Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 145 (5352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Primăria Suceava vrea să cumpere fosta piaţă agroalimentară din Obcini, pentru a o transforma în grădiniţă de copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană intenţionează să rezolve parţial problema lipsei locurilor libere în grădiniţe, prin înfiinţarea unei noi instituţii de învăţământ în cartierul Obcini.

Soluţia propusă de administraţia suceveană este de transformare a fostei pieţe agroalimentare din Obcini, cunoscută drept Piaţa Ichim, într-un sediu de grădiniţă.

Ideea este mai veche, de prin 2008, dar nu a putut fi pusă în practică din diverse motive.

La vremea respectivă, primarul Ion Lungu spunea că structura de rezistenţă a clădirii, care este făcută din plăci, nu permite să fie aduse transformări imobilului, pentru a fi amenajată o grădiniţă cu program prelungit.

Criza economică a făcut ca proiectul de amenajare a unei grădiniţe în locul pieţei falimentare să fie dat uitării, dar acum a fost readus în discuţie, ca urmare a numeroaselor solicitări de locuri la grădiniţe, din partea populaţiei.

Unul dintre proiectele de pe ordinea de zi a şedinţei de mâine a Consiliului Local Suceava, iniţiat de primarul Ion Lungu, vizează constituirea unei noi comisii de analiză a oportunităţii achiziţionării imobilului şi de negociere a preţului de cumpărare a acestuia.

Achiziţia imobilului a fost aprobată deja, de principiu, de către Consiliul Local, în 2008.

Aceasta este cea de-a treia încercare a municipalităţii sucevene de a da o utilitate clădirii din Obcini, de pe bulevardul Prefect Gavril Tudoraş, prima fiind cea din 2005, când s-a asociat cu firma Ichim Serv şi persoana fizică Vasile Moscaliucpentru amenajarea şi modernizarea pieţei agroalimentare, care avea şi o secţiune de produse lactate.

Lipsa de interes a cetăţenilor din Obcini pentru piaţa amenajată chiar lângă ei, precum şi nemulţumirile comercianţilor care au început să ocolească piaţa fără clienţi au făcut ca investiţia de 1,5 miliarde de lei vechi, bani asiguraţi de la bugetul local pentru modernizarea pieţei, să fie total neprofitabilă.

La asociere, Moscaliuc a participat cu un teren în suprafaţă de 1.100 de metri pătraţi, Ichim Serv a pus la dispoziţie construcţiile din piaţă, iar municipalitatea ar fi trebuit să dea 300.000 de lei (3 miliarde de lei vechi) pentru amenajări. Din această sumă, a participat doar cu 1,5 miliarde de lei vechi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava vrea să cumpere fosta piaţă agroalimentară din Obcini, pentru a o transforma în grădiniţă de copii.
 Vizualizări articol: 2267 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Primăria Suceava vrea să cumpere fosta piaţă agroalimentară din Obcini, pentru a o transforma în grădiniţă de copii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hmmmm trimis de
(26 iun 2013, 14:11:27
ce ganduri mari are dom(n) primar.... cum de nu ia trecut prin bostanel sa ridice catedrala maintuiri obcinelor...dar sa gandit la gradinita...e ceva putred la mijloc
2.   Foarte rau! trimis de
(26 iun 2013, 14:36:15
Foarte rau! Chiar nu se mai gaseste alt loc pentru gradinita? Inseamna ca nici spatii pentru un teren de tenis sau volei, sau un loc de joaca pentru cei mici, nu mai exista!?
S-au rdicat, fara bun simt, pe unde vrei si nu vrei, fara un plan urbanistic construictii de tot soiul …asa dupa cum au fost spagile mai grase!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei