Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 227 (5434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Cu punctele la saltea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Să recunoaştem, puţini mai credeam în Atletico Madrid după ce, în vară, echipa se despărţise de starul său incontestabil, columbianul Falcao. Pe urmă, la dubla din Supercupa Spaniei, faptul că Atletico a fost neînvinsă (pierzând totuşi trofeul) l-am pus mai curând pe seama slăbiciunii Barcelonei. Iar dacă aceasta din urmă îşi savurează cel mai bun start din istorie, ar trebui apreciată la adevărata valoare poziţia lui Atletico Madrid, care o talonează umăr la umăr. Ca să fie şi mai frapantă comparaţia, să punem în balanţă strategiile celor două cluburi în materie de transferuri: Atletico vinde scump (Falcao), Barcelona cumpără scump (pe Neymar, care s-a încălzit până la limita ofensei la meciul cu Almeria, rămânând în cele din urmă pe dinafară!). E drept, de la catalani David Villa a făcut drumul spre „los Colchoneros” (adică salteliştii, fiindcă primele lor echipamente erau din pânză ieftină, de saltea...). Mişcarea mi se pare mai degrabă una reparatorie, atât pentru jucător, cât şi pentru clubul de destinaţie. La momentul actual, cel care s-a ridicat cu autoritate pe piedestalul lăsat liber de Falcao este Diego Costa, brazilianul pe care selecţionerul del Bosque şi-l doreşte la naţionala Spaniei. Costa nu e vreun estet, ci un jucător de forţă, uneori de prea mare forţă, conflictual. Poate trage echipa după el, în ambele sensuri. La derbiul cu Real Madrid a tras-o în sus. Iar Real, nota bene, era celălalt club care a cumpărase scump, indecent de scump. Iar Bale, vedeta-record, a fost rezervă, ca şi Neymar, dar aruncat în luptă în repriza secundă. Fără impact pe tabelă, golul lui Costa fiind astfel suficient pentru o victorie care o transformă pe Atletico în... pretendentă la titlu! Da, pare atât de greu de crezut, încât răspunsul la întrebarea „cum e posibil?” rămâne în ceaţă. Poate să-l aibă Diego Simeone, antrenorul. Sau poate răspunsul e chiar el, campion deja în 1996, ca jucător, cu Atletico. M-aş bucura ca fostul mijlocaş al Argentinei (peste suta de selecţii!) şi al Interului, acolo unde mie mi-a plăcut cel mai mult, în echipa aia frumoasă, cu Baggio, cu Ronaldo, cu Zanetti, să aibă o carieră fulminantă de antrenor. Ca şi cum n-ar avea! Păi deja este la acelaşi nivel european cu unul dintre foştii săi antrenori de la Inter (îl ghiciţi şi singuri...) cu o Cupă UEFA şi o Supercupă!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu punctele la saltea.
 Vizualizări articol: 1017 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Cu punctele la saltea5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei