Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 217 (5424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Dintre cele mai frumoase românce

O tânără din Broşteni, pe podiumul competiţiei Miss Universe Romania 2013

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ediţia din acest an a competiţiei Miss Universe România, a XVI-a la număr, a adus în prim-plan 20 dintre cele mai frumoase românce. Juriul format din 12 specialişti a evaluat, cu note de la 1 la 10, prestaţia concurentelor în cadrul fiecărei probe susţinute, la final realizându-se media aritmetică a calificativelor.

Printre cele 20 de aspirante la coroana de Miss Universe România s-a numărat şi Anda Iuliana Parasca, suceveancă născută în Cotârgaşi, oraşul Broşteni. În vârstă de 19 ani, Anda a convins echipa de experţi de calităţile sale, tânăra clasându-se pe poziţia a III-a în cadrul concursului ce an de an desemnează reprezentanta României la Miss Universe.

 

A vrut să renunţe la participarea la Miss Universe România

Anda Parasca a fost înscrisă la Miss Universe România 2013 de mama sa, ulterior tânăra fiind sunată de echipa de organizatori de la Bucureşti pentru a se prezenta la casting. Suceveanca mărturiseşte că a fost la un pas de a renunţa la competiţie, părinţii fiind cei care au insistat ca ea să se prezinte în faţa specialiştilor din Capitală.

Ea povesteşte că „tocmai mă întorceam de la o serie de prezentări pe care le susţinusem în Târgu Neamţ, unde avusesem câteva zile foarte încărcate. A doua zi, de dimineaţă, trebuia să iau trenul spre Bucureşti. Am vrut să renunţ din cauza oboselii acumulate, fizic simţeam că nu mai rezist. Datorită părinţilor, mai ales tatălui, care au insistat mai mult ca niciodată să continui, am fost prezentă la casting”. Această primă etapă a constat într-o şedinţă foto şi două interviuri, unul susţinut în limba engleză, iar celălalt în limba română. După ce a trecut cu succes de primul hop al selecţiei, în perioada premergătoare etapei finale, Anda, alături de celelalte 21 de concurente, a petrecut trei săptămâni în cantonament, perioadă în care fetele au avut parte de numeroase şedinţe foto, filmări, cursuri de make-up etc.

„Cele trei săptămâni de cantonament au fost extrem de încărcate, abia reuşeam să dorm trei ore pe noapte. Am slăbit trei kilograme în tot acest timp. În perioada de pregătire a mai fost organizată o probă eliminatorie, în urma căreia au rămas 20 de fete”, povesteşte Anda.

Aceasta mai spune că pe parcursul cantonamentului, dincolo de aspectul fizic, concurentelor le-au fost permanent studiate comportamentul, eleganţa, naturaleţea, ambiţia, calităţi ce în final le-au desemnat pe cele mai bune dintre participante.

Finala concursului a avut loc sâmbătă, 14 septembrie, show-ul fiind transmis în direct pe TVR 2. În gală, aspirantele la coroana frumuseţii au avut de trecut prin patru probe clasice, specifice unui concurs de acest gen: proba ţinutei de zi, proba costumului de baie, proba rochiei de seară şi interviul.

Potrivit Andei, „după fiecare probă erau eliminate câte cinci concurente. După proba rochiilor de seară, când am rămas doar cinci fete, m-au copleşit emoţiile. Deja ajunsesem mai departe decât speram. Urma proba interviului, probă la care am avut un oarecare trac. Nu eram pregătită să ajung până acolo”.

În finalul galei, experţii din juriu au anunţat câştigătoarele, suceveanca susţinând că principalul său atu, datorită căruia s-a clasat pe locul al III-lea, a fost naturaleţea.

Juriul de specialitate al concursului a fost alcătuit din Iuliana Marciuc - producător TVR,  Alexandru Ciucu – designer, Lena Criveanu - designer, Ana Nechita Amelian - fashion editor, Mike Costache - preşedintele Miss Universe România Organization, Aura Cercel - designer şi fost manechin, Monica Grosu Tusac - Miss Universe România 1995, Dan Zybaczynski - Director Operational la Everet Romania, Paul Murad - membru al consiliului director al VidaCup, Andreea Gabor – marketing director Otter, Jacqueline Enciu - Deputy Headmaster Gett-s Salons şi Bianca Nuţu - Beauty Editor.

Despre concursul Miss Universe România, tânăra suceveancă nu are decât cuvinte de laudă, aceasta apreciind profesionalismul şi competenţa organizatorilor.

Mărturiseşte că întreaga experienţă a participării la această competiţie i-a conferit mai multă încredere în forţele sale, confirmându-i încă o dată credinţa că trebuie să profeseze lumea modelingului până când calităţile sale fizice îi vor permite.

 

Visează să prezinte pe podiumul Victoria's Secret

Anda Parasca a urmat cursurile clasei a IX-a în cadrul Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, însă pasiunea pentru balet a determinat-o ca din clasa a X-a să se transfere la Colegiul „Octav Băncilă” Iaşi, acolo unde s-a înscris la secţia de coregrafie.

Despre colegiul sucevean de artă Anda păstrează amintiri frumoase, ţinând cont de faptul că aici şi-a adjudecat primele premii de Miss din cariera sa de model – Miss Boboc şi Miss TuŞiRomânia.

Prima sa prezentare de modă a avut loc la inaugurarea Iulius Mall Suceava, iar de atunci tânăra a avut numeroase defilări, participând totodată la o serie de concursuri de Miss (Miss Litoral, Miss Iaşi Beauty, Miss Iaşi, Model World). Colaborează de patru ani cu Fashion Tv România, defilând în cadrul Bucharest Fashion Week, Summer Fashion Week pentru reputaţi designeri. În prezent, tânăra are pe masă o propunere din partea unei agenţii de modă din Germania.

Anda mărturiseşte că o apreciază pe Adriana Lima – model în cadrul casei de modă  Victoria's Secret, casă pentru care vizează să defileze. În prezent, tânăra este studentă la Facultatea de Administraţie Publică din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O tânără din Broşteni, pe podiumul competiţiei Miss Universe Romania 2013.
 Vizualizări articol: 6048 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 12 voturi
O tânără din Broşteni, pe podiumul competiţiei Miss Universe Romania 20135.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei