Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 145 (5352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Echipa Mobilă Fălticeni

Peste o sută de copii şi tineri cu dizabilităţi beneficiază de servicii gratuite la domiciliu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste o sută de copii şi tineri cu dizabilităţi beneficiază de servicii gratuite de kinetoterapie, consiliere psihologică, logopedie, la domiciliu, cu sprijinul Echipei Mobile Fălticeni, din cadrul Protecţiei Copilului Suceava.

Specialiştii din cadrul Echipei Mobile fac vizite lunare la domiciliile celor 110 beneficiari, pentru a-i ajuta să depăşească problemele cu care se confruntă, fie ele de natură socială, psihologică, logopedică sau motorie. Asistenta socială Alexandra Jucan ne-a spus că membrii Echipei Mobile Fălticeni sunt bine primiţi şi îndrăgiţi de copiii cu care lucrează şi familiile acestora, „între aceştia legându-se, în decursul anilor, o legătură specială, astfel încât atunci când au nevoie, beneficiarii direcţi sau indirecţi nu ezită să apeleze la specialiştii echipei, pentru a obţine informaţii sau ajutorul dorit”.

 

Face progrese, cu sprijinul familiei şi al Echipei Mobile

Un caz instrumentat de Echipa Mobilă Fălticeni este cel al unui băiat din localitatea Slatina, Claudiu Brânzariu, în vârstă de 13 ani, care face învăţământ la domiciliu. Acesta a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică, sindrom comportamental şi hipotrofie ponderală. „În lupta sa pentru a se face bine, la recomandarea specialiştilor Echipei Mobile, şi în urma informaţiilor oferite de aceştia mamei, băiatul a suferit două intervenţii chirurgicale pentru alungire de tendon, la Mangalia, necesitând apoi un program strict de kinetoterapie. Acesta a fost stabilit de kinetoterapeutul echipei, şi în urma transferului de competenţe respectat cu stricteţe de către mamă”, ne-a spus purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc.

Familia se implică activ în tot ceea ce înseamnă recuperarea deficienţelor băiatului şi nici măcar lipsurile financiare şi materiale nu-i împiedică să facă tot ce le stă în putinţă pentru a-şi ajuta copilul să aibă o viaţă mai bună. „Claudiu merge de două ori pe an, câte trei săptămâni, la Techirghiol, pentru recuperare. Progresele făcute de Claudiu în decursul anilor sunt notabile, iar o parte din ele se datorează implicării specialiştilor Echipei Mobile Fălticeni, care au făcut tot ce a fost posibil pentru a ajuta copilul şi familia acestuia”, a completat Nicoleta Daneliuc.

Echipa Mobilă Fălticeni a fost înfiinţată pe baza unui proiect PHARE, dedicat copiilor cu dizabilităţi aflaţi în familiile lor, cât şi copiilor lipsiţi de grija părinţilor, aceştia din urmă fiind plecaţi la muncă în străinătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de copii şi tineri cu dizabilităţi beneficiază de servicii gratuite la domiciliu.
 Vizualizări articol: 1454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste o sută de copii şi tineri cu dizabilităţi beneficiază de servicii gratuite la domiciliu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei