Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 154 (5361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Cu iarbă şi fără

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Ziarele de specialitate, şi nu numai, ne oferă aproape zilnic imagini de pe Naţional Arena, preocuparea de bază fiind starea gazonului. Care gazon, în puţinul timp de când a fost amplasat, a şi fost înlocuit de vreo 2 – 3 ori. Înlocuit e un fel de a spune, fiindcă gazonul e din ce în ce mai puţin, practic nişte pete verzui pe fond gri-maroniu. Pământ pur, de te miri că nu ies şi cartofi. O explicaţie, dincolo de clasica para-ndărăt, ar fi aceea că nu există nici ştiinţă, nici bun simţ. Într-un reportaj mai amplu din „Gazeta Sporturilor”, Mircea Sandu povesteşte că a găsit acolo, pe gazon, o femeie cu un furtunaş din care ţârâia nişte apă, calculul Naşului (deh!, după diplomă e inginer) arătând că la debitul respectiv i-ar ieşi cam 100 de litri la 24 de ore! Curios e faptul că Naşu' tratează chestiunea cu o detaşare nu vecină cu nesimţirea, ci care chiar o surclasează, de parcă Naţionala, de care răspunde chiar FRF, ar urma să joace oriunde, numai pe Naţional nu. Chiar dacă administrarea obiectivului e de competenţa (mai degrabă incompetenţa) Primăriei Capitalei, totuşi e inadmisibil ca principalului beneficiar să i se rupă-n paişpe. Faptul că acum, după ploile astea sălbatice, parcă-parcă începe să se arate şi iarba nu garantează nicicum că după ce Steaua îşi va juca acolo preliminariile va mai rămâne ceva gazon şi pentru Naţională. În acest timp, pe gazonul de la Wimbledon, ce se toceşte azi se înlocuieşte mâine. Aşa încât am putut fi martorii eliminării tuturor românilor şi româncelor, ultimul supravieţuitor, Horia Tecău, pierzând la dublu în optimi pe mâna unui pămpălău mare şi prost, Mirniy, iar la mixt în sferturi, alături de Mirza, o indiancă oarecare. Dincolo de enormele surprize (eliminările lui Nadal, apoi Federer, iar la urmă Serena), nu pot să nu observ că din când în când apare câte un fenomen, cum este această Lisicki la feminin, printre ele nefigurând niciodată vreo româncă, deşi la fiecare turneu mare tot aştept. Până şi Halep a pierdut ca fraiera un meci pe care n-avea nici un motiv să-l piardă. Probabil că le-ncurcă totuşi iarba, obişnuite cu pârjolul de acasă.
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu iarbă şi fără.
 Vizualizări articol: 2848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Cu iarbă şi fără3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei