Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 154 (5361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Sărbătoare

“Întâlnire cu America”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În seara zilei de 4 iulie 2013, fălticenenii s-au întâlnit la Muzeul de Artă “Ion Irimescu” din Fălticeni, pentru a sărbători Ziua Naţională a Statelor Unite ale Americii, în cadrul celei de-a X-a ediţii a manifestării culturale “Întâlnire cu America”. Manifestarea a început cu intonarea imnului Statelor Unite.

“Acum câţiva ani lua fiinţă, la Fălticeni, Centrul româno-american de cultură şi informaţie, Filiala SIMARC FOUNDATION din SUA,  pentru a fi pus în slujba celor care doresc să se informeze asupra realităţilor şi actualităţilor americane. Cele peste 2.000 de volume, ziare, albume şi alte materiale donate centrului de către Fundaţia SIMARC din Washington D.C. (al cărei preşedinte este prof. univ. dr. Eliot Sorel, cetăţean american originar din Fălticeni), ne-a ajutat de-a lungul  timpului să percepem şi să cunoaştem contribuţia esenţială a Statelor Unite la dezvoltarea pe scară mondială a valorilor umanităţii”, ne-a declarat profesorul Virgiliu Lupu, director executiv al Centrului Româno-American de Cultură şi Informaţie Fălticeni.

 

“Visul american”

Profesorul Virgiliu Lupu a încercat să demonstreze ce înseamnă “Visul american”. Aventură, mister, libertate, prosperitate, sunt elemente care caracterizează viaţa de peste ocean, profesorul Lupu precizând că “pentru cei mai mulţi dintre noi visul american este inegalabil şi greu de atins, comparat adesea cu un paradis mult prea îndepărtat”.

“Drapelul Naţional al Statelor Unite ale Americii” a fost o temă bine primită de public, mai ales că Mădălina Tănase, elevă la Colegiul Naţional “Nicu Gane”, a prezentat simbolistica elementelor drapelului.

De la prof. Elena Ghenghea cei prezenţi au putut afla povestea unui român care a cumpărat Alaska. George Pomutz a făcut parte din echipa de negociatori americani care a cumpărat Alaska de la Rusia, pentru  suma de 7,2 milioane de dolari. Românul s-a remarcat în America prin cariera militară strălucită şi care l-a propulsat în diplomaţie. Pentru meritele sale, George Pomutz a fost înaintat la rangul de consul general al Statelor Unite, în anul 1874.

 

Călătorie în America prin imagini

În cadrul secţiunii “Cultură şi artă”, prof. Neculai Sturzu a făcut, însoţit de imagini, o călătorie prin cele mai importante muzee de artă de pe teritoriul Statelor Unite şi a prezentat “Contribuţiile americane la arta secolului XX”.

Despre renaşterea unei legende, serialul de televiziune Dallas, a vorbit eleva Sorina Tanase, iar „Liceul în America”, cu tot ceea ce înseamnă educaţie, dar şi alte activităţi desfăşurate în cadrul acestor unităţi de învăţământ au fost aduse la cunoştinţa celor prezenţi de eleva Anastasia Radu.

În cadrul Secţiunii de cercetare ştiinţifică s-a discutat împreună cu eleva Iulia Macovei despre “Influenţa culturii americane asupra românilor”.

În final, Roxana Guţă l-a prezentat pe inegalabilul Louis Armstrong, unul dintre cei mai valoroşi muzicieni de jaz, după care a urmat un recital cu cele mai cunoscute piese ale lui Armstrong.

“Întâlnire cu America”  a fost organizată de Centrul româno-american de cultură şi informaţie Fălticeni, Filiala SIMARC FOUNDATION din SUA, Colegiul Naţional “Nicu Gane” şi Muzeul de Artă “Ion Irimescu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Întâlnire cu America”.
 Vizualizări articol: 2080 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
“Întâlnire cu America”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei