Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 217 (5424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură

Primăria Câmpulung Moldovenesc are conturile blocate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Câmpulung Moldovenesc are conturile blocate, după ce Curtea de Conturi a stabilit că datoriile pe care municipalitatea le avea către cele două firme care au lucrat la construcţia pârtiei de schi de pe Rarău trebuiau înregistrate ca arierate. Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a precizat ca valoarea datoriilor către firmele Acomin şi Instcomp se ridică la suma de  7,1 milioane de lei. Negură a mai precizat că una dintre cele două firme, Acomin, care a realizat instalaţia de transport pe cablu al pârtiei, a emis un titlu executoriu pentru o datorie din partea primăriei în valoare de 1,8 milioane de lei.

„Suntem într-o situaţie extraordinar de dificilă. Am primit recent de la miniştrii Grapini şi Chiţoiu o adresă prin care ni se spune că nu mai sunt fonduri pentru pârtia de la Câmpulung Moldovenesc. Nu înţeleg de ce tocmai acum a venit această adresă. Dacă ni se spunea anul trecut că nu mai sunt bani nu mai făceam nici o lucrare şi nu înregistram aceste datorii enorme”, a spus primarul din Câmpulung Moldovenesc. El a explicat că până în momentul de faţă constructorii emiteau facturile către primărie, acestea fiind ulterior trimise fostului Minister al Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru a fi decontate, procedură blocată în prezent. Negură a arătat că după înregistrarea la capitolul arierate a celor 7,1 milioane de lei, primăria este obligată să achite lunar 5% din valoarea datoriei, adică aproximativ 400.000 de lei. „În aceste condiţii sunt blocate toate proiectele, toate cofinanţările pentru investiţii”, a precizat Mihăiţă Negură.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a arătat că din informaţiile pe care le are, Curtea de Conturi analizează decontările care s-au făcut până în prezent în cadrul proiectului de construcţie a pârtiei de schi de pe Rarău.

„I-am solicitat domnului primar Mihăiţă Negură să convoace la Suceava cele două companii private, pentru a avea discuţii cu ei. Asta deoarece din punctul meu de vedere firmele au procedat cam brutal cerând executarea conturilor. Pentru că aceste firme au primit bani mulţi pe acest proiect, şi Curtea de Conturi poate va descoperi şi alte lucruri interesante despre acele decontări din trecut. Înţelept ar fi ca aceste firme să ridice acea presiune făcută către primărie. Aşa aş face dacă aş fi în locul lor, mai ales că ştiu cum s-au făcut nişte lucruri”, a încheiat Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Câmpulung Moldovenesc are conturile blocate.
 Vizualizări articol: 2747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Câmpulung Moldovenesc are conturile blocate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei