Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 227 (5434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Asociaţia Little Winners

„Învăţăm împreună prin joc şi voie buna”, proiect desfăşurat la o şcoală din Pătrăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia Little Winners, în colaborare cu grupul informal de tineri „Steaua Bucovinei”, din comuna Pătrăuţi, au implementat, la Şcoala Gimnazială Pătrăuţi, în perioada iunie-septembrie, proiectul „Învăţăm împreună prin joc şi voie buna”, în valoare de 4.050 de euro. Grupul ţintă al cestui proiect a fost constituit din zece elevi ai Şcolii Gimnaziale Pătrăuţi, aflaţi în risc de abandon şcolar.

„Prin joc şi voie bună”, după cum sugerează titlul proiectului, elevii în prag de abandon, împreună cu grupul informal „Steaua Bucovinei”, constituit din tineri liceeni, au avut ocazia de a se implica într-o serie de activităţi civice, precum campania de informare referitoare la drepturile copilului, activităţi de ecologizare şi de informare a comunităţii în legătură cu necesitatea protejării mediului înconjurător, acţiuni care i-au determinat pe elevi să nu renunţe la şcoală şi să-şi îmbunătăţească rezultatele şcolare.

 

„Lupta” împotriva prejudecăţilor sociale

Luminiţa Mesteriuc, vicepreşedinte „Little Winners”, cea care a implementat proiectul la Pătrăuţi, a spus că acest proiect „le-a oferit tinerilor ocazia de a se cunoaşte mai bine, de a comunica mai bine, de a milita împotriva prejudecăţilor sociale, care au drept ţintă discriminarea romilor sau a persoanelor de alte religii sau de altă naţionalitate şi, mai ales, de a conştientiza importanţa educării şi formării continue”.

Grupul informal „Steaua Bucovinei” este constituit din cinci adolescente din comuna Pătrăuţi, eleve la licee din Suceava, cu rezultate foarte bune la învăţătură, şi care şi-au propus să-şi petreacă vacanţa de vară într-un mod plăcut şi responsabil. „Pe parcursul celor trei luni şi jumătate, alături de alţi voluntari din cadrul filialei Zamostea a Organizaţiei Cercetaşii României, s-au desfăşurat o serie de activităţi nonformale, utilizându-se metode şi tehnici educative nonformale, dintre care amintim: Workshop - creare parc de joacă pentru copii, Campanie de informare cu privire la drepturile copiilor şi ale tinerilor, Workshop - Protecţia mediului, Workshop IT”, a completat Luminiţa Meşteriuc.

 

Cunoştinţe IT, de marketing, de sociologie

În demersul de a realiza un parc de joacă pentru copiii din Pătrăuţi, organizatorii proiectului au avut şi sprijinul Primăriei Pătrăuţi. Elevii au fost conştientizaţi cu privire la importanţa frecventării şcolii şi integrarea şcolară, comunităţile locale au fost conştientizate în ceea ce priveşte necesitatea protejării rezervaţiilor naturale Quercetum Crujana şi Fagetum Dragomirna, dar şi a mediului înconjurător, în general. În cadrul proiectului, organizatorii le-au transmis tinerilor participanţi un set de cunoştinţe şi abilităţi: cunoştinţe IT, de marketing, de sociologie, de protecţia mediului, abilităţi de comunicare, antreprenoriale, de creare a unei strategii, pedagogice şi promovarea programului „Tineret în Acţiune”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Învăţăm împreună prin joc şi voie buna”, proiect desfăşurat la o şcoală din Pătrăuţi.
 Vizualizări articol: 1662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Învăţăm împreună prin joc şi voie buna”, proiect desfăşurat la o şcoală din Pătrăuţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei