Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 145 (5352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În boxa acuzaţilor

Poliţist trimis în judecată, după ce a închis un dosar penal cu o declaraţie falsă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un agent principal de poliţie, fost şef al Postului comunal Dorneşti, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava pentru infracţiunile de fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals în declaraţii după ce ar fi închis un dosar de cercetare penală în baza unei declaraţii false. Concret, susţin procurorii, la îndemnul omului legii, fiul unei localnice care a depus o plângere la poliţie a redactat o declaraţie de renunţare la dosarul penal, declaraţie dată în fals, în numele femeii.

 

Declaraţia în fals, dată după dictarea poliţistului

Toată povestea din acest caz a plecat de la inundaţiile din vara anului 2010, care au afectat serios şi comuna Dorneşti, iar la scurt timp s-au alocat bani pentru lucrări de regularizare a pârâului Ruda, de pe raza comunei. Între Administraţia Naţională Apele Române, firma care a început lucrările şi o serie de localnici au apărut în scurt timp litigii. Asta pentru că unele lucrări „rupeau” din suprafeţe deţinute de o serie de localnici. Este şi cazul unei sere care, au susţinut reprezentanţii Primăriei Dorneşti, era amplasată parţial şi pe domeniul public. Sera a fost distrusă, iar proprietara, Elena Florea Schipor, s-a declarat păgubită şi a depus o plângere la Postul de Poliţie Dorneşti. Şeful de post, agentul principal Radu Constantin Moloce, a deschis un dosar penal, care a fost înregistrat la Judecătoria Rădăuţi.

Ulterior, femeia a avut mai multe discuţii cu reprezentanţii firmei care au lucrat în zonă, la un moment dat părţile dând semne că sunt aproape de a se înţelege.

La Postul de Poliţie Dorneşti, pe 1 noiembrie 2011, se arată în rechizitoriu, s-au prezentat fiul reclamantei, Cristinel Constantin Schipor, şi unul dintre angajaţii firmei care a lucrat în zonă. Fiul reclamantei ar fi vrut să dea o declaraţie de renunţare la plângere în numele său, însă, rezultă din anchetă, poliţistul i-a explicat că trebuie să scrie în numele mamei sale, cea care a depus plângerea penală. Cristinel Constantin Schipor le-a declarat anchetatorilor că şi-a sunat mama, însă aceasta nu a răspuns, după care, îndemnat de poliţist, a început să scrie declaraţia. El a scris după dictare, dând datele mamei sale şi semnând în numele ei.

 

Cum s-a apărat agentul de poliţie

Declaraţia a fost confirmată prin semnătură şi ştampilă de agentul constatator. Pe baza acestei retrageri a plângerii, dosarul a fost închis. Ulterior, la scurt timp, femeia a reclamat că nu a dat nici o declaraţie de retragere a plângerii, cazul ajungând iniţial la Biroul de Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Audiat, agentul de poliţie a recunoscut că a primit la dosar o declaraţie dată de fiu în numele mamei sale. El însă a negat că l-a îndemnat să facă acest lucru. Mai mult, a explicat că tânărul s-a prezentat din proprie iniţiativă la sediul postului de poliţie şi i-a supus că vrea să dea o declaraţie în numele mamei, care ar fi fost bolnavă.

 

Agentul, pus la dispoziţie, cu atribuţii limitate, pe un post de la Poliţia Rădăuţi

Procurorii sunt însă de părere că lucrurile nu stau aşa şi este vorba în mod clar de instigare din partea agentului. Asta chiar dacă nu rezultă că acesta a obţinut vreun folos de pe urma închiderii dosarului penal (care, de altfel, a fost ulterior redeschis), fiind posibil să fi acţionat în acest fel doar pentru a mai scăpa de un dosar. Dacă va fi condamnat, chiar şi cu suspendare, agentul îşi va pierde serviciul.

În momentul de faţă acesta lucrează în cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliţiei municipiului Rădăuţi, fiind pus la dispoziţie şi având atribuţii limitate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţist trimis în judecată, după ce a închis un dosar penal cu o declaraţie falsă.
 Vizualizări articol: 3618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Poliţist trimis în judecată, după ce a închis un dosar penal cu o declaraţie falsă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(26 iun 2013, 11:46:30
Era si normal sa greseasca , nu politistul e vinovat, el sa bucurat de incompetenta sefilor. De la boscheti la sef de post e mare diferenta, ca de la doctor-farmacist cum e Todirut la sef de inspectorat. Se vad roadele profesionalistilor in functii . Cum e posibil sa conduca inspectoratul de politie un bolnav psihic,asa cum a fost gasit Todirut Nicusor de medicii militari . Tudi, locurile la ordine publica s-au cam ocupat, grabestete poate prinzi la poarta vre-un loc ca din inspectorat te-au scos ca pe o masea stricata, si pozele tale din afisier provocau greata .
1.1  RE: Comentariu trimis de
(26 iun 2013, 14:59:36
Credca si tu esti un curcan.. despre care afisier vorbesti?? ala de pe holul institutiei? sau pozele de sub sticla ta la birou ?:) Stai ca poate vine inapoi si te concediaza!:))
2.   Comentariu trimis de
(26 iun 2013, 15:49:08
Cu siguranta va veni dar sa predea bocanci .
3.   D le Paiu tot nu te linistesti trimis de
(26 iun 2013, 17:14:55
iar scrii tampenii si ,,fabrici." articole in favoarea autoritatilor din Dornesti.Adica a primarului si politistilor care ,mai nou in democratie, sunt boieri in comunitatea pe care o pastoresc.. Citeste d le paiu si articolul din OBIECTIV...vei reusi sa pricepi cu logica domniei tale de mongoloid ca lucrurile nu stau asa ,ca adevarul va iesi la suprafata mai devreme sau mai tarziu, ca nu LUTA si acolitii sai au inventat Dornestiul si legea proprietatii...daca nu esti in stare sa discerni trei lucruri, sa pui LEGEA mai presus de interesele materiale ale domniei tale si aale ziarului pe care l reprezinti da ti demisia...nu i singurul caz,dosar pe care l instrumenteaza Moloce cum vor muschii lui...declaratiile se iau in functie de directive....de la procurorul de caz si seful domniei sale superior..,e cert... ca a deranjat pe cineva e la fel de cert....minciuna, perversitatea e la rang de lege in acest judet...candva se va face dreptate...e musai ptr ca lumea nu mai suporta...Oricum Moloce si a facut casa de cand e in Dornesti..Va amintiti ,d le Paiu( hai sa ne impacam si sa va scriu numele cu majuscula, sa nu spuna dusmanii ca nu s civilizata...) cazul de la Dornesti cu vaduva cu doi copii de poala pe care a batut o in curte un deputat (Galan de Radauti.) ? ati si scris a doua zi un MEMORIAL AL DURERII primarului de Dornesti..a fost prins intr o ambuscada, doi copii de 7 si 18 ani, o femeie( dar ce femeie!!!) au atacat treizeci de autoutilitare de 30 - 40 de tone, au spart geamuri, au oprit circulatia pe DN.. au zburat 300m peste munti si vai ,in 3 minute si au spart masina cu pumnul ,din mers, din zbor, a sarmanului PRIMAR DE DORNESTI...
e mai mult decat hilar si jalnic....
nu acesta e adevarul pe care l sustineti in articolul de azi...mintiti, literar sau juridic si nu va meritati banii pe care i luati...
slujiti adevarul si in timp veti castiga mai mult...
Aveti copii ,D le Paiu?
nu va e rusine sa i priviti in ochi?
4.   Comentariu trimis de
(26 iun 2013, 17:21:58
nu inteleg un lucru: pana cand veti tot ridica minciuna la rang de lege? ce politie e asta ,ce justitie e asta in care toti se mananca intre ei, se vorbesc, se parasc....ce lege e asta? in ce sa se increada cetateanul? ce tara e asta oameni buni? poate cineva sa raspunda?
uite seful, nu e seful... ba i rau de nu se mai poate ba i ....Emigrati...
5.   Comentariu trimis de
(26 iun 2013, 17:31:18
logic ,referitor la articolul de azi...terenul era al lui Schipor Elena si Constantin,da?
Fiul ,CRisti Constantin, locuia la 300 m, deci avea alta proprietate, e major de zeci de ani, da?
Ce cauta fiul sa si retraga reclamatia mamei?
pana aici s a ajuns in tembelizarea poporului? ce
CE treaba avea el cu proprietatea parintilor?
A distrus sera etc...SC MASTER ...la sotii Schipor C si E., ce cauta fiul la politie doritor nevoie mare sa si retraga plangerea , dar MOLOCE i a spus ca mama, si el semneaza in locul mamei ca n a raspuns...Cititi si va minunati!
Se stie si ca primarul are inceputa urmarirea penala in acest caz, nu? Tot ptr aceeasi fapta....sper din tot sufletul ca dl judecator Sarghie sa faca dreptate...
6.   Comentariu trimis de
(26 iun 2013, 21:09:20
Si in BOROAIA exista un astfel de specimen de politist seful de post din comuna .. sa nu cunva sa te uiti urat la el ca a doua zi primesti in poarta un proces verbal cu amenta si la observatii scrie " a refuzat sa semneze " ...in caz de te duci la el si il scuturi mai tare el o da cotita si te cheama a treia zi la politie unde iti arata de la distanta declaratiile martorilor care ( obligatoriu sunt oamenii primariei lucratori si bagatori in seama la primarie ) 5 la numar neaparat si care sunt trase la indigo( scris si formulare ) normal ca tot de el , sa nu indraznesti sa le ceri pentru a vedea ce a scris respectivul ca el iti spune direct " vrei sa le vezi fa contestatie la procesul verbal.." si uite asa isi desfasoara POLITIA ROMANA activitatea intr-o comuna unde daca esti "preten" cu politia poti sa circuli si beat si fara permis sa si furi sa vinzi si tigari ascunse in zilele de marti prin mobila la cei care vin in piata comunala si etc..TRAIASCA SPAGA ... acum astept comentariul infantil al domnului primar VASILE BERARIU . aparatorul lor (tata lor cum este numit )
7.   MOLOCE s-a crezut ZBIR de DORNESTI ! trimis de
(26 iun 2013, 21:22:37
Impreuna cu PRIMARUL LUTA,au creeat o mafie locala,DORNESTIUL,devenind ,,RAIUL contrabandei de tigari si motorina,al evazionistilor balastierelor din zona,al contractelor dubioase cu EGGER,al masinilor cu nr-e false si fara asigurare,al pamanturilor din domeniul public date pe dai-boj anumitor persoane " ... Ore cum NEICA MOLOCE,in 3-4 ani de DORNESTI,si-a ridicat vila in FRATAUTI ??!!...nu e primul caz,mai are DECLARATII schimbate in anumite dosare...a intimidat mereu martori punandu-le el ,,vorbe in gura",dupa interesul lui si al PRIMARULUI,a pus oameni sa semneze fara sa stie practic ce...trecea martori boschetarii din comuna,la orice amenda sau dosar,fara ca acestia sa fie prezenti sau sa stie !! MOLOCE....ti-am spus...,,este scara si de coborat"....D-zeu iti va opri HEGEMONIA MINCIUNII si a blaturilor cu tot felul de afaceristi dubiosi,sub protectia PRIMARULUI LUTA,si EL de fapt implicat in acel dosar ! N-ai respectat tu o HOTARARE JUD definitiva,ai protejat un infractor criminal,ai despartit copil de TATA,ai inventat ,,experimente" in lipsa de probe pt a condamna un nevinovat,n-ai luat nici o masura la zecile de furturi din case razand cu nerusinare,ca ,,e un sat de prosti si nu te intereseaza" !..Eeei...prostii s-au trezit...si-ti amintesc ca mai ai un dosar pe rol pt ABUZ in SERVICIU... Traiasca DREPTATEA din SUCEAVA ! Si speram ca vei lua dupa tine si pe ceilalti care te-au pus sa faci asta...stii tu bine cine e SEFUL,si-ti comanda...
7.1  RE: MOLOCE s-a crezut ZBIR de DORNESTI ! trimis de
(26 iun 2013, 21:30:42
foarte bine ai punctat unele lucruri ACEIASI MAFIE E SI IN BOROAIA NUMAI CU ALTI GRAURI ..
8.   Comentariu trimis de
(26 iun 2013, 22:10:34
un speciment la fel este si in BRODINA, seful de post AMARIE CONSTANTIN zis Costel, care fece dosarele cum vrea el, da soluti dupa buzunarul infractorilor iar cei care reclama nu au dreptate niciodata, imparte bani,tigarile cu contrabandisti,umbla beat cu masina politiei , face naveta la straja cu loganul politiei, cat de curand ii vine si lui randu .
8.1  RE: Comentariu trimis de
(26 iun 2013, 22:20:40
in BOROAIA MASINA POLITIEI ESTE PE POST DE maxi-taxi SI-AU PUS dobitocii statie pe logan si dau liber la colegi sau pun muzica .....atata ii duce capul...sau ma rog asa au invatat LA EXAMENUL PSIHOLOGIC care l-a luat cu branza si un curcan...
9.   Bucurie vs. Tristete trimis de
(27 iun 2013, 05:09:15
Dragi cititori, ma uit la comentariile voastre la acest articol - pe de o parte ma bucur ca nu mai platesc taxe in RO de vreo cativa ani, dar in acelasi timp ma intristeaza ce se intampla cu Romania... Salutari, si sa auzim de mai bine... pentru toti.
10.   Curaj!!! trimis de
(27 iun 2013, 08:22:03
va fi bine daca vom avea curaj sa spunem adevarul...sa nu i lasam la nesfarsit pe cei care sunt platiti sa garanteze justitia si dreptatea sa si faca de cap...observam inainte vreme ca foarte multe dosare de ultraj sunt in judet la noi....ptr ca oamenii nu mai suporta minciuna si hotia si nedreptatea lor.... si pestele de la cap se impute...pana sefii cei mari si directi nu se vor hotari sa trateze altfel subordonatii nu se va face nimic... si cum sa faca asta daca majoritatea angajatilor au fost pusi pe functii cum au fost...stiti si voi...E contrabanda de tigari in judet la noi,,,sume imense...saracia la fel de mare....
11.   Comentariu trimis de
(27 iun 2013, 08:42:15
hmmm!! Parchetul nu i de acord...care Parchet ,de la Radauti? dar nu procurorul de caz care o fi, si a insusit referatul politistului si a intocmit rechizitoriul? ca asa e procedura...el ce a citit ? de ce si bat joc de oameni ,de soarta lor , de timpul si banii lor? daca nu era vorba de primar nu s ar fi fabricat dosarul asta..asta e interesul lui Moloce..sa l scoata basma curata pe primar ca a lui era problema....TOT nu pricep de ce e pedepsit doar Moloce?
11.1  RE: Comentariu trimis de
(27 iun 2013, 09:20:42
Graziellă, stătui pitit în boscheți s-ascult ce zâce lumea.
Nu-ți bate gura de pomană cu Parchetul de la Rădăuți sau despre modul în care un melițian veros râgâie la niște slugi iar acestea sar iute să dea declarații mincinoase.
Parcă am stipulat că Parchetul de pe lângă judecătoria Rădăuți, în baza unei analize exhaustive a propriei activități, și-a schimbat denumirea în PARCHETUL de pe LÂNGĂ LEGE.

Singurul lucru bun în această tărășenie e că dosarul a intrat pe mâna lui Sârghe.
Îl știu, l-am observat „lka lucru”, îi cunosc competența imparțială și pot să spun că acest judecător va scoate la iveală adevărul și din fundul pământului.
Indiferent câte potlogării ar face gușații melițieni sau semianalfabeții de pe Călărași.
12.   Inovatorul si inventatorul MOLOCE ! trimis de
(27 iun 2013, 20:10:20
Acest ,,mare sef de POST",intrat ,,peste noapte" in structurile POL DE FRONTIERA,dubios ...apoi,la fel de dubios avansat direct mare sef de POST,cu un LICEU INDUSTRIAL studii,fara nici o elementara pregatire specializata sau fara experienta,a REVOLUTIONAT practic practicile CRIMINALISTICII,inventand un asa zis EXPERIMENT,nelegal,pt a influenta un DOSAR,si un nevinovat,fara probe de acuzare,a fost condamnat,pt ca a deranjat de fapt pe verisorul PRIMARULUI LUTA ! Acelasi verisor,care l-a mutilat in bataie cu o bata de baseball,noaptea,pe cel gasit vinovat de MOLOCE...iar dosarul disparuse un an de zile si de la POLITIE...si de la PROCURORUL de CAZ ! Tot MOLOCE,a trimis referat in alt dosar la TRIBUNALUL SV,prezentand tendentios ca invinuitul are ,,cazier judiciar si antecedente penale",desi acesta avea cateva amenzi de circulatie,la fel,pt a influenta judecarea dosarului... El s-a crezut D-ZEU,hotara soarta unor oameni prin cateva ,,amanunte" picante,puse in fiecare dosar,cu martori fictivi,dupa interese...De fapt,acesta,s-a specializat nu in SCOLILE POLITIENESTI...ci,in ,,lumea underground" ! Curios,ca tot timpul dadea vina pe PROCUROR...oare si acesta nu stia nimic ??!! Nu-l verifica..nu controla referatele si modul de cercetare,strigatoare la cer ??!! Te plangeai de MERE..el iti dadea raspuns de PERE ! Puteai aduce 50 martori...el gasea unul singur mincinos contra,si dosarul pleca ,,dus de val" intr-o directie...a minciunii si blaturilor ! Mai stie ,,onestul sef de POST" cate reclamatii si plangeri are pt abuz in serviciu si favorizarea infractorilor ?? Sefii lui directi,oare nu au vazut ?? Sau..s-au facut ca nu vad..invartind oamenii intr-un cerc vicios,pana ii innebuneau de cap,si se lasau pagubasi,cu timp si bani pierduti pe drumuri ! CURAAAAJ...oameni buni..scoateti la iveala tot ce stiti...latul se va strange si se va afla ADEVARUL pana la urma ! Dar...din pacate,nu la RADAUTI...acolo ,,o mana spala pe cealalta'..mergeti pana in panzele albe,si VOM CASTIGA !
13.   Comentariu trimis de
(27 iun 2013, 21:36:40
Procurori de la Radauti nici nu se uita in dosare, merg pe mana unor politisti corupti ,incompetenti, analfabeti si dau solutii total contra adevarului. Poate intro zi se va gandi cineva sa verifice si traba asta. Ce incredere poti avea in uni ca Molocea cu 8 clase si liceu intrun an la FF, si multi altii ca el cu facultati la Spirul Haret. Vina este a procurorilor care se lasa prostiti de niste fraieri care se cred zbiri ai comunelor , marii sefi de posturi . O sa vina ziua cand fiecare isi va face dreptate ca in baza procurorilor mori neindreptatit.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei