Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 227 (5434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta:N-o să fiu mândru să trăiesc într-o ţară ce măcelăreşte câini;trebuie implicare pentru adopţie

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că mama sa a adoptat un maidanez şi că a făcut public acest lucru pentru a îndemna românii să adopte câini, spunând că adopţia ar trebui să fie prima soluţie şi că nu ar fi deloc mândru să trăiască "într-o ţară care măcelăreşte animale".

Premierul a fost întrebat de jurnalişti dacă fotografia cu un maidanez adoptat de mama sa şi postată de Victor Ponta pe o reţea de socializare este un mesaj pentru români, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ca să fiu sincer, mama l-a adoptat pe Fredy. Că aşa îl cheamă. Categoric, da. Am spus foarte clar că problema câinilor maidanezi, mai ales când s-a pus în balanţă cu viaţa unui copil, a unor oameni, e clar că trebuie făcut ceva. Parlamentul a adoptat legea, autorităţile locale au acum instrumentele necesare, dar mi-aş dori enorm de mult să nu se treacă la faza a treia, pe care o cunoaşteţi. Există două faze anterioare: faza de adopţie şi faza de sterilizare, de păstrare în adăposturi. Mi-aş dori, dacă suntem o ţară civilizată, să folosim cât mai mult primele două faze. Acesta este mesajul şi semnalul meu. Nu o să fiu deloc mândru să trăiesc într-o ţară care măcelăreşte animale", a afirmat Ponta.

El a mai spus că, pe de altă parte, nici nu se poate trăi "într-o ţară în care copiii sunt omorâţi de câini".

"E evident acest lucru şi atunci cred că (e necesară – n.r.) o implicare, pentru a se merge cât mai mult pe adopţia câinilor, pe alte soluţii. Până la urmă, primarul singur ce să facă, indiferent că e din Bucureşti sau din Bistriţa? Dacă nu există un anumit efort comun al societăţii, nu se va rezolva niciodată. Nici măcar cu eutanasia nu se va rezolva. Dacă oamenii au în continuare câini în curte şi le dau drumul, o să fie o poveste fără sfârşit, or cred că e nevoie de un efort colectiv pentru a rezolva o problemă reală şi gravă care nu mai putea fi amânată", a declarat premierul.

Ponta a publicat, joi, pe contul său de Facebook o fotografie în care apare câinele adoptat de mama sa, împreună cu aceasta, dar şi fiica premierului, Irina. "În poză, între ele, este Fredy - un maidanez care are acum o familie care-l iubeşte!", a scris Ponta lângă fotografia postată pe reţeaua de socializare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta:N-o să fiu mândru să trăiesc într-o ţară ce măcelăreşte câini;trebuie implicare pentru adopţie.
 Vizualizări articol: 1270 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Ponta:N-o să fiu mândru să trăiesc într-o ţară ce măcelăreşte câini;trebuie implicare pentru adopţie2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nici câine fără muncă, nici muncă fără câine... trimis de
(30 sep 2013, 11:25:30
Că de plata muncii în România nici nu poate fi vorba. Victor Ponta nu este mândru să trăiască într-o ţară care "măcelăreşte" (!) câini. Victor Ponta este "doar" arogant. "Măria Sa" nu poate trăi nici "într-o ţară în care copii sunt omorâţi de câini". Cam multe pretenţii ale "Alteţei sale prim-ministeriale" de la o ţară condusă de Victor Ponta! Păi, dle Ponta, aşteptăm cu drag plecarea dvs grabnică din ţară! Dacă tot n-o puteţi "suporta"... Vă asigurăm că nici noi, marea majoritate, nu vă suportăm şi nici nu suntem mândri să trăim în aceeaşi ţară cu Victor Ponta. Însă, nu toţi facem faţă la munca grea din străinătate, şi nici nu ştim bătaie, să ne batem cu fasciştii dnei Alessandra Mussolini...
2.   Erată trimis de
(30 sep 2013, 11:30:26
"Însă nu toţi facem faţă...". Profit de virgula dintre subiect şi predicat pentru a mai scrie o idee pe care am uitat-o. Dle Ponta, nu sunteţi "mândru ca trăiţi etc etc". Păi, tocmai ce-aţi făcut-o. Conduceţi (încă!) ţara unde "copiii sunt omorâţi de câini". De ce, dacă tocmai dvs spuneţi: "nu se poate trăi...". Cum aţi reuşit, totuşi, să trăiţi?
3.   Ontopic trimis de
(30 sep 2013, 11:34:08
„Măi oameni, nu fiți nebuni,
Dați mâncare la găini,
Căci găinile ne dau nouă
Lapte, carne, brânză, ouă.”
3.1  RE: Ontopic trimis de
(30 sep 2013, 11:35:14
„Nu vă scărpinați, copii,
Că și purecii sunt vii,
Dați-vă cu DDT
Să vedeți ce bine e!”
4.   Ce tara va doriti Ponty ? trimis de
(30 sep 2013, 12:01:22
Tara cu cainii avand covrigi in coada ?Tara in care tinerii dupa ce ia-ti "muls"de bani in facultati le dati cu piciorul si-i trimiteti in somaj;tara coruptiei in tot locul:invatamant,administratie religioase,armata si justitie.Dar tinerii ce sa astepte de la Marimiile dumneavoastre,care respect,ce opinie ?Multi au plecat ,si bine-au facut decat sa dai statului impozite si taxe ,iar el iti ofera dispret si "dezbateri",mai bine pleci cu tot dorul de casa dar nu de guvernanti.Ce sperante sa mai ai ?Ce solutii sa mai gasesti ?Te ingrozesc toate,80%ia statul iar restul iti apartine...
5.   * trimis de
(30 sep 2013, 16:15:11
demolatori de opinie, umbre cu capete turtite
totul cufundat într-un vid de origine incertă
ce-ncearcă (fără origine şi scop, doar prin cuvinte)
să ne "citească" 'ntr-o carte cu doar 2 file de copertă

generaţia punte între ieri şi mâine, cu minţi alterate
avem prea mult doliu şi prea puţină bucurie
ne refuzăm visele din cauza coşmarului din realitate
uităm cum să ne-amintim de-a noastră Românie
5.1  RE: * trimis de
(30 sep 2013, 16:18:40
mulţi râd şi plâng, concomitent, mulţi simulează
că respiră muzicalitatea vieţii ( ei fiind morţi )
mi-e şi greu să respir de-atâta dor ce mi se-aşează
mereu sub zarul ce se-aruncă ... la sorţi
6.   Vrajeala trimis de
(30 sep 2013, 19:59:51
dai frate toti caini vagabonti lui ponta si la toti cei ca el sa aiba grija de ei ,sa nui mai vedem pe strazi,ce tot mananca astia  ☭  cu iubirea pentru caini doar la tv.iti pasa de caini luatii acasa la voi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei