Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 116 (5323)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Primarul cere bani de la Guvern pentru disponibilizaţii de la Termica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei aproape 300 de salariaţi care vor fi trimişi în şomaj de la SC Termica SA Suceava ar putea beneficia de ajutoare de la bugetul de stat. În acest sens, primarul Ion Lungu a anunţat că va solicita o audienţă vicepremierului Liviu Dragnea, ocazie cu care va discuta despre includerea unor ajutoare pentru angajaţii societăţii de termoficare din Suceava. „Este vorba de o Ordonanţă de Urgenţă pentru completarea veniturilor pentru persoanele disponibilizate de la SC Termica SA, iar suma totală pe care o vom solicita este de 73 de miliarde de lei vechi”, a arătat edilul Sucevei.

În cazul în care Guvernul va accepta această solicitare, Adunarea Generală a Acţionarilor de la Termica va discuta şi aproba un nou program de restructurare, vor avea loc discuţii şi cu sindicatele, iar în final totul va trece printr-o nouă şedinţă de Consiliu Local, programată în cel mai scurt timp.

„Mi-am făcut datoria faţă de Termica, faţă de salariaţii de la această societate, am dat mai mulţi bani decât ne-am angajat, dar şi această societate are o conducere, are director general, are Consiliu de Administraţie, nu pot fi director şi la Termica şi la ACET şi la TPL. Eu sunt primar, iar la primărie sunt destule probleme. Este responsabilitatea celor din conducerea Termica pentru blocarea conturilor, dar sper să rezolve situaţia cu cei de la Unicom Holding”, a arătat Ion Lungu.

Edilul Sucevei a arătat că din bugetul aprobat pentru Termica, în sumă totală de 300 de miliarde de lei vechi, s-au alocat deja mare parte din bani, respectiv 296 de miliarde de lei vechi, responsabilitatea gestionării acestor bani revenind exclusiv conducerii societăţii.

În cazul disponibilizării celor aproape 300 de salariaţi, SC Termica SA Suceava ar trebui să asigure 110 miliarde de lei vechi drept salarii compensatorii, bani care nu există în acest moment în buget.

Mai mult, începând de luni, 20 mai, conturile societăţii de termoficare din Suceava au fost blocate de reprezentanţii Unicom Holding pentru neplata cărbunelui livrat iarna trecută. Suma pe care ruşii de la Unicom Holding o au de recuperat de la Sc Termica SA Suceava se ridică la 150 de miliarde de lei vechi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul cere bani de la Guvern pentru disponibilizaţii de la Termica.
 Vizualizări articol: 1469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primarul cere bani de la Guvern pentru disponibilizaţii de la Termica5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Insolventa primariilor si CJ trimis de
(23 mai 2013, 15:34:49
Legea insolventei primariilor a fost aprobata marti de Guvern, prin ordonanta de urgenta.Potrivit legii, daca autoritatile locale inregistreaza restante la plata de peste 120 de zile si 50% din buget, conducerea administratiei locale este obligata sa solicite insolventa..Procedura de insolventa a unitatilor administrativ-teritoriale se deschide pe baza unei cereri introduse la tribunal de catre creditori sau de ordonatorul principal de credite.
*Primaria Suceava vrea sa imprumute 4,6 milioane euro pentru finalizarea Centrului Cultural Bucovina.
*Primăria Suceava a reuşit să obţină un credit de 12 milioane de lei (120 de miliarde de lei vechi), bani care vor fi folosiţi pentru plata datoriilor pe care SC Termica SA Suceava le are către diverşi furnizori.
Acum eu ma intreb:din ce bani va plati primaria imprumuturile si dobanzile aferente?Oare nu riscam sa intram in insolventa?

2.   Vom avea caldura la iarna?? trimis de
(23 mai 2013, 21:18:33
Lucrările de construire a noii centrale termice din Lunca Sucevei ar putea fi sistate, din cauză că nu există un proiect tehnic. Seful Compartimentului Suceava al Inspectoratului de Stat în Construcţii ,Costel Tătăranu a afirmat că în timpul unei inspecţii efectuate pe şantierul unde este realizată investiţia a constatat că aceasta este executată în lipsa proiectului tehnic. El a adăugat că lucrările sînt făcute în baza unei planşe traduse de o firmă din Deva.„Cum este posibil ca o investiţie de o asemenea complexitate să se facă fără proiectul tehnic. Sîntem în situaţia de a sista lucrările”.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei