Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 154 (5361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Final de evaluare

Peste 300 de elevi suceveni au lipsit de la ultima probă a examenului de bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Absolvenţii claselor a XII-a au susţinut vineri, ultima probă din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, respectiv proba la alegere a profilului şi specializării. 5.650 de elevi au fost prezenţi în sălile din cele 21 de centre de examinare, cea de-a treia probă scrisă din cadrul bacului înregistrând în număr însemnat de absenţi, respectiv 329.

După ce la primele două probe ale evaluării, mai mulţi elevi au riscat şi s-au încumetat să apeleze la diverse surse alternative de inspiraţie, vineri, la nivelul judeţului, nu a fost semnalat nici un caz de tentativă de fraudă.

Pentru proba a treia a bacului, elevii care au fost înscrişi în timpul celor patru ani de liceu la profilul real, tehnic, resurse naturale sau militar au avut posibilitatea de alege dintre disciplinele fizică, informatică, chimie, anatomie sau biologie vegetală şi animală.

Elevii de la profilul umanist, servicii şi de la filiera vocaţională au susţinut proba la una din următoarele discipline: geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie sau sociologie.

Cei mai mulţi s-au înscris pentru a fi examinaţi la disciplina geografie (2.315) şi biologie vegetală şi animală (1.348). Alţi 1.041 de absolvenţi suceveni au susţinut ultima probă a examenului de bacalaureat la biologie (anatomie şi fiziologie umană), iar 405 de candidaţi au fost examinaţi la fizică. Cei mai puţini candidaţi s-au înscris pentru a susţine proba la economie (40), sociologie (34) şi psihologie (14).

Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare a elaborat zece variante de subiecte, în conformitate cu programa şcolară, din care, în dimineaţa zilei de vineri, a fost extrasă varianta de subiect cu numărul 2.

 

„Important e că am terminat bacul”

Ultima probă a examenului maturităţii pare să-i mai fi înviorat pe absolvenţii ciclului liceal, aceştia trăgând speranţe ca nota obţinută la această testare să le mai ridice media generală a bacului. Unii candidaţi au ieşit zâmbitori din sălile de examen după mai puţin de două ore, bucuroşi mai curând că au scăpat de stresul examenului, decât de faptul că subiectele extrase nu le-au dat prea multă bătaie de cap.

„Ce mai contează ce-am făcut? Contează că am scăpat de stres. Weekendul ăsta nu mai vreau să aud de examene”, ne spune Ionuţ. Elevul a fost examinat la Colegiul de Informatică „Spiru Haret”. Tot la acest centru l-am întâlnit şi pe Adrian, care a contestat severitatea supraveghetorilor.

„Nici nu ne-au lăsat să mişcăm un deget, nici să întoarcem capul să ne dezmorţim. Parcă prea exageraţi au fost supraveghetorii”, ne-a declarat nervos, la ieşirea din examen, elevul.

Cerinţele subiectelor au fost evaluate ca fiind „acceptabile”, notele peste 6-7 fiind cele luate în colimator de către cei mai mulţi dintre elevi.

La nivelul judeţului Suceava, Inspectoratul Şcolar Suceava a constituit cinci centre de evaluare. Lucrările vor fi corectate la Şcoala Gimnazială Nr. 3, Şcoala Gimnazială Nr. 8, Colegiul Tehnic “Petru Muşat”, Liceul cu Program Sportiv şi Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu”.

 

Emoţii mari pentru luni, când se vor afişa primele rezultate ale examenului

Primele rezultate vor fi afişate luni, 8 iulie, la avizierele centrelor de examen şi pe internet, pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei.

Candidaţii nemulţumiţi de cum au fost punctaţi vor putea să depună contestaţii pe 8 iulie, în intervalul 12:00-16:00. Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor vor fi făcute publice, vineri, 12 iulie. Candidaţii care nu vor promova examenul vor avea posibilitatea să mai susţină bacalaureatul în sesiunea a doua, care se va desfăşura între 19 august şi 5 septembrie.

În 2012, nici măcar jumătate dintre elevii care au susţinut bacul nu au reuşit să promoveze examenul, procentul de promovabilitate fiind de doar 46,98.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 300 de elevi suceveni au lipsit de la ultima probă a examenului de bacalaureat.
 Vizualizări articol: 4035 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Peste 300 de elevi suceveni au lipsit de la ultima probă a examenului de bacalaureat4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O_O trimis de
( 6 iul 2013, 11:22:01
"După ce la primele două probe ale evaluării, mai mulţi elevi au riscat şi s-au încumetat să apeleze la diverse surse alternative de inspiraţie, vineri, la nivelul judeţului, nu a fost semnalat nici un caz de tentativă de fraudă." Informatia nu este corecta. La Colegiul National Stefan cel Mare, unde am fost si eu profesor supraveghetor, o eleva a fost prinsa cu telefonul asupra ei.
2.   Surprinzator? trimis de
( 6 iul 2013, 13:37:51
Deloc surprinzator, se pare ca domnul Popescu (alde directorul de la CN Stefan cel Mare) a ramas la aceleasi manevre ca si in anii in care eram eu elev la acest liceu. El face tot ce ii sta in putinta ca imaginea liceului sa nu fie patata. In alte orase sunt eliminati de la examen elevi care au casti de telefon in buzunar fara sa aibe asupra lor niciun dispozitiv la care l-ar putea conecta, iar aici cand o eleva este prinsa cu telefonul se pare ca se inchid ochii doar pentru ca promovabilitatea si imaginea liceului sa ramana foarte bune in acelasi timp. JALNIC.
3.   Ghicitoare trimis de
( 7 iul 2013, 22:50:59
Cine imi spune cui i se atribuie diminutivul de ,,Borhot,, si de ce?
Elevul care castiga va beneficia de o excursie de 4 ani la Opriseni.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei