Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 217 (5424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ieri

Membrii orchestrei de la Ansamblu, anchetaţi de Comisia de Disciplină, după ce au refuzat să cânte cu Margareta Clipa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Membrii orchestrei de la Ansamblul Folcloric „Ciprian Porumbescu” Suceava au fost audiaţi ieri de Comisia de Disciplină a Centrului Cultural Bucovina, în cadrul unei anchete demarate după incidentul de joi, de la recepţia Colegiului Judeţean al Medicilor Dentişti, când artiştii au refuzat să împartă scena cu cântăreaţa de muzică populară Margareta Clipa, din cauza unor diferende de opinie. Viorel Varvaroi, directorul general al Centrului Cultural Bucovina, a informat ieri că au trebuit să dea cu subsemnatul în faţa Comisiei de Disciplină 15 dintre membrii orchestrei, care, anterior audierii de ieri, au trebuit să răspundă şi în faţa directorului interimar al ansamblului, Tamira Gonda Cojocariu, care le-a cerut să completeze o notă explicativă.

„Comisia de Disciplină întrunită azi (n.r. - ieri) a avut la îndemână un referat cu propunerile de sancţionare făcute de directorul ansamblului, după finalizarea primelor cercetări. Măsurile propuse vor fi analizate de Consiliul de Administraţie al Centrului Cultural Bucovina în următoarea şedinţă, programată pentru 23 septembrie, dată la care vor fi decise şi sancţiunile”, a anunţat ieri Viorel Varvaroi.

Joi seară, la recepţia oferită la restaurantul Gloria de Colegiul Judeţean al Medicilor Dentişti, pentru a marca debutul conferinţei naţionale de specialitate, membrii orchestrei de la Ansamblul Folcloric „Ciprian Porumbescu” au lăsat audienţa stupefiată în momentul în care au părăsit sala fără nici o explicaţie, dând de înţeles că nu doresc să cânte pe aceeaşi scenă cu solista Margareta Clipa.

 

Neînţelegeri între membrii orchestrei şi Margareta Clipa

Deşi mai aveau jumătate de oră până la finalul programului artistic pe care trebuiau să-l susţină, artiştii şi-au strâns instrumentele şi au plecat în momentul în care la microfon a fost anunţată cunoscuta interpretă de muzică populară. Cântăreaţa urma să susţină un recital de două piese alături de orchestra ansamblului, dar a fost nevoită să aducă un negativ pentru a putea continua spectacolul. Surse din mediul cultural ne-au declarat vineri că protestul de la petrecerea dentiştilor ar fi avut la bază un conflict de opinie dintre artişti şi solistă, primii fiind revoltaţi de comportamentul Margaretei Clipa, care, în luna iunie, la un eveniment organizat de „Zilele Sucevei”, ar fi jignit-o şi bruscat-o pe Herna Săndulean, cea care a fost angajată să impresarieze ansamblul. Solista a răspuns imediat acuzelor, susţinând că nu a avut nici o ieşire nervoasă faţă de colega ei şi a catalogat incidentul de la „Zilele Sucevei” drept o „simplă discuţie între femei”.

Referindu-se la momentele penibile trăite joi seară, Margareta Clipa s-a declarat o victimă a schimbărilor de la nivel de conducere produse recent la ansamblu, apreciind că artiştii au fost „influenţaţi şi instigaţi” împotriva ei. Deşi s-a ferit să dea nume, ea a lăsat să se înţeleagă că afirmaţiile ei au legătură cu fostul director al ansamblului, Sorin Filip.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Membrii orchestrei de la Ansamblu, anchetaţi de Comisia de Disciplină, după ce au refuzat să cânte cu Margareta Clipa.
 Vizualizări articol: 3890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Membrii orchestrei de la Ansamblu, anchetaţi de Comisia de Disciplină, după ce au refuzat să cânte cu Margareta Clipa4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(18 sep 2013, 11:50:13
Să vina DNA să rezolve problema...
2.   Comentariu trimis de
(18 sep 2013, 22:46:48
S-au saturat saracii probabil de mofturile mahalagioaicei din ''Botsani''.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei