Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 227 (5434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Municipiul Suceava

Peste 1.200 de saci cu gunoi, adunaţi de voluntarii suceveni în campania „Let’s do it, Romania”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania „Let’s do it, Romania” - Ziua de Curăţenie Naţională, a beneficiat, la nivelul municipiului Suceava, de implicarea a peste 1.100 de persoane de toate vârstele, care au ieşit din case sâmbătă dimineaţă, pentru a strânge mizeriile aruncate de alţii pe spaţiile verzi din oraş.

Cei mai mulţi dintre voluntari au fost elevi, din cadrul a zece unităţi şcolare, însoţiţi de profesori, dar şi de părinţi, ori de adulţi care au vrut de asemenea să demonstreze că le pasă de mediu şi de cum arată oraşul în care trăiesc.

Aceştia au acţionat în parcul Şipote, pe lateralele străzii Sofia Vicoveanca, pe terenurile din preajma Mănăstirii Zamca, în zona Cartodrom din cartierul George Enescu, dar şi în perimetrul adiacent unităţilor de învăţământ care s-au implicat în acţiunea de voluntariat: Şcoala Gimnazială Nr. 1, Şcoala Gimnazială Nr. 7, Şcoala Gimnazială Nr. 9, Şcoala Gimnazială Nr. 11, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” şi Liceul Teoretic „Filadelfia”.

Alături de aceştia s-au aflat şi 20 de voluntari din cadrul Fundaţiei GEC Bucovina, care a invitat la acţiune şi copii al căror rol a fost să-i privească pe adulţi cum strâng gunoaiele de pe spaţiile verzi, iar în baza acestei experienţe, micuţii au realizat schiţe (desen tematic, caricatură), au făcut fotografii şi au luat interviuri adulţilor, pentru a pregăti eseuri care să reflecte această campanie.

“Valoarea adăugată de GEC Bucovina proiectului <Let’s do it, Romania> constă în accentul pus pe componenta educaţională, în sensul că adulţii pot şi trebuie să ofere copiilor modele de comportament civic, prin exemplu personal”, a declarat Beatrice Ştefănescu, secretar executiv al GEC Bucovina.

Salariaţii Primăriei Suceava au salubrizat zona situată la limita administrativ-teritorială dintre municipiu şi comuna Ipoteşti, pe partea dreaptă a drumului de acces către cartierul Europa. Apoi, ajutați de un utilaj de tip wolă, un încărcător frontal şi două maşini pentru transportul deşeurilor, puse la dispoziţie de firma de salubrizare Rosal, au desființat o groapă de gunoi ilegală, situată la limita administrativă cu comuna Ipoteşti.

Viceprimarul Gavril Vîrvara, care a coordonat acţiunea la nivelul municipiului Suceava, a precizat că voluntarii suceveni au strâns peste 1.200 de saci de gunoi, echivalentul a 70 de metri cubi de deşeuri, care au fost preluate de maşinile puse la dispoziţie de Primăria Suceava şi duse la staţia de sortare, pentru reciclare selectivă şi apoi neutralizarea componentelor care nu pot fi valorificate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.200 de saci cu gunoi, adunaţi de voluntarii suceveni în campania „Let’s do it, Romania”.
 Vizualizări articol: 1161 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 1.200 de saci cu gunoi, adunaţi de voluntarii suceveni în campania „Let’s do it, Romania”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei