Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 154 (5361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Putna

ÎPS Pimen: „Dumnezeu ne-a salvat de pericolele aduse de Uniunea Sovietică, ne va salva, credem, de pericolele aduse de politica Uniunii Europene”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, aflat pe 1 şi 2 iulie la Mănăstirea Putna, pentru a-l cinsti pe Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, a criticat în termeni duri politica din zilele noastre, „politica Uniunii Europene”. În cuvântul de învăţătură rostit de Arhiepiscopul Sucevei în seara de 1 iulie, după Slujba de Priveghere, la Mănăstirea Putna, acesta a spus că „Dumnezeu ne-a salvat de pericolele aduse de Uniunea Sovietică, ne va salva, credem, dacă ne vom ruga cu toată smerenia, de pericolele aduse de politica Uniunii Europene”, explicând că „rău era în timpul regimului comunist ateu. Mai rău în timpul acestui regim, Uniunea Europeană”.

 

„Sub pretextul că se caută resurse de energie verde - un plan economic diabolic”

„Ne aflăm aici, la Putna, lângă Ştefan cel Mare.Momente de bucurie pentru cântările de la strană, şi unele au fost rostite, cântate şi de fraţii noştri întru neam şi credinţă de dincolo de frontiera de astăzi, din Ucraina. Frumos. Cine credea, în timpul regimului comunist, că vom trăi vremuri să vedem mănăstirile pline de călugări, cântările bisericeşti frumoase, ca în vremurile de demult, meşteri iconari, cei care brodează, şi aşa mai departe? Sunt momente de bucurie, de înălţare”, a spus ÎPS Pimen, după ce a vorbit în termeni elogioşi despre Voievodului Ştefan cel Mare, care a ţinut piept vrăjmaşilor cu credinţă, vitejie şi diplomaţie. Pe lângă aceste momente de bucurie pe care creştinii le trăiesc de fiecare dată la Putna Sfântului Ştefan ce Mare, a mai spus ÎPS Pimen, „sunt şi momente de întristare. Există acest plan diabolic... Sub pretextul că se caută resurse de energie verde (gaze - n.r) şi nu mai ştiu ce..., trebuie să sfredelească pământul, dar nu oricum, la adâncimi mari, otrăvind apele, izvoarele lăsate de Dumnezeu, pentru totdeauna. O crimă. O crimă! Un plan economic diabolic. Rugăciune la Dumnezeu ca să-i oprească din răutatea lor”.

 

„Copiii sunt ameninţaţi. Li se distrug simţămintele morale”

Arhiepiscopul Sucevei s-a arătat îngrijorat şi de soarta copiilor. „Copiii sunt ameninţaţi. Li se distrug simţămintele morale. Mintea se distruge prin aparatele la care privesc şi citesc, cum ştiţi prea bine, mai bine decât mine. Toate fapte... care sunt crime. Cuvintele mele sunt foarte aspre şi mulţi vor spune: <Cum e posibil ca un episcop să adreseze aşa cuvinte dure în faţa conducătorilor de astăzi din ţară şi din Uniunea Europeană?> Sunt dure pentru că faptele lor sunt diabolice”.

 

„Când diavolul pune gheara pe sufletul omului, îi întunecă mintea şi se petrece ceea ce se petrece”

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a comentat şi faptul că în aceste zile s-a anunţat scumpirea energiei electrice şi în Parlamentul României au avut loc discuţii despre căsătoriile între homosexuali. „Cum să-i credem pe ei că vor aduce binele? Numai răul! Totul se otrăveşte, şi apa, și alimentele, şi, mai ales, sufletele noastre. Sub protecţia legii parlamentare... păcatul pe care Dumnezeu l-a pedepsit cu foc şi pucioasă în Sodoma, păcatul sodomiei. Lumea se înmulţeşte prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Aşa a rânduit Dumnezeu. Citim în Sfânta Scriptură, în Vechiul Testament, că Dumnezeu, văzând că nu e bine ca omul să fie singur,i-a făcut un tovarăș de viaţă: o femeie! Nu i-a făcut un bărbat! Dar când diavolul pune gheara pe sufletul omului, îi întunecă mintea şi se petrece ceea ce se petrece. Să avem credinţa neclintită că ei se vor risipi, și noi trebuie să rămânem tari în credinţa noastră, fără să-i urâm. Fără să-i urâm! Nu, nu-i urâm, ci le urăm şi le dorim întoarcere la calea cea adevărată, la credinţa în Dumnezeu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ÎPS Pimen: „Dumnezeu ne-a salvat de pericolele aduse de Uniunea Sovietică, ne va salva, credem, de pericolele aduse de politica Uniunii Europene”.
 Vizualizări articol: 7547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.96/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 24 voturi
ÎPS Pimen: „Dumnezeu ne-a salvat de pericolele aduse de Uniunea Sovietică, ne va salva, credem, de pericolele aduse de politica Uniunii Europene”4.0524

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 6 iul 2013, 11:14:56
numai de securisti si de slujitorii lor nu am scapat in rest va fi bine
2.   * trimis de
( 6 iul 2013, 11:14:58
Cu echilibrul enzimatic tulburat ( de-atâta râs )
De-atâta praf răscolit de creiere pe 4 biţi
De feţe cu bărbi umbrite de clitoris
Privesc şi oftez : bah, fir-a-ţi a dreq de “ erudiţi " ?!

Etnii diferite ( şi extraterestre, chiar )
Cu răni râcâite pe creier ( de la idei )
Mâncând (cum altfel ?!) mămăligă cu caviar
Ni se-nfăţoşează ostentativ: suntem cei mai cei

Divizia limitrofă a “ politicoiului ” rătăcit
Netratată de sinuzita psihică , încă
Ne explică-n clar ( de mă lasă buimăcit )
S-avem răbdare, că-i criză … adâncă

Ca rumegarul unei glume-mi pare totul, zău
Totu-i ca partea de jos a unei clepsidre
Totu-i tern, toţi tac … vorbeşte-un cimpanzeu
Cu voce mieroasă (de la cearceafuri ude)
***
Tare-mi doresc ca Domnul să ne ţină-n palma Lui
Să nu uite de noi … şi să strângă tare
Iar când zorii bunăstării vor fi-n ochiu’ român’lui
Să ne lase uşor pe-ale noastre picioare

3.   In sfarsit trimis de
( 6 iul 2013, 11:23:25
Mare dreptate are IPS .In sfarsit ,se ridica un cap al BOR sa protesteze impotriva la ceea ce se intampla in tara noastra.Multi adepti la alte entitati crestine vor sari in capul IPS PIMEN,dar cred ca are dreptate in toate ce zice.Si nu trebuie sa ne lasam jefuiti de UE.Nici Romania nu trebuie transformata in Sodoma.Dnul Cernea si cu ai lui sa si ia catrafusele si sa se duca pe pustii. MULTI ANI IPS PARINTE .
4.   Sa ne infruptam din pocalul credintei/european! trimis de
( 6 iul 2013, 11:53:11
Sa nu uitam ca BOR a accesat si acceseaza colosale fonduri europene, Regio, Posdru etc., pentru diferite nevoi, iar acum sa vii si sa spui ca tot ce e european e toxic mi se pare ca suna a ipocrizie. Cat priveste politica si siguranta alimentara aici suntem noi de vina, ca nu vine Merkel si toarna pesticide peste recolte. Iar cat priveste problema homosexualitatii, desi personal nu sunt de accord cu revendicarile lor, nu cred nici in mania Celui de sus, exprimata de IPS atat de carismatic prin trimiterile la Vechiul Testamanet. Citind Vechiul Testament am realizat ca Dumnezeu Cel adevarat e prea putin prezent acolo. Ma indoiesc ca Dumnezeu a poruncit distrugerea Ierihonului pana la ultimul prunc si ultimul animal abia fatat! Cred ca mai degraba israelitii au dat vina pe Dumnezeu, ca cica El i-a impins.
5.   IPS Pimen scutul ortodoxiei ! trimis de
( 6 iul 2013, 11:57:20
Intradevar se petrec unele lucruri care noi cetateni de rand nu le percepem insa inalti ierarhi le spun pe nume . IPS Pimen este un inalt reprezentant al BOR care nu se sfieste sa spuna lucruri care nu sunt pe plac multor potentati ai zilei . Desi ortodocsi sunt cca 86 la suta din populatia romaniei , totusi sunt culte care reusesc sa tulbure aceasta majoritate cu excentrismele lor .
6.   Ipocrizie trimis de
( 6 iul 2013, 17:53:10
uita domnia sa precum se vede ca nu de mult a fost categorisit ca niscaiva colaborator al serviciilor din perioada comunista de el mult blamata.
Oameni fara pic de caracter....Uita ca multe manastiri au avut pictura refacuta din "nimicuri" de fonduri europene si nu din banii proveniti de la barbosii care aduna ca albinutele banutii batranilor de prin pomelnice si care se plimba cu masini de nspe mii de euro. Sa nu mai vorbim de lemnul provenit din padurea pe care o detin (si nu putina) si care banisori se cam duc in buzunarasele lor...ca eu personal nu am vazut prea multe gradinite si camine de copii/batrani construite din banii "preasfintiilor lor". Halal....luminati-va mintea si separati ceea ce inseamna Dumnezeu de imaginea acestor habotnici...
7.   Ggggg trimis de
( 6 iul 2013, 18:20:16
De politica popilor cine ne salveaza?
8.   Stati linistiti ! trimis de
( 6 iul 2013, 19:09:43

Daca uram Gay-ii nu mai permiteam sa se nasca copii cu aceasta orientare sexuala.
Oricum toti voi, muritorii sunteti nascuti din "pacat". La inceput au fost doi. Adam si Eva. Dupa care din iubirea parintilor se nasc Abel si Cain. Cain il omoara pe Abel. Mai raman trei oameni care se iubesc intre ei mama cu tata, fratele cu mama, sau fratele cu sora.. si uite asa se iubesc intre ei... si se populeaza pamantul.
Uniunea Europeana ma supara pentru ca nu aproba casatoria intre frati si surori intre tata si fiica sau fiu si mama... Eu asa am lasat pe acest Pamant.

9.   Tătuca(Stalin) trimis de
( 6 iul 2013, 21:58:10
Mare e grădina Ta Doamne... ,și mulți i-au mai sărit gardul...
9.1  RE: Tătuca(Stalin) trimis de
( 6 iul 2013, 23:13:25
Fantomas ,lasa i in piuma mea de popi si zâmi unde esti sa mergem la o bere!
9.2  RE: Tătuca(Stalin) trimis de
( 7 iul 2013, 10:42:47
(Dă șî mia una!)
Vin si IO la paranghelie?

(p.s. - Lui Pigment i se pare că e dur în exprimare dar el are un limbaj elegant, mai mult decât diplomatic.
Fraierii de mai sus nici măcar n-au habar ce-i așteaptă!
Populația Țării surghiunită în străinătățuri pe post de slugi.
În locul lor colonizați niște băjetani gomoriți și niște fete din Lesbos cu apucături anapoda; că doară olanda, franța, sua und andere s-au săturat de ei și vor să le facă și pidosnicilor un pământ al făgăduinței.
Iar ca să fie treaba bistoș, mai bagă madam Anhela și cu bouleanul ăla Bilderberg* de la doici-energie un program de reconstrucție a tuturor reactoarelor nucleare dezafectate în Jermania. Cu loc predictibil de implementare ăn viitoarea regiune Moldova, alcătuită din ambele frânturi ale țării Bunicului Ștefan, reunite artificial, cu acordul lui Putinică, în vederea creării unui mare lagăr radioactiv.
Unde mai pui că tot gunoiul menajer, toxic, toate chimicalele și toate electronicele europene vor fi stocate tot pe plaiul lui Burebista.

Avem o țară minunată. Care va deveni tomberonul Europei. Gunoaiele colectate aci vor respecta întreaga diversitate a activităților umane.)

-----
* adică ghițălul ăla cu față încrâncenată care se tura la noi precum că Rromânica nu ar fi guvernabilă. Guverneaz-o tu, BOULE!
9.3  RE: Tătuca(Stalin) trimis de
( 7 iul 2013, 12:27:20
Uăăăii...v-aț pus la dughit beri numa voi? Dațî-ni șî nii una, cî tari ni-i săti. Ș-apoi ce are dacă plaiul nostru va deveni amplasament de reactoare nucleare? Vor fi ceva scăpări de radiații...ei și? Găinile vor face ouă cât ale struțului, porcul de Crăciun va fi de talia unui dinozaur(recomandat a se ”tăia” cu două-trei lovituri de AG-7), iar noi o să fim un fel de zombi ocupați cu traficul de metale grele. Chiar și berea va fi fosforescentă! Ce spune π men nu va stârni împotrivire la ce vor să ne facă alții, e doar o constatare. Cei mulți vor adopta atitudinea mămăligii inofensive. E suficient ca cineva să vrea ceva de la noi și va avea, fără mari probleme.
10.   Războiul rece..pardon! ...berea trimis de
( 7 iul 2013, 12:07:30
T_REX ,te aștept la mall în Suceava.Megin,poți veni și tu care e problema ?Ori cu o lădiță de bere în plus sau în minus tot aia e.Important e să fie rece .
10.1  RE: Războiul rece..pardon! ...berea trimis de
( 7 iul 2013, 13:50:05
Tu-i mama mă-sii de treabă cum am pierdut startul!
IO m-am dus iute pe Mall da n-am găsit pe nimeni aclo!
După ce-am stat ca prostul vropeace sign 2hurry up ceasuri, n-am prins nica decât un biban și un cărășăl, m-am priceput că nu pe Mall-ul apei trebe să mă duc la beut beri mocca ci la Mall-ul ăla din capitala guberniei.
Amu-i nu-i prea târziu să-mi sui kuru-n elicopteru lu Stapler și să mă desantez pe-o funicică de cordelină, cu chicioarele în echer, direct pe turnul de la Mall.
Da mă freacă o nedumerire crâncenă:thinking vine și Pigment cu noi la beut bere?
Și dacă vine, atunci ce trebuie să zicem când ciocnim halbele?
Prosit?
Za vașe zdarovie?
Noroc?
Lua-te-ar Domnul Zeu la la ascultat chanturi gregoriene printre bălării eterne?
Ajunge-te-ai calfă de fochist la cazanele cu pucioasă?
10.2  RE: Războiul rece..pardon! ...berea trimis de
( 7 iul 2013, 14:22:29
Amu nu ti-nerva, da eu nu ies azi cu elicopteru pentru că nu-l pot parca fără să zgârii vro douășpe mașini din fața Mall-ului, în afar di-asta, după îngurgitarea unui număr n de beri, unde n>3, nu mai pot face flyback home că-mi saltă gaborii brevetul pe vro trei luni. Iar dacă vine și Pimen e beton, il punem să plătească berea! Așa că ia vino matale cu tacsiu, în felul ăsta putem să ne îmbătăm ca porcii în cel mai desăvârșit spirit civic.
10.3  RE: Războiul rece..pardon! ...berea trimis de
( 7 iul 2013, 15:18:57
Hai cî vin!
Dacă sponsorizează Sfinția Sa butoaiele cu bere, atuncea-i rostu' de aflat niscai șotii.
Poate, după sfințirea dozatorului de la polobocu cu bere, se machește un pchicuț PreaFericitul și dă pe taragot câteva questii dintr-alea esoterice:
- cam cum îi cu Fii Domnului la carele le-au plăcut fetili oamenilor;
- dacă ficiorii ăștia, de-o călcat strâmb, nu cumva-s totuna cu Îngerii cei decăzuți;
- di ci li-o zâs Michail să-i mustre Domnul Zeu și cum de Michail n-o îmbulinat-o și iel;
- Proscrișii aiștea au vreo treabă cu Giganții și Titanii elini sau cu urieșii și căpcăunii din flocorul rumânesc;
- Di ci o pus Înțelepții Septuagintei sub oboroc Cartea lui Enoh ș-încă o sumedenie de apocrife;
- di undi s-o inspirat Ioan de-o pritocit 'Pocalipsa lui;
- Domnul zeu al oștirilor din VT, cel gelos și răzbunător, îi totuna cu Domnul Zeu cel bun și ubitor din NT;
- Cum îi cu consubstanțialitatea și afurisirea lui Arie;
- câte sinoade o bătut pochii berbunca aiurea în discuții sterile pe marginea sexului Îngerilor;
- și ultima dintre ele, cea mai țapănă, îi să aflu dacă după Marea Schismă ortodoxia este SINGURA teologie veritabilă și dacă celorlalți catholici, protestanți și neoprotestanți, cu voioșie și toleranță ecumenică, le putem cârpi câțiva pari în cap. Prin extra ☭ re, dacă pe atei, în baza dreptului la necredință, îi putem folosi pe post de lumânări umane în forumul și agora orașelor din Rromânica laică.

Hai că vin că-i rostu de aflat TAINE. Îmbată-l pe PreaSfântul până vin și io să-l descos de ADEVĂRURI!
10.4  RE: Războiul rece..pardon! ...berea trimis de
( 7 iul 2013, 15:22:54
Erată:
ca să nu zâcă lumea că-s prost, anunț cu regret că dobitocul de-mi taie a nu știu câta oară al treilea i de la substantivele articulate - copiii, fiii, etc. - este de feliul lui bornat pe 4 july în colonia penitenciară și are numele din bolintin Microsoft Office 2007.
CU LICENȚĂ LEGALĂ, tu-i mama lui de bagabont agramat!
10.5  RE: Războiul rece..pardon! ...berea trimis de
( 7 iul 2013, 16:13:57
Apu hai...mai vii ori nu? Treaba s-împuti-aishea, ÎPS l-o strochit pi T-REX cu aghiazmă ș-amu aista răcnește di vrun sfert di oră, pi fantomă l-o apucat spovedania ș-o-nceput a îndruga dispri discuri tahograf, șî pi mini ma bati la cap să m-arvunească s-aduc la anu cu elicopteru lumină de la sfântul mormânt. Dacă ai a-l întreba ceva hai mai bîstre, că deja caută brichetă s-aprindă cădelnița.
10.6  RE: Războiul rece..pardon! ...berea trimis de
( 7 iul 2013, 19:57:56
Stăi oleacă bre că mi crapă banița di asară că mio dat un broscar bere de casa(făcută din kit numa să pui apă,aștepți o saptămâna și gata trăscăul) și amu gogesc da mă dreg cu Hainechen doza 660,patru la 2 ore dupa sfatul mastrului berar!
11.   Războiul rece..pardon! ...berea trimis de
( 7 iul 2013, 20:08:31
Mi dispiace dinozaurule sper să nu dispari ca ei.(Prova un atimino con Peroni o Splugen.Dacă nu și nu dă o fugă la magazinul românașilor de la colț și cere un pic de moare ).Ciao ! Domani si lavora !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei