Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 116 (5323)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Fonduri

Noul spital de psihiatrie din Siret mai are nevoie de două milioane de lei pentru a fi finalizat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura Suceava a solicitat Guvernului României alocarea unei sume de două milioane de lei (20 de miliarde de lei vechi) pentru finalizarea lucrărilor de construcţie la noul Spital de Psihiatrie Cronici din oraşul Siret. Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a declarat că banii ar urma să fie folosiţi pentru finalizarea unui corp nou al spitalului. Sinescu a explicat că în momentul de faţă sunt în construcţie două clădiri cu o capacitate de 60 de pacienţi, acestea urmând să fie folosite de către spitalul de Psihiatrie Cronici din Siret.

El a precizat că unul dintre aceste două imobile este finalizat în totalitate, urmând să se instaleze centrala termică. Al doilea corp de clădire este finalizat în proporţie de 95%, pentru finalizarea acestuia fiind necesară suma de aproximativ două milioane de lei, această sumă incluzând şi restanţele care trebuie achitate constructorului.

„Aceste lucrări de construcţie au beneficiat de finanţare de la Ministerul Sănătăţii, prin alocări anuale, iar în urmă cu două săptămâni  s-a primit suma de 480.000 de lei, destinată centralelor termice, care urmează să fie achiziţionate şi montate în cele două imobile”, a declarat Florin Sinescu.

El a adăugat că Spitalul de Psihiatrie Cronici din Siret nu întâmpină dificultăţi în ceea ce priveşte dotarea cu aparatură, personal specializat, medicamente şi hrană.

Sinescu a arătat că spitalul de psihiatrie din Siret are două secţii, una dintre acestea, cu o capacitate de 50 de locuri, funcţionând într-o clădire complet renovată cu finanţare de la Ministerul Sănătăţii. El a precizat că în această secţie sunt asigurate condiţii optime pentru îngrijirea şi tratarea bolnavilor.

Cea de-a doua secţie a spitalului este amplasată în centrul oraşului Siret, într-un imobil construit în anul 1869, şi are o capacitate de 120 de bolnavi. Prefectul a spus că datorită vechimii clădirii, această secţie nu este conformă pentru a respecta standardele impuse pentru acreditarea spitalelor, motiv pentru care s-a impus construcţia celor două corpuri noi de clădire pentru spitalul de psihiatrie din Siret.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul spital de psihiatrie din Siret mai are nevoie de două milioane de lei pentru a fi finalizat.
 Vizualizări articol: 1366 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Noul spital de psihiatrie din Siret mai are nevoie de două milioane de lei pentru a fi finalizat5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hahaha.... trimis de
(24 mai 2013, 08:53:21
interesant tare articolul asta.
Am intrat acolo, cautand pe cineva si am vazut mobilier de la mobexpert prin birouri si am vazut cum semenii nostri sunt captivi in acel "lagar" cum sunt tratati si in ce conditii stau. RUSINE. Barosanii stau in birouri de la mobexpert si bietii oameni legati de maini cu sarma.........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei