Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 145 (5352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scumpirea apei

Noile tarife la serviciile ACET de apă şi canalizare vor fi decise săptămâna viitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Apa care curge la robinetele sucevenilor din toate localităţile în care acest serviciu este asigurat de operatorul regional ACET se va scumpi de la 1 iulie, la fel ca şi serviciile de canalizare, dar noile preţuri nu au fost stabilite încă.

În mod normal, decizia trebuia să fie luată deja, majorarea fiind impusă de normele Uniunii Europene, mai ales că o bună parte din reţelele de apă-canal din judeţul Suceava au beneficiat sau beneficiază de finanţare europeană pentru reabilitare şi extindere.

Majorarea tarifelor ACET în judeţul Suceava a fost deja avizată de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), dar noile valori nu au fost încă anunţate, deşi se vor aplica chiar de săptămâna viitoare.

Procentele cu care vor creşte preţul apei potabile şi cel al apelor uzate care ajung la canalizare trebuie aprobate mai întâi într-o şedinţă a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, din care fac parte reprezentanţii tuturor localităţilor deservite de ACET.

Numai că şedinţa nu a mai avut loc şi nici nu a fost convocată încă de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, încât decizia în privinţa noilor preţuri la apă şi canalizare ar putea fi luată, cel mai devreme, abia în cursul săptămânii viitoare, fiind necesară convocarea membrilor asociaţiei cu minim cinci zile înainte.

Practic, decizia de scumpire a serviciilor de apă-canalizare va fi pusă în aplicare retroactiv, adică începând cu 1 iulie, chiar de o decizie în acest sens va fi luată spre finele săptămânii viitoare.

Directorul ACET, Ştefan Groza, a precizat că acest lucru nu va influenţa activitatea ACET şi nici pe consumatori, pentru că oricum consumul lunii iulie va fi facturat abia în luna august.

Variantele de majorare a tarifelor ACET indică o creştere cu 15-18% a preţului plătit de consumatorii finali.

Mai exact, de la 1 iulie sucevenii vor trebui să achite între 4,25 şi 4,36 de lei pe metrul cub de apă potabilă şi între 2,33 şi 2,39 de lei pe metrul cub de apă deversată la canalizare, faţă de preţurile de acum, de 3,7 lei/mc apă rece, şi de 2,03 lei/mc la canalizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noile tarife la serviciile ACET de apă şi canalizare vor fi decise săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 2465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Noile tarife la serviciile ACET de apă şi canalizare vor fi decise săptămâna viitoare4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Apa trimis de
(26 iun 2013, 12:09:56
sa va fie rusine
2.   Scumpiri majore trimis de
(26 iun 2013, 12:38:33
Pe langa scumpirile cu 15%-18% a pretului apei reci si a canalizarii urmeaza scumpirea pretului gigacaloriei.SC Termica SA Suceava a cerut ANRE majorarea preţului de producţie a gigacaloriei la 511,02 lei,fara cheltuieli de transport si distributie.In prezent, preţul pe care îl achită populaţia pentru o gigacalorie este de 185 de lei.Platim gigacaloria atat la incalzire in perioada de iarna cat si pentru apa calda.Sa presupunem ca la iarna intra in functiune centrala Adrem.Potrivit contractului cu Adrem Invest, preţul de producţie a gigacaloriei va fi de 143 de lei, cu tot cu TVA,Dar atentie,acest pret este doar daca centrala va merge majoritar pe biomasa.,nu pe gaz metan..La acest tarif se adaugă şi cheltuielile de transport şi distribuţie a energiei termice care ar fi, conform celor estimate de autorităţi, la circa 100 de lei.deci in total gigacaloria la Adrem va costa 243 ron(Daca va fi biomasa.daca centrala va merge pe gaz metan probabil pretul va fi dublu).

3.   Termica SA trimis de
(26 iun 2013, 12:54:15
Asteptam cu mare interes cum se va finaliza povestea Termica SA.Tribunalul Suceava a admis cererea societăţii sucevene de termoficare Termica SA de a deschide procedura de insolvență.Instanţa a desemnat ca administrator judiciar un consorţiu format din practicienii în insolvenţă MGA Insolvenceny SPRL Suceava, Management Reorganizare Lichidare Iași SPRL și Accerr Ipurl Suceava.Gura targului spune ca asociat la firma din Iasi este o mare personalitate politica din Suceava.De-a lungul timpului s-a incercat privatizarea ,adica vinderea actiunilor dar nu s-au gasit cumparatori.
4.   Termica SA trimis de
(26 iun 2013, 13:09:31
La aceste licitatii s-a stabilit preţul de pornire la vânzarea de acţiuni 18.300.000 euro.
S-a considerat ca pretul este mult prea mic totusi.S-a estimat valoarea Termica SA inclusiv contracte ferme pe 25.157 de apartamente ,cam 60.000 persoane, 155 de case, 530 de agenţi economici, 38 de instituţii bugetare la valoarea de 128.000.000 euro.Numai terenurile şi fierul vechi ar putea fi vândut cu aproximativ 18.000.000 – 20.000.000 euro.E vorba de 159 hectare care sunt in patrimoniul SC Termica.
5.   Termica SA trimis de
(26 iun 2013, 13:21:07
Ca se ne facem o imagine ce se va intampla cu Termica SA avem modelul CET Iasi Holboca.A intrat in insolventa in 2012 si . Lichidatorul de la CET este firma Management Reorganizare Lichidare Iaşi, condusă de Corneliu Mititelu, un specialist care a reorganizat spre faliment societăţi precum Fortus sau Nicolina.Lichidatorul judiciar al CET a orchestrat o licitaţie dubioasă, în cadrul căreia au fost înstrăinate direct ca fier vechi peste 8.600 de tone de materiale, incluzând atât bunuri dezafectate, cât şi instalaţii funcţionale.. Licitaţia a fost adjudecată de Shine Concept SRL, o firmă de apartament cu sediul în Bucureşti.Fierlul vechi s-a vandut cu 21,5 milioane lei.Asteptam cu mare interes ce se va intampla la Termica SA Suceava tinand cont ca unul dintre lichidatori este acelasi ca si la Iasi.
6.   PTR.RADUMAMII trimis de
(26 iun 2013, 16:16:13
TRAIASCA SI INFLOREASCA USL.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei