Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 116 (5323)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

„Icoana ortodoxă - lumina credinţei“

Un sucevean a fost premiat la un concurs naţional pentru pictori iconari în frescă şi mozaic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Constantin Mandici, din Vicovul de Sus, a câştigat premiul al III-lea la concursul pentru pictori iconari în frescă şi mozaic din întreaga ţară “Icoana ortodoxă – lumina credinţei”, secţiunea Tehnică frescă. Câştigătorii competiţiei au fost premiaţi marţi, 21 mai, de Patriarhul României, la sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, în cadrul vernisării expoziţiei “Icoana ortodoxă - lumina credinţei”. Expoziţia cuprinde lucrările realizate de participanţii la concursul organizat de Patriarhia Română.

Suceveanul a obţinut 87 de puncte, la doar trei puncte distanţă de ocupantul locului al II-lea (Bogdan Verdeş, Galaţi) şi la patru puncte distanţă de câştigătorul locului I (Robert Oprea, Argeş).

Constantin Mandici locuieşte, în prezent, în Iaşi. El a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”.

După concursul de anul acesta, lucrările vor fi prezentate în cadrul unui catalog expoziţional cu datele de contact ale pictorilor iconari şi scurte prezentări ale câştigătorilor.

 

Concursul s-a adresat tuturor pictorilor bisericeşti

Concursul Naţional „Icoana ortodoxă - lumina credinţei“ s-a adresat tuturor pictorilor bisericeşti din cadrul Patriarhiei Române. Cei care au dorit să participe la concurs au realizat o icoană în frescă sau o icoană în mozaic, având ca temă „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“. Evaluarea lucrărilor a fost făcută de o comisie formată din cinci specialişti în domeniul picturii bisericeşti. Concursul „Icoana ortodoxă - lumina credinţei“ a fost organizat şi în anul 2012, dar a cuprins secţiunile Icoane pictate pe lemn şi Icoane pictate pe sticlă.

Potrivit site-ului basilica.ro, în cuvântul de învățătură Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a arătat importanța icoanei în viața credincioșilor.
„Icoana ortodoxă este, în primul rând, o mărturisire de credinţă. Cel ce nu cinsteşte icoanele nu mărturiseşte deplin întruparea lui Hristos. În al doilea rând, icoana este o chemare la rugăciune, nu doar la admiraţie, şi arătăm că de fapt ne întâlnim cu Hristos. Icoana ne cheamă la rugăciune, la comuniune cu Hristos şi apoi, în al treilea rând, icoana prin frumuseţea ei ne cheamă la frumuseţea spirituală, să ne curăţim simţirile, să înfrumuseţăm sufletul nostru cu fapte bune, după cum sunt frumoase icoanele din biserică. În al patrulea rând, icoana este o realitate artistică”, a spus Părintele Patriarh.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean a fost premiat la un concurs naţional pentru pictori iconari în frescă şi mozaic.
 Vizualizări articol: 2192 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Un sucevean a fost premiat la un concurs naţional pentru pictori iconari în frescă şi mozaic4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei