Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 116 (5323)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Ardeleanu: PDL propune programul „Masă la şcoală” pentru elevii claselor I-VIII

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PDL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu a anunţat că un grup de senatori şi deputaţi ai acestui partid a depus, marţi, la Camera Deputaţilor, două proiecte legislative care urmăresc îmbunătățirea calității actului educațional. Ardeleanu a spus că primul proiect este pentru extinderea serviciilor de tipul “Școală după şcoală” gratuite până la clasa a IV-a, iar cel de-al doilea proiect de lege vizează introducerea programului „Masă la şcoală” pentru elevii din învăţământul obligatoriu de stat şi privat, primar şi gimnazial.

Sanda-Maria Ardeleanu a explicat că introducerea programului „Masă la şcoală” este absolut necesară, deoarece actualul program „Laptele şi Cornul” a devenit ineficient după mai bine de zece ani de funcţionare.

„În momentul de faţă se impune o corectare a programului <Laptele şi Cornul>. Prin urmare, propunem transformarea programului <Laptele şi Cornul>într-un program de alimentaţie diversificată. Proiectul de lege împuternicește fiecare autoritate publică locală, care cunoaşte cel mai bine necesităţile copiilor şi specificul zonei, să decidă meniul acordat copiilor, la solicitarea părinților”, a explicat deputatul PDL de Suceava. Sanda-Maria Ardeleanu a arătat că în situaţia în care acest proiect va fi aprobat, elevii ar urma să primească un meniu care va costa maxim zece lei/elev.

Pe de altă parte, Ardeleanu a mai spus că PDL propune şi extinderea serviciilor de tipul “Școală după şcoală”, gratuit, până la clasa a IV-a, această iniţiativă făcând parte din programul de guvernare propus de PDL în 2012.

„Aceasta este una din promisiunile mele din campania pentru alegerile parlamentare, când, stând de vorbă cu sute de părinți,  am constatat un interes mare manifestat de aceștia pentru extinderea programului <Școală după şcoală>, a spus Sanda-Maria Ardeleanu. Ea a adăugat că prin această lege, statul ar urma să finanţeze programul „Şcoală după şcoală” pentru elevii de până în clasa a IV-a ai căror părinţi solicită acest serviciu, printr-un tichet în valoare de 200 de lei lunar. Deputatul PDL a explicat că acest tichet are scop exclusiv educaţional, este netransferabil altor beneficiari, iar şcolile sunt cele care decontează serviciul. Părinţii ar urma să opteze pentru acest tichet, în scris, la sfârşitul fiecărui an şcolar sau la momentul înscrierii copilului la şcoală. „Măsura vine în sprijinul părinţilor şi îi încurajează pe aceștia să nu-şi abandoneze locul de muncă, dar și în sprijinul unor ONG-uri, sau al unor cadre didactice ieșite la pensie, care prin activitatea lor pot oferi servii educaționale de tipul <Şcoală după şcoală>.Prin urmare, vom avea trei categorii mari de beneficiari: elevii şi părinţii, ONG-urile şi profesorii pensionari, şi şcoala, prin îmbunătăţirea rezultatelor elevilor şi scăderea abandonului şcolar”, a declarat Ardeleanu. Ea şi-a exprimat speranţa ca dezbaterile din cadrul comisiilor de specialitate din Parlamentul României să ajute ca aceste proiecte legislative să devină legi funcționale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ardeleanu: PDL propune programul „Masă la şcoală” pentru elevii claselor I-VIII.
 Vizualizări articol: 986 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ardeleanu: PDL propune programul „Masă la şcoală” pentru elevii claselor I-VIII0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Programe anacronice trimis de
(23 mai 2013, 15:09:01
Nu am inteles niciodata programul "Laptele si cornul".Suntem totusi o tara capitalista membra UE.Nu suntem Coreea de Nord.In momentul cand un cuplu doreste sa faca un copil isi raspunderi.Una dintre ele e sa-si hraneasca copilul.Nu inteleg de ce eu Popescu platesc taxe si impozite pentru a hrani copilul lui Ionescu.La oras acest program nu are nici un rost.Foarte putini elevi mananca cornul si laptele,sau iaurtul sau eugenia sau ce-o fi.Tara nu este o cantina sociala.Deci acum se doreste o masa calda pentru copii.Pe acelasi principiu se poate acorda saptamanal un tichet valoric pentru discoteca la adolescenti si un tichet valoric pentru 200 g whisky si o blonda in brate pentru parinti.
1.1  RE: Programe anacronice trimis de
(23 mai 2013, 21:18:50
Radule, învață unitățile de măsură! Whisky e lichid, deci...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei