Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 145 (5352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Poliţiştii şpăgari, principalii vinovaţi pentru morţii de pe şosea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vreo douăzeci de români au murit într-un accident de autocar petrecut în Muntenegru. Scenariul este cel clasic: viteză cu mult peste limita legală, angajarea într-o depăşire teribilistă, evitarea unui automobil care venea din faţă, izbirea violentă de un parapet, căderea în prăpastie.

Apoi rostogolirea, bufniturile, groaza şi confuzia, sângele şi cartilajele, răcnetele şi leşinurile. Oasele care se frâng ca beţigaşele de chibrituri, secvenţele care zboară prin creierele zăpăcite, rememorând momentele cheie ale unor vieţi ajunse, dacă nu în punctul terminus, măcar la cea mai importantă cotitură ale lor. Şi gemetele, ultimele gemete, acoperite de sirenele ambulanţelor, care înăbuşă orice zgomot din urechi. Şi tărgile, perfuziile, speranţele. Spitalul şi sora lui mai mare, morga.

La buletinele de ştiri, imagini pentru telespectatori înduioşaţi, care beau bere în papuci şi halate de casă. Pentru rudele zdrobite de durere, vreun anunţ stereotip de condoleanţe, din partea firmei de transport. Pentru a fi totul ca la carte, la urmă nişte comunicate seci pentru presă, redactate de nişte salariaţi intraţi în poliţie cu pilă sau şpagă.

Un accident tragic, dar cu totul firesc, aş zice, rugându-vă să mă scuzaţi pentru modul realist în care pun problema. O tragedie la fel de obişnuită cum sunt inundaţiile care se petrec la noi an de an, fără să lipsească vreodată la apel. Inexplicabil este doar faptul că asemenea tragedii în care sunt implicaţi şoferi români la volan nu se petrec mai des. Trebuie să fim recunoscători cerului pentru asta.

De ce afirm aşa ceva ? Pentru că ştiu foarte bine în ce manieră conduc şoferii de autocare şi de microbuze din România. Le cunosc atitudinea pe de rost. Le ştiu viteza de circulaţie, le ştiu neatenţia şi indiferenţa la apelurile pasagerilor care îi îndeamnă la prudenţă.

Le ştiu foarte bine şi reflexul că dacă vine cumva vreo amendă, o rezolvă şeful, care e prieten la cingătoare cu şpăgarii de la circulaţie. Aceşti poliţişti şpăgari, care sunt de fapt principalii responsabili pentru toate nenorocirile de pe şosea.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii şpăgari, principalii vinovaţi pentru morţii de pe şosea.
 Vizualizări articol: 1735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Poliţiştii şpăgari, principalii vinovaţi pentru morţii de pe şosea5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei