Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 154 (5361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La ananghie

Firma controlată de Vasilică Puşcaşu, datoare cu cinci miliarde de lei vechi la Fisc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firma care acum doi ani a asfaltat principala arteră rutieră din municipiul Suceava, de la intrarea dinspre Fălticeni până la ieşirea spre Botoşani, este acum în colaps total. Kamer Build Company, firmă controlată de controversatul Vasilică Puşcaşu, a intrat în insolvenţă la cererea SC Agroprestservice SRL, care avea de recuperat o sumă de 113.396 de lei. Accerr IPURL, firma desemnată să se ocupe cu reorganizarea Kamer Build Company, nu a găsit resurse pentru continuarea procedurilor, astfel încât a solicitat deschiderea procedurii de faliment. Tribunalul Suceava a dispus închiderea procedurii de faliment şi radierea firmei din registrul comerţului, dar soluţia nu este încă definitivă.

Probleme la Kamer Build Company au fost identificate şi de către reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Suceava. Ca urmare a unui control efectuat lunile trecute, s-a constatat că firma trebuie să achite la bugetul de stat suma de 500.431 de lei (cinci miliarde de lei vechi), inclusiv penalităţi şi majorări de întârziere. Prejudiciul a fost creat prin neînregistrarea de venituri în contabilitate. Acest lucru a fost posibil după ce mai multe facturi emise către diferiţi parteneri de afaceri au fost stornate în contabilitate, ceea ce nu s-a mai întâmplat şi în scriptele celorlalte firme.

Chiar dacă firma se va dizolva, finanţiştii suceveni spun că vor cere atragerea răspunderii materiale pentru administratorii Kamer Build Company. Este vorba de Cristian Vasile Brăescu şi Eduard Iulian Solomon, cei pe care Vasilică Puşcaşu i-a folosit drept paravan pentru afacerile derulate în municipiului Suceava.

 

Pe lângă Fiscul din România, puşcăriile din Austria sunt o adevărată sperietoare pentru Puşcaşu

În afara celor cinci miliarde de lei vechi pe care DGFP Suceava vrea să-i recupereze de la firma lui Vasilică Puşcaşu, Kamer Build Company face şi obiectul unei ample cercetări a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava. În urma unui raport venit din partea Departamentului de Luptă Anti-Fraudă (DLAF) de pe lângă Guvernul României, s-a stabilit că firma a primit ilegal lucrările de asfaltare de la Galleria Mall până în Burdujeni. Valoarea proiectului a fost de circa opt milioane de euro, iar subcontractarea a fost făcută de Florconstruct, societatea patronată de omul de afaceri Vasile Florea.

Vasilică Puşcaşu, omul de care se leagă activitatea firmei Kamer Build Company, este un personaj controversat. Pe lângă problemele de ordin fiscal din România, Vasilică Puşcaşu are probleme şi cu legea din Austria. El a fost arestat în ianuarie 2012 în baza unui mandat european emis de  Parchetul din Wiener Neustadt. Potrivit datelor din mandatul european de arestare, omul de afaceri sucevean este acuzat că a comis două jafuri cu mână armată, fapte în urma cărora a furat aproape 335.000 de euro.

„În noaptea de 1 aprilie 2005, în Klagenfurt, acţionând în complicitate cu o altă persoană, în mod conştient şi intenţionat, prin constrângerea unor persoane şi punerea în pericol real a integrităţii corporale sau a vieţii acestora, cu intenţia ca prin însuşirea acestora să se îmbogăţească pe cale nejustă, a pătruns prin efracţie în filiala locală a instituţiei Sparkasse şi a aşteptat până la sosirea angajaţilor, obligându-i sub ameninţarea unui pistol la deschiderea seifului şi predarea unei sume în valoare de aproximativ 70.000 de euro”, este descrierea primei fapte.

Al doilea eveniment s-a petrecut câteva zile mai târziu, iar autorităţile austriece l-au prezentat succint: „Este suspect de a fi obţinut în noaptea de 7 aprilie 2005, în Leobersdorf, acţionând în comun cu o altă persoană, în mod conştient şi intenţionat, bunuri mobile străine prin constrângerea unor persoane şi punerea în pericol real a integrităţii corporale sau a vieţii, cu intenţia ca prin însuşirea acestora să se îmbogăţească pe cale nejustă pe sine sau pe o terţă persoană, prin faptul că a pătruns forţat în filiala instituţiei Sparkasse Leobersdorf, că a aşteptat acolo sosirea angajaţilor şi i-a constrâns apoi pe aceştia, sub ameninţarea cu un pistol, să deschidă seiful şi să-i predea suma de 262.105 de euro în numerar”.

Pentru cele două jafuri cu mână armată, Vasilică Puşcaşu a fost condamnat la 10 ani de închisoare, dar soluţia nu este încă definitivă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firma controlată de Vasilică Puşcaşu, datoare cu cinci miliarde de lei vechi la Fisc.
 Vizualizări articol: 4182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Firma controlată de Vasilică Puşcaşu, datoare cu cinci miliarde de lei vechi la Fisc4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei