Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 145 (5352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie instanţă

Doi poliţişti de frontieră şi un vameş, condamnaţi într-un dosar de corupţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curtea de Apel Suceava s-a pronunţat ieri într-un dosar de corupţie care vizează o faptă din septembrie 2007 şi care i-a avut în prim-plan pe Ioan Mircea Andrişan, lucrător vamal la Punctul Vamal Vicovu de Sus la data comiterii faptelor descrise în rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, pe agenţii Poliţiei de Frontieră Amar-Dănuţ Ziub şi Petru Pavel Palamariu, dar şi pe alţi doi indivizi, Radu Belibou şi Ilie Bahnean. Magistraţii au decis ca primii trei să fie condamnaţi, însă au suspendat condiţionat executarea pedepselor.

 

Un dosar din 2007 care a adunat “praf” la Judecătoria Rădăuţi

Potrivit procurorilor DNA Suceava, la data de 14 septembrie 2007, cei trei oameni ai legii şi-au încălcat atribuţiile de serviciu prin neefectuarea controlului vamal şi al documentelor a două autoturisme, conduse de Belibou şi Bahnean.

În interiorul celor două maşini, explică anchetatorii, se aflau nu mai puţin de 4.930 de pachete de ţigări marca Ronson şi 320 de sticle de votcă Medoff.

„Pentru marfa în cauză s-au calculat taxe vamale, accize şi taxă pe valoarea adăugată în cuantum de 24.407 lei, sumă care reprezintă prejudiciu la bugetul de stat”, au arătat procurorii DNA Suceava. Cursul dosarului a fost unul foarte sinuos. Deşi procurorii au finalizat rechizitoriul încă din decembrie 2009, o primă soluţie, emisă de Judecătoria Rădăuţi, a venit abia la finele anului trecut, după trei ani. Ieri, Curtea de Apel Suceava s-a pronunţat la recursul înaintat în acest dosar.

 

Vameşul a primit cea mai mare pedeapsă

Judecătorii Curţii de Apel Suceava l-au condamnat pe Ioan Mircea Andrişan, fostul lucrător vamal de la Vicovu de Sus, la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Amar-Dănuţ Ziub şi Petru Pavel Palamariu au scăpat cu câte cinci luni de închisoare cu suspendare. Ultimii doi au beneficiat de o reducere a pedepsei, de la un an şi şase luni la doar cinci luni de închisoare, după ce încadrarea juridică a faptelor lor a fost schimbată din abuz în serviciu în neglijenţă în serviciu. Instanţa a stabilit pe numele inculpaţilor termene de încercare şi le-a impus şi obligaţii pe care dacă nu le vor respecta vor ajunge imediat după gratii

Instanţa a mai dispus confiscarea de la Radu Belibou a cantităţii de 2.100 de pachete de ţigări Ronson şi 80 de sticle de votcă Medoff. De asemenea, de la inculpatul Ilie Bahnean s-a dispus confiscarea a 2.830 de pachete de ţigări şi a 240 de sticle de votcă, aceleaşi mărci. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi poliţişti de frontieră şi un vameş, condamnaţi într-un dosar de corupţie.
 Vizualizări articol: 3255 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Doi poliţişti de frontieră şi un vameş, condamnaţi într-un dosar de corupţie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(26 iun 2013, 16:07:22
Danut a intrat nevinovat , Dar pe vecinul lui, Ion Dabaca cand il condamna in dosarul de contrabanda in forma agravanta din 14.04. 2012, s-au dosarul a ramas inmormantat pe la Parchetul Radauti . Din aprilie 2012 si pana in prezent nu a ajuns inca dosarul in instanta ? de ce oare ?
2.   Comentariu trimis de
(26 iun 2013, 18:41:37
Dabaca Ion a spus ca a rezolvat la parchet la Radauti tot si nu mai are treaba cu dosaru , ia dat o amenda micuta si nu va ajunge in instanta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei