Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 217 (5424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În trafic

Ursul care s-a plimbat pe străzile din Fălticeni a apărut din nou, pe E 85

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ursul care s-a plimbat sâmbăta trecută pe străzile din Fălticeni şi prin curţile oamenilor, apărând la un moment dat şi într-un cimitir, a fost văzut din nou, ieri, la aproximativ 20 de kilometri distanţă. În jurul orei 9.00, un apel la 112 a anunţat că ursul a ieşit pe drumul E 85, între localităţile Vadu Moldovei şi Roşiori. Având în vedere că prezenţa unui urs în aceste zone este total atipică, specialiştii sunt convinşi că este vorba de unul şi acelaşi animal. Un urs de aproximativ o sută de kilograme, care nu este încă adult şi care a stârnit amuzament, dar şi panică pentru unii, sâmbăta trecută, în municipiul Fălticeni.

Primarul comunei Vadu Moldovei, Maricel Iacob, a declarat: “Am anunţat autorităţile competente şi, ulterior, cu sprijinul unor cetăţeni şi al celor patru vânători care au ajuns în zonă, am încercat să direcţionăm animalul în Lunca Moldovei, spre zona de pădure. La apă nu a ajuns, cel puţin noi nu l-am văzut. Sperăm totuşi să fi ieşit din comună. Vă pot spune că este vorba de un pui de urs”.

Toată lumea speră că ursul îşi va găsi în cel din urmă un loc în pădure şi nu va mai ieşi pe străzi şi printre oameni.

 

Preşedintele AJVPS Suceava este convins că ursul a scăpat din captivitate şi va mai da bătăi de cap

Nicoale Goicea, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Suceava, a explicat pentru Monitorul de Suceava că este foarte puţin probabil ca ursul să fi venit din sălbăticie. De aceea animalul a şi apărut din nou într-o zonă aglomerată şi zgomotoasă, cum este drumul european.

„Un urs, din mediul lui normal, nu vine până la Fălticeni şi se plimbă pe străzi. A fost  probabil scăpat din captivitate, nu este un animal tipic sălbatic. De aceea este foarte posibil să mai apară în comunitate. Nu cred că acest urs se va duce în pădure şi nu va mai ieşi de acolo”, a explicat Goicea. Totuşi, atât acesta cât şi celelalte autorităţi responsabile, nu par foarte hotărâte să captureze ursul.

Dovadă în acest sens este faptul că nu s-a găsit încă o puşcă cu tranchilizant pentru urşi. În aceste condiţii, mai ales dacă animalul va mai creşte, există riscul ca acesta să creeze panică şi pagube în localităţile din zona Fălticeni.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ursul care s-a plimbat pe străzile din Fălticeni a apărut din nou, pe E 85.
 Vizualizări articol: 3613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Ursul care s-a plimbat pe străzile din Fălticeni a apărut din nou, pe E 855.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(18 sep 2013, 11:47:44
ursul ala are buletin de Braşov. Probabil că a fost capturat şi strămutat în altă parte ca să se integreze în mediul natural.
Cu alte cuvinte, după ce că ne aduc câini maidanezi din alte judeţe şi îi abandonează la noi în zonă, acu ne mai aduc şi urşi.
2.   .... trimis de
(18 sep 2013, 12:26:23
asta e Romania ... tara in care de o saptamana nu se gaseste o pusca cu tranchilizant ...mai degraba il impusca ca poate domnii de la AJVPS vor sa manance si ei o friptura de urs si de asta nu au interes sa gaseasca o asemenea arma.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei