”.

„Slovenia vă mulţumeşte. Slovenia este un mare susţinător al României, în special pentru aderarea la spaţiul Schengen. Şi sperăm că împreună vom reuşi să obţinem mai mulţi bani din fondurile europene pentru dezvoltare”, a spus ambasadorul Sloveniei în România.

La rândul ei, Daciana Sârbu a subliniat că a ţinut să organizeze această vizită în Bucovina deoarece „este o regiune foarte dragă mie şi cu un mare potenţial”. „Avem cu ce să ne mândrim. Este o regiune în care tradiţiile s-au păstrat, în care avem mâncare bio, produse originale şi o atmosferă deosebit de caldă”, a declarat Daciana Sârbu, care a mai spus că intenţionează să organizeze şi alte astfel de vizite în judeţul Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 30 de ambasadori şi soţii ale ambasadorilor în România au vizitat Bucovina.
 Vizualizări articol: 1855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 30 de ambasadori şi soţii ale ambasadorilor în România au vizitat Bucovina5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei