Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 145 (5352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Zona Fălticeni

Învăţătorul Gheorghe Popa, omagiat de generaţiile pe care le-a format

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sâmbătă, 29 iunie, la Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”, foştii elevi ai învăţătorului Gheorghe Popa îşi vor depăna amintirile alături de cel care i-a învăţat tainele scrisului şi cititului şi i-a format pentru viaţă, vor viziona un film cu activităţi din cei 42 de ani petrecuţi la catedră de învăţătorul fălticenean şi vor fi strigaţi la catalog pentru ultima dată de domnul învăţător.

Învăţătorul Gheorghe Popa ne-a declarat: “Au trecut 42 de ani de când mi-am început cariera de învăţător, timp în care am format şi educat peste 300 de elevi, de la patru instituţii şcolare. Au fost două generaţii de elevi la Şcoala Generală Mihăieşti (1971-1976), o generaţie de elevi la Şcoala Generală Nr. 3 Fălticeni (1976-1979), şase generaţii de elevi la Şcoala Generală Nr. 1 Fălticeni (1979-2003) şi două generaţii de elevi la Clubul Copiilor Fălticeni (2003-2013). În aceşti 42 de ani, fiecare generaţie a păşit încrezătoare în viaţă, iar prin munca şi conştiinciozitate foştii mei elevi au obţinut rezultate deosebite, de care sunt mândri atât ei, cât şi părinţii sau copiii lor. Vă aştept cu drag să ne revedem pe data de 29 iunie 2013, pentru a ne povesti pe unde v-a purtat drumul vieţii şi ce aţi îndeplinit din visul vostru frumos cu care aţi plecat de pe băncile şcolii”.

Întâlnirea dintre generaţii va fi moderată chiar de domnul învăţător şi se va încheia cu un spectacol susţinut de Ansamblul „Dumbrava Minunată”, coordonat de învăţătorul Gheorghe Popa.

Învăţătorul Gheorghe Popa a primit în anul 2011 titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Fălticeni pentru cei 40 de ani dedicaţi carierei didactice, dar mai ales promovării folclorului moldovenesc, din postura de dansator şi instructor coregraf al mai multor formaţii de dansuri populare din Fălticeni, carieră care continuă şi după pensionare. 

De activitatea lui Gheorghe Popa se leagă apariţia revistei „Dumbrava Minunată”, publicaţie lunară care a împlinit zece ani de existenţă în ianuarie 2012, şi a Festivalului „Şezătoarea Copiilor”, ajuns în acest an la ediţia a VIII-a.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Învăţătorul Gheorghe Popa, omagiat de generaţiile pe care le-a format.
 Vizualizări articol: 2868 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Învăţătorul Gheorghe Popa, omagiat de generaţiile pe care le-a format5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei