Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 154 (5361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate

Nouă absolvenţi de clasa a VIII-a au medii de admitere de 10

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat, vineri, notele cu care elevii urmează să fie admişi în învăţământul liceal de stat, în acest an. Pentru absolvenţii ciclului gimnazial nu au fost surprize, dat fiind faptul că fiecare dintre ei îşi calculase deja media de admitere, aceasta reprezentând media aritmetică dintre nota de la evaluarea naţională şi media generală de absolvire a claselor V-VIII.

Nouă absolvenţi din Suceava pot opta pentru orice liceu din judeţ, întrucât au obţinut atât la evaluarea naţională, cât şi în clasele V-VIII doar medii de 10.

Se pot mândri cu medii de admitere de 10 următorii: Teodora Cocari de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Elena Alina Faluta de la Şcoala Gimnazială Herla, Adina Gheletiuc de la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuţi, Antonia Ilovan - CT „Laţcu Vodă” Siret, Denisa Lazurcă – Şcoala Gimnazială Calafindeşti, Diana Mercheş – Şcoala „Teodor Stefanelli” Câmpulung Moldovenesc, Ioana Mureş – Şcoala Gimnazială Râşca, Iasmina Maria Răceanu – CN „Petru Rareş” şi Teodora Ioana Şerban – Şcoala „Mihai Eminescu” Rădăuţi. Totodată, alţi şapte elevi au note de admitere de 9.99, doi au 9.98, nouă au 9.97, patru au 9.96, iar alţi zece au medii de 9.95.

1.600 de elevi au note de admitere de 9 şi peste 9.

1.539 au medii între 8 şi 8.99, 1.479 – între 7 şi 7,99, 1.276 – între 6 şi 6.99 şi 646 – între 5 şi 5.99.

 

168 de absolvenţi au medii de admitere sub 5

168 dintre elevii care în această vară au încheiat socotelile cu ciclul gimnaziul nu au reuşit să obţină o medie de admitere peste 5 şi asta din cauza faptului că atât nota de la examenul de evaluare naţională, cât şi media din clasele V- VIII au fost mediocre. Dintre aceştia, 162 au medii de admitere între 4.01 şi 4.99, iar şase dintre ei au medii mai mici de patru. Notele acestora nu vor constitui un impediment pentru a urma liceul, dat fiind faptul că, în anii trecuţi, numeroşi absolvenţi au prins un loc la liceu cu o medie de admitere sub 5.

Cel mai mic calificativ cu care se va intra în acest an la liceu este de 3.59 şi aparţine unui absolvent al Şcolii Gimnaziale Nr. 2 Frătăuţii Noi.

 

Aproape 1.000 de elevi de clasa a VIII-a au dispărut din statistici

În ierarhia mediilor de admitere realizată de Ministerul Educaţiei, se regăsesc 6.708 de elevi din Suceava, în condiţiile în care, în anul şcolar 2012-2013, 7.685 de elevi erau înscrişi în clasa a VIII-a. 977 de elevi nu se mai regăsesc în statisticile ministerului de resort, fie pentru că nu au promovat clasa a VIII-a şi nu au putut susţine evaluarea naţională, fie pentru că au refuzat să-şi continue studiile.

 

Elevii află la ce liceu sunt admişi pe 16 iulie

Până la data de 9 iulie, elevii sunt aşteptaţi să completeze fişele de înscriere cu unităţile liceale unde doresc să fie admişi. Elevii vor fi asistaţi de către părinţi şi diriginţi. Profesorii recomandă ca opţinile elevilor să fie nu numai suficiente, dar şi realiste. Important este ca elevii să se raporteze şi la mediile de admitere din anii trecuţi pentru a-şi evalua corect şansele de admitere la liceul dorit. Pentru a intra în admiterea computerizată, fiecare candidat trebuie să completeze cel puţin 25 de opţiuni în fişa de înscriere, ca să fie sigur că va fi repartizat într-o clasă de liceu conform mediei de admitere pe care a obţinut-o. 

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a se va face pe 16 iulie. Repartizarea computerizată nu finalizează înscrierea la liceu. După afişarea listelor cu rezultatul repartizării computerizate urmează înscrierea la liceu, elevii putând depune dosarele în perioada 17-26 iulie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nouă absolvenţi de clasa a VIII-a au medii de admitere de 10.
 Vizualizări articol: 2423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Nouă absolvenţi de clasa a VIII-a au medii de admitere de 104.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PAMFLET trimis de
( 6 iul 2013, 11:59:18
In opinia mea, sindicatele sunt principalul factor care a dus la distrugerea invatamantului, la cresterea nivelului coruptiei si la promovarea non-valorilor. Evident impreuna cu "doamna" Andronescu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei