Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 154 (5361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Anchetă criminaliști

Pete de sânge de pe o geacă din garderoba unui tânăr, probele principale ale unei crime, la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr bănuit că ar fi omorât un bărbat în bătaie, fără nici un motiv, chiar în curtea în care victima locuia alături de concubina sa, a fost trimis ieri în judecată de procurorii criminaliști din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, după o anchetă dificilă, suspectul negând cu vehemență că el ar fi comis fapta.

Dumitru Daniel Bucan (35 de ani) le-a spus anchetatorilor că se afla acasă la mama sa în noaptea în care s-a petrecut crima, alibiul fiind confirmat de către familia sa.

Câteva pete de sânge găsite însă pe o geacă din garderoba victimei aveau să devină cea mai importantă probă a anchetatorilor care sunt siguri că el a comis crima şi care l-au dat pe mâna judecătorilor pentru săvârșirea infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte.

Acelaşi Dumitru Daniel Bucan a comis în 2008 un terifiant accident rutier, soldat cu doi morţi şi mai multe persoane rănite.

 

A intrat în curtea unde locuia victima, iar când aceasta i-a cerut să iasă afară, a luat-o la bătaie

În dimineața zilei de 3 februarie 2013, o femeie din Fălticeni a anunţat faptul că bărbatul cu care trăieşte în concubinaj (Cristian Postolachi, 47 de ani) a decedat, după ce a fost bătut cu sălbăticie de către un tânăr care locuieşte la un bloc din apropierea locuinţei lor.

Bătaia se petrecuse cu câteva ore înainte, în cursul nopţii, femeia povestind că în curtea locuinţei a intrat fără drept Dumitru Daniel Bucan. Când a fost luat la rost de către Cristian Postolachi, Bucan l-a lovit pe bărbatul de 47 de ani cu pumnii şi cotul în zona capului.

Victima a căzut, însă agresorul a continuat să o lovească cu picioarele în diverse zone ale corpului.

Martora mărturisea că a fugit, de frică, în scara unui bloc, după ce inculpatul i-ar fi cerut să întreţină relaţii sexuale cu el, oferindu-i în schimb 100 de lei.

Când a revenit, şi-a găsit concubinul plin de sânge şi în stare gravă, după câteva ore Cristian Postolachi decedând.

Dumitru Daniel Bucan a ridicat din umeri când a fost luat de poliţişti la audieri, susţinând că el nu are nici o legătură cu agresiunea, întrucât toată noaptea, până dimineaţă, a fost la locuinţa mamei sale, aspect confirmat şi de către aceasta din urmă.

El a declarat că îl cunoştea pe bărbatul omorât, întrucât cu aproximativ o lună în urmă, în timp ce-şi renova apartamentul, Cristian Postolachi i-a cerut să-i dea lui lucrurile care nu îi mai trebuiesc şi vrea să le arunce la gunoi.

Ancheta a fost preluată de ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Încă din ziua în care au fost sesizaţi de crimă, anchetatorii au ridicat de la inculpat o geacă pe care bănuiau că a purtat-o în noaptea în care a avut loc agresiunea.

Au trimis geaca la Institutul Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar specialiştii au identificat două pete de sânge în zona reverului, respectiv pe umărul aferent mânecii stângi.

„Genotiparea acestor probe biologice a stabilit că profilul genetic al ADN-ului extras din cele două urme aparţine victimei, Cristian Postolachi”, se arată în rechizitoriul înaintat instanţei de judecată.

 

Supărat că soţia l-a părăsit şi a plecat în Italia

Anchetatorii arată, de asemenea, că Dumitru Daniel Bucan a fost dus şi la detectorul de minciuni, atât la Iaşi, cât şi la Bacău, şi de fiecare dată a ieşit nesincer la întrebările relevante ale cauzei.

Desfăşurătorul convorbirilor telefonice purtate de inculpat în noaptea crimei (2/3 februarie) arată că acesta a vorbit la telefon atât cu mama sa, cât şi cu fratele său (despre care a declarat că se afla şi el în apartamentul mamei sale). Or, în aceste condiţii, arată procurorii criminalişti, e greu de crezut că trei persoane aflate în acelaşi apartament vorbesc între ele prin telefonul mobil.

Cu câteva zile înaintea crimei, mai arată anchetatorii, Dumitru Daniel Bucan a fost părăsit de soţia sa, care l-a lăsat singur cu fetiţa lor şi a plecat în Italia.

Chiar în după-amiaza dinaintea agresiunii, Bucan a primit un sms pe telefonul mobil de la soţie, prin care aceasta îl anunţa că a ajuns în Italia, motiv pentru care, arată criminaliştii, tânărul de 35 de ani a consumat în exces băuturi alcoolice.

 

Procurorii au cerut arestarea suspectului, fugit din ţară

Pe parcursul cercetărilor, Dumitru Daniel Bucan a părăsit teritoriul României şi nu s-a mai prezentat când a fost citat la Parchet.

Cel mai probabil se află în Italia, motiv pentru care anchetatorii au cerut judecătorilor, odată cu trimiterea în judecată a tânărului, şi emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Bucan.

Dacă judecătorii vor accepta propunerea procurorilor, tânărul din Fălticeni va fi dat în urmărire internaţională, pe numele său urmând să figureze un mandat european de arestare.

 

Doi ani de închisoare, după ce a omorât doi oameni şi a rănit alţi patru

În februarie 2008, acelaşi Dumitru Daniel Bucan a provocat un groaznic accident rutier.

S-a urcat băut la volanul unui Volvo V 40 (1,95 alcoolemie în sânge), în care se mai aflau alte trei persoane, şi, la ieşirea din Fălticeni înspre Roman, pe strada „2 Grăncieri”, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens şi a lovit patru pietoni care se aflau pe trotuar. Unul dintre aceştia,Ion Munteanu, în vârstă de 62 de ani, din comuna ieşeană Moţca, a fost izbit în plin de maşina scăpată de sub control, fiind aruncat aproximativ 30 de metri. Nu a mai avut nici o şansă, medicii constatând decesul.

După ce a lovit grupul de autostopişti, autoturismul Volvo s-a izbit violent într-un tei de pe marginea drumului, ricoşând într-un autoturism Ford Fiesta, oprit regulamentar în zonă. Coliziunea dintre cele două maşini a fost atât de puternică, încât Ford-ul a fost aruncat 7-8 metri, direct în mijlocul străzii.

Pasagerul din Volvo care stătea pe scaunul din dreapta şoferului, un bărbat în vârstă de 60 de ani, din comuna Balaci, judeţul Teleorman, a decedat pe loc. Un alt pasager din Volvo, tot un bărbat, de 45 de ani, din Fălticeni, a fost transportat la spital în stare gravă.

Pe mâna medicilor a ajuns în stare critică şi o femeie de 57 de ani, din comuna Baia, care se afla printre pietonii loviţi de Volvo.

Un alt pieton, un tânăr de 28 de ani, din comuna Boroaia, precum şi cel de-al treilea pasager din Volvo, un bărbat de 44 de ani, din municipiul Fălticeni, au fost transportaţi de ambulanţieri la spital, însă leziunile suferite de aceştia nu sunt grave.

Prin sentinţa Judecătoriei Făticeni din 18 iunie 2009, Bucan a fost condamnat la doi ani de închisoare. A făcut puşcărie aproape un an, fiind eliberat condiţionat cu un rest de pedeapsă de 409 zile.

În cazierul lui Dumitru Daniel Bucan apare şi o condamnare suferită în 2009, când Judecătoria Botoşani i-a dat cinci luni de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de doi ani şi cinci luni, după ce a snopit în bătaie un bărbat care a avut nevoie de 48-50 de zile de îngrijiri medicale.

„Inculpatul este o persoană cu un vădit comportament antisocial care, deşi a fost anterior condamnat pentru comiterea unor infracţiuni şi totodată a cunoscut şi regimul privativ de libertate, nu şi-a schimbat în nici un fel atitudinea”, concluzionează procurorul de caz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pete de sânge de pe o geacă din garderoba unui tânăr, probele principale ale unei crime, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1078 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Pete de sânge de pe o geacă din garderoba unui tânăr, probele principale ale unei crime, la Fălticeni4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei