Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 227 (5434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eforturi multiple

Un primar din Suceava cere ajutorul ministerelor de Interne şi Externe pentru a recupera un milion de dolari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Siret se află într-un adevărat blocaj, iar situaţia se poate înrăutăţi şi mai mult. Totul pleacă de la faptul că Siretul este oraş de frontieră, iar toate amenzile aplicate cetăţenilor străini care încalcă legislaţia aplicabilă la frontierele de stat trebuie recuperate de această administraţie locală.

Mai exact, toate sancţiunile aplicate de vameşi, poliţişti de frontieră şi comisarii Gărzii Financiare se adună ca o piatră de moară la bugetul Primăriei Siret, până în prezent suma totală care ar trebui recuperată din aceste amenzi ridicându-se la circa un milion de dolari.

Potrivit evidenţelor fiscale, inspectorii vamali au aplicat 446 de amenzi, în valoare totală de 2.717.000 de lei, Poliţia de Frontieră a încheiat 232 de procese verbale de sancţiune, în valoare totală de 174.159 de lei, în timp ce comisarii Gărzii Financiare au dat 16 sancţiuni, în sumă totală de 320.000 de lei.

Adrian Popoiu, primarul din Siret, a explicat că administraţia locală este pusă într-o situaţie delicată prin faptul că se află în imposibilitatea de a recupera aceste amenzi.

 

Care sunt propunerile primarului Adrian Popoiu

Din acest motiv, edilul din Siret s-a adresat Ministerului Afacerilor Interne, dar şi Ministerului Afacerilor Externe, solicitând anumite modificări legislative prin care să se rezolve acest impas.

„Am propus modificarea Codului Vamal, în sensul posibilităţii reţinerii, în punctele vamale, a autoturismului aparţinând contravenienţilor de către organele vamale şi predarea lor, până la plata amenzii sau în vederea valorificării în cadrul executării silite către entitatea care a primit amenda în debit, în speţă autoritatea administraţiei publice locale. De asemenea, ar fi utilă modificarea legislaţiei specifice traficului în punctele vamale, în sensul permisiunii legale de reţinere de către organele Poliţiei de Frontieră a autoturismelor proprietate a contravenienţilor cetăţeni străini care nu şi-au achitat amenzile şi predarea lor în vederea valorificării către instituţiile administraţiei publice locale ce înregistrează amenda în evidenţele fiscale”, a arătat primarul Adrian Popoiu.

Edilul din Siret mai doreşte ca străinii care primesc amenzi pe teritoriul României să primească interdicţia de a părăsi ţara până nu-şi plătesc sancţiunile.

Pentru a uşura încasarea acestor amenzi, Adrian Popoiu a mai solicitat înfiinţarea unui birou unic în punctele vamale, concomitent cu posibilitatea legală de preluare în custodie a bunurilor aparţinând contravenientului.

Dacă toate aceste măsuri ar fi în vigoare, primarul din Siret consideră că administraţia pe care o conduce nu va mai fi pusă în situaţia de a vâna fantome pentru recuperarea debitelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un primar din Suceava cere ajutorul ministerelor de Interne şi Externe pentru a recupera un milion de dolari.
 Vizualizări articol: 3615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Un primar din Suceava cere ajutorul ministerelor de Interne şi Externe pentru a recupera un milion de dolari3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Economizori.ro trimis de
(30 sep 2013, 11:40:26
Doriti sa faceti economii importante la factura de gaz ? lemne,peleti,rumegus?(www.econ reprezinta SOLUTIA IDEALA DE A FACE ECONOMII !)
Oferta limitata!
Economizori pentru centrale pe gaz (pt apartament) la doar 299 lei !(Montaj gratuit)
Economizori pentru centralele pe lemne,peleti,rumegus la doar 490 lei.
In cazul in care nu sunteti multumiti de eficienta produsului nostru aveti posibilitatea sa il returnati si ve-ti primii banii inapoi.
Detalii pe (www.economizori.ro) INVENTIE BREVETATA !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei